„Tvin Pykso“ režisieriaus įkvėpėjos Ch. Bell koncertas Vilniuje - jau šį šeštadienį (video)

Šį šeštadienį didžiojoje kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ kino salėje įvyks išskirtinis koncertas „Davidas Lynchas pristato... Chrystą Bell“. Vieninteliame pasirodyme Lietuvoje „Tvin Pykso“ autoriaus mūza žiūrovams padovanos nepamirštamą įspūdingos muzikos, dinamiško teatrališkumo ir nepakartojamų vizualinių efektų dideliame kino ekrane derinį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2012, 2:13 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:41 AM

Kultinis režisierius apie nepaprastai talentingą dainininkę, dainų autorę, modelį ir menininkę yra pasakęs: „Chrysta yra gimusi dainuoti ir būti scenoje. Ši mergina pasižymi ne tik išskirtiniu balsu. Chrysta yra apdovanota nepaprasta intuicija, leidžiančia jai užčiuopti ir tobulai perteikti pačią kūrinio esmę“.

Vizualiai primenanti tokių kino ikonų kaip Rita Hayworth ar Isabella Rossellini žavesį ir paslaptingumą, iš muzikinės pusės Ch. Bell lyginama su „Portishead“ ar „Massive Attack“ kuriama nuotaika ir efemeriškumu.

D. Lynchas ir Ch. Bell susipažino maždaug prieš dešimtmetį, kuomet jauna ir beveik niekam nežinoma devyniolikmetė mergina iš Teksaso dainavo grupėje „8 ½ Souvenirs”. Pirmas jų bendro darbo vaisius buvo merginos įdainuotas D. Lyncho kūrinys „Polish Poem“, įtrauktas į filmo „Vidinė imperija“ garso takelį.

Kitas bendras dainas tandemas kūrė daugiau nei penkerius metus. Galų gale pernai dienos šviesą pagaliau išvydo albumas „This Train“. Jame – vienuolika dainų, parašytų ir prodiusuotų D. Lyncho bei atliekamų angeliškai demonišku Ch. Bell balsu.

Po albumo išleidimo Ch. Bell kartu su muzikantu, fotografu ir režisieriumi Dutchu Rallu (jis režisavo albumo dainų vaizdo klipus) sukūrė grupę „Black Book Angel“ ir kartu su pagalbiniais muzikantais išsiruošė į pasaulinį albumo pristatymo turnė. Pastaraisiais mėnesiais turnė maršrutas driekiasi per Europos miestus: Lisaboną, Barseloną, Paryžių, Londoną ir Vilnių.

„Jos muzika vienu metu svajinga ir kaitri, aptingusi ir kankinanti, atliekama su slegiančiu ir pribloškiančiu rafinuotumu“, - taip Chrystą Bell apibūdina žurnalas „Rolling Stone“.

Ch. Bell vaizdo klipas „Angel Star“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.