Tarp pirmųjų pretendentų į „Euroviziją“ - būrys „Lietuvos balso“ dalyvių ir N. Pečiūra

Kandidatai dalyvauti 2013-ųjų „Eurovizijoje“ jau rikiuojasi prie starto linijos. Ketvirtadienio vakarą LRT studijoje bus nufilmuota pirmoji laida, kurioje prisistatys dalis pretendentų. Jie jau atskleisti – tarp galimų Lietuvos atstovų „Eurovizijoje“ yra ir keli populiaraus TV šou dalyviai, ir populiarios merginų grupės narė, ir buvęs pankų grupės „Už tėvynę“ lyderis Nėrius Pečiūra.

„Lietuvos balsą“ laimėjusi J. Jegorova tikisi sėkmės ir „Eurovizijoje“.<br>T. Bauras
„Lietuvos balsą“ laimėjusi J. Jegorova tikisi sėkmės ir „Eurovizijoje“.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-17 18:35, atnaujinta 2018-03-16 01:09

„Eurovizijos“ atrankoje šįmet – daug naujovių. Pati atranka rengiama keliais mėnesiais anksčiau – paprastai ji startuodavo metų pradžioje. Šįkart laimėtojas bus išrinktas gruodį ir turės daugiau laiko pasiruošti 2013-ųjų gegužę Švedijos mieste Malmėje vyksiančiam konkursui.

Pakeista ir sistema – savo kandidatūrą galėjo teikti ir atlikėjai, neturintys specialiai „Eurovizijai“ skirtos dainos. Jiems atrankos rengėjai žada parinkti kūrinį iš tų dainų, kurias atrankai atskirai pateikė kompozitoriai.

Pirmose dviejose atrankos laidose dar nebus galima įvertinti pasirodymų, kuriuos artistai siūlo „Eurovizijai“ - tai prisistatymo šou, kuriame dainininkai ir grupės galės atlikti senesnes dainas ar užsienio atlikėjų hitus.

Tikras atrankos dalyvių sąrašas iki šiol nebuvo atskleidžiamas, derinant paskutines detales dėl atlikėjų pasirodymų. Tačiau šią popietę paaiškėjo pirmieji 17 grupių ir atlikėjų, tikrai dalyvausiančių atrankoje.

Šiame sąraše – net septyni šį pavasarį vykusio TV šou „Lietuvos balsas“ dalyviai, tarp jų – ir laimėtoja Julija Jegorova. Greta jos jėgas bandys „Lietuvos balse“ dalyvavę Berta Timinskaitė, Gabrielius Vagelis, Vincentas Linkevičius, Ieva Zasimauskaitė, Baiba Skurstenė (tiesa, populiarumo sulaukusi dar iki „Lietuvos balso“) ir Neringa Šiaudikytė (šiuo metu dainuojanti grupėje „Naujos pupytės“).

Tik per plauką nuo kelialapio į „Euroviziją“ šįmet likusi grupė DAR nusprendė antrą sykį iš eilės mėginti savo jėgas – kaip ir kur kas kukliau pastarojoje atrankoje pasirodžiusi grupė „Chill Out, Have No Doubt“ bei daug kam atradimu šį pavasarį tapusi grupė „Multiks“.

Tarp žymesnių pirmosios atrankos laidos dalyvių – vokalistė Monika Linkytė, grupė „El Fuego“ ir staigmena daug kam tapsiantis N. Pečiūros pasirodymas.

Buvęs grupių „Už tėvynę“ ir „Bacefalai“ lyderis, knygų apie TV ir pramogų pasaulį autorius scenoje žada pasirodyti su „dainuojančiomis manekenėmis“.

Pirmąjį „Eurovizijos“ atrankos koncertą LRT parodys šeštadienį, 21 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.