Atrankos į „Euroviziją“ startas – spalvingas prisistatymo koncertas

LRT televizijos studijoje ketvirtadienio vakarą vėl garsiai ištartas žodis „Eurovizija“. Anksčiau nei įprasta atranką į tarptautinį dainų konkursą pradedantis visuomeninis transliuotojas pakvietė į pirmosios laidos filmavimą, kuriame prisistatė dalis dėl kelialapio į „Euroviziją“ kovosiančių atlikėjų. Nors šie pasirodymai dar nėra vertinami žiūrovų ar komisijos, koncertui, kurį LRT žiūrovai pamatys šeštadienį, atlikėjai ruošėsi kruopščiai.

N. Pečiūros pasirodymas tikrai daug ką pralinksmins.<br>J. Stacevičius
N. Pečiūros pasirodymas tikrai daug ką pralinksmins.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-10-18 20:49, atnaujinta 2018-03-16 00:31

„Eurovizijos“ gerbėjai jau žino apie atrankos sistemos pokyčius – paraiškas teikti buvo kviečiami ir atlikėjai, neturintys naujos tinkamos dainos, ir kompozitoriai, ieškantys, kas galėtų atlikti jų dainą.

Išliko galimybė dalyvauti ir grupėms bei atlikėjams, kurie patys paruošė kūrinį ir pasirodymą.

Atrankos maratonas šeštadieniais LRT žiūrovus džiugins iki gruodžio. Metų pabaigoje Lietuva jau žinos, kas jai 2013-ųjų gegužę atstovaus „Eurovizijos“ konkurso pusfinalyje Švedijoje.

Prie starto linijos ketvirtadienį stojo 17 grupių ir atlikėjų. Tarp jų – keletas artistų, jėgas bandžiusių ir atrankoje į šių metų „Euroviziją“ - Monika Linkytė, atsinaujinusi grupė DAR, „Multiks“, „Chill Out, Have No Doubt“. Pastarosios grupės nariai pasišaipė iš politikos aktualijų - ragino už juos balsuoti, žadėdami "minimalų atlyginimą Lietuvoje padidinti iki dviejų "štukių".

„Pernai buvome antri, šįmet tikrai sieksime laimėti. O kaip kitaip? Turime gerą, užvedantį kūrinį „Jump“, jis greitai įsimena.

Bus greitesnis nei ta daina, kurią atlikome praėjusioje atrankoje. Tikiu mūsų šansais“, - neabejojo DAR įkūrėjas Arvydas Martinėnas – Vudis.

Net septyni pirmosios laidos dainininkai pavasarį dalyvavo kitame TV šou „Lietuvos balsas“. Tarp jų – ir šou laimėtoja Julija Jegorova.

„Jos daina, kurią sukūrė skandinavai, yra puiki. Tikiu, kad daug kas ja susižavės“, - neabejojo „Lietuvos balso“ prodiuseris Gediminas Jaunius.

Prisistatymo vakarą atlikėjai atlieka ne tuos kūrinius, kuriais jie sieks kelialapio į „Euroviziją“. Dauguma jų filmavimui pasirinko jau žinomas savo dainas ar užsienio žvaigždžių hitus.

„Lietuvos balso“ laimėtoja Julija Jegorova pasirinko šiame TV šou jau skambėjusią dainą „Žinau tai tu“, parašytą kompozitoriaus Raigardo Tautkaus. Kitas „Lietuvos balso“ išgarsintas atlikėjas Vincentas Linkevičius – kūrinį „Somewhere“ iš miuziklo „Vestsaido istorija“, Monika Linkytė – praėjusioje „Eurovizijos“ atrankoje trečiąją vietą užėmusią dainą „Happy“, Berta Timinskaitė – Jurgos ariją iš miuziklo „Velnio nuotaka“.

Sėkmės atrankos dalyviams palinkėti atvyko Donatas Montvydas. „Eurovizijoje“ Baku keturioliktąją vietą užėmęs atlikėjas koncerte atlieka daina „Love Is Blind“. Jis pats galimybės dar sykį kovoti dėl kelialapio į konkursą atsisakė.

„Nematyčiau nieko bloga, jei tas pats atlikėjas savo šaliai atstovautų du sykius iš eilės – yra tokių pavyzdžių.

Tačiau svarbiausia – daina. Jei dalyvaučiau antrą kartą, sau kelčiau dar aukštesnius tikslus – ne tik patekti į finalą, bet ir laimėti „Euroviziją“.

Turiu keletą naujų kūrinių, bet supratau, kad nė vienas iš jų tikriausiai neturi didelių perspektyvų šiame konkurse. Todėl šį kartą aš nedalyvausiu“, - sakė dainininkas.

Atrankoje dalyvaujanti latvė Baiba Skurstenė nusprendė, kad jos vokalui labiausiai tinka šiemet konkursą laimėjusios Švedijos atlikėjos Loreen daina "Euphoria".

Tarp atrankos staigmenų – kostiumu pasidabinęs legendinis pankas Nėrius Pečiūra – Atsuktuvas, paruošęs pasirodymą su būriu manekenių, anot jo, "treniruojamų" dainininkės Dainos Bilevičiūtės.

Kitas netikėtumas – operos dainininkas, buvęs TV šou „Triumfo arka“ dalyvis Algirdas Bagdonavičius, prisistatantis Al Bagdo slapyvardžiu. Dainininkas publiką bandė sužavėti atlikdamas rusišką romansą, o po to padeklamavo Maironio eiles.

Jam galbūt teks konkuruoti su panašiu stiliumi dainuojančia „popklasikos“ grupe – kvartetu „El Fuego“, galingais balsais drebinusiu atrankos sceną.

Filmavimo žiūrovus nustebino ir Ugnė Smile - penkiolikmetė moksleivė iš Kauno, energingai plėšusi dainos "Sweet Dreams" versiją - taip, kaip ją atlieka roko siaubūnas Marilyn Mansonas.

"Atrankoje dainuosiu savo sukurtą dainą, bet šįkart pasirinkau Marilyn Mansoną, nes jis man labai patinka. Apskritai mano gyvenimo muzika - rokas", - sakė paauglė.

Pirmuosiuose dviejuose koncertuose atlikėjai dar nerinks atrankos balų, tačiau žiūrovai galės internetu balsuoti už labiausiai patikusį artistą – laimėtojui bus skirta profesionalių stilistų ir choreografų pagalba pasiruošti lemiamoms kovoms.

Po prisistatymo koncertų prasidės kovos, kuriose dainas vertins žiūrovai ir komisija.

Pirmąjį Andriaus Rožicko vedamą atrankos dalyvių prisistatymo koncertą LRT žiūrovai pamatys šį šeštadienį, 21 valandą. Tokie prisistatymo renginiai bus du – tada prasidės kelių etapų kova dėl galimybės atstovauti šaliai „Eurovizijoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.