„Liūdni slibinai“ gimtadienį atšventė pilnutėliame klube

Jaunų aktorių suburtas trio „Liūdni slibinai“ penktadienio vakarą įsitikino, kad per ketverius gyvavimo metus nusipelnė didžiulio glėbio publikos meilės. Gimtadienio koncertą sostinės klube „New York“ surengusi grupė sulaukė anšlago – visi bilietai į šį vakarą buvo išgraibstyti dar prieš kelias dienas. Dviejų dalių koncerte „slibinų“ sveikinti kilo bičiuliai, o publikai padovanotos geros nuotaikos užteks mažiausiai iki kito gimtadienio.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 19, 2012, 11:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:51 PM

„Susitinka du šunys. Vienas klausia kito – kas tu? Tas atsako – šuo. O ko toks mažas? Aš – Dominyko šuo“, - charizmatiškąjį „Liūdnų slibinų“ vokalistą Dominyką Vaitiekūną erzino bendražygis Vaidas Kublinskas.

Juokeliai apie Dominyko ūgį nebuvo pagrindinis vakaro akcentas – jau du albumus išleidusi grupė turi pakankamai dainų, kad klausytojų dėmesį išlaikytų ir be jų.

Prie staliukų susėdusi publika lūžo iš juoko, „slibinams“ plėšiant Juozo Erlicko „Pieno fabrikėlį“, savo kūrybos naująjį moterų himną „Jeigu aš būčiau vyras“ ar Antano Baranausko „Anykščių šilelį“.

„Yra žmonių, kurie rašo geriau negu mes, ir mes nebijome to pripažinti. Parašyti gerą tekstą nėra toks jau paprastas darbas, kaip daug kam atrodo“, - svarstė V. Kublinskas.

„Kuriant „Liūdnus slibinus“, man buvo daug gražių atradimų Maironio, K. Donelaičio, A. Baranausko tekstuose. Nors vaikystėje jų baidžiausi“, - pritarė D. Vaitiekūnas.

Savo ir žinomų Lietuvos poetų eiles į komišką rūbą įvilkę „slibinai“ visą pasirodymą balansavo tarp muzikos koncerto ir „stand up“ komedijos pokštų, linksmindami įvairiausią publiką – nuo buvusių studijų draugų iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos iki vyresnio amžiaus žiūrovų, užsikrėtusių grupės virusu.

Antroje koncerto dalyje pasveikinti grupės į sceną kilo bičiuliai – dainininkas Rafailas Karpis, šokėja Justė Žemaitytė, su kuria D. Vaitiekūnas laimėjo TV3 šou „Šok su manimi“.

Prieš porą savaičių antrąjį savo „Albumą be jokių Ė“ pristačiusi grupė gimtadienio koncertus surengė ne viename šalies mieste. Pasirodymo Vilniuje išvakarėse „Liūdni slibinai“ koncertavo Panevėžyje – Dominyko gimtajame mieste irgi surinko pilnutėlę salę žiūrovų.

„Apsivalyti nuo vidinės taršos“ kviečianti grupė prieš keletą metų susikūrė, kai Dominykas, Vaidas ir Aista Lasytė nusprendė, kad darbu, kurį dirbs baigę aktorystės studijas, verta pasirūpinti iš anksto.

Sumanymas visiškai pasiteisino – šiuo metu „Liūdnų slibinų“ mielai klausosi ir popmuzikos, ir dainuojamosios poezijos gerbėjai.

Muzikantais savęs nevadinanti trijulė brandina dar daug idėjų – tarp jų ir specialią programą vaikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.