Trijų Lietuvos kūrėjų grupė „the POST“ pristato dainą „Greed“ (audio)

2010-ųjų pabaigoje Vilniuje susibūrusi „electro poproko“ grupė „the POST“ pristato naują singlą „Greed“. Kūrinys kalba apie godumą, kuris šiais laikais yra esminis variklis, varomoji jėga – materialinis pseudogerovės vaikymasis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2012, 3:07 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:10 AM

Kūrinio demonstracinė versija įrašyta dar 2006-aisiais. Vėliau jos autorius, idėjinis „the POST“ lyderis ArtG ritmo sekcijai pridėjo pjūklinio boso partiją. Viską paskanino tradiciniu indišku etno instrumentu ir „nusodintu“ vokalu, kuris tiksliai atitinka muziką. Kaip prieskonį jis naudoja sintezatorių ir galiausiai pateikia kūrinį muzikos gurmanams.

„Aš pabrėžiu ne amžiną pinigų troškimą, o žmogaus savybes, kurios nulemia, ką jis su jais daro, - apie kūrinio idėją kalba ArtG. - Potekstėje slypi priežastis, iš kur atsiranda gobšumas – dėl to kalta sistema, kurioje gyvename. Čia progresas remiasi pelnu ir vardan jo korporacijoms nieko nereiškia išpilti naftą Amazonės pamiškėje.“

„the POST“ idėjininkas ArtG įsitikinęs, kad mus valdo turtingi ir įtakingi psichai. „Jums duoda televizorių ir darbą – manote, kad viskas tvarkoje. Tačiau jautresnis žmogus suvokia, kad tai netikra. Jis prieštarauja, maištauja, nes nesutinka su sistema. Šios sistemos peripetijas gvildenu daugelyje „the POST“ kūrinių“, - sako grupės lyderis.

„the POST“ sudaro aranžuotojas, prodiuseris, vokalistas, didžiausiems lietuviškos muzikos vardams puikiai žinomas ArtG, gitaristas, pritariantis vokalistas, kultinės alternatyvios muzikos grupės „fusedMARc“ ideologas Nurasho ir būgnininkas, buvęs „inCulto“ narys Sergejus Makidonas.

Naujoji „the POST“ daina „Greed“ - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.