Albumo apžvalga. Pushaz „Knyga be pavadinimo“ (video)

„G & G sindikato“ reperio solinis albumas įspūdį daro, dar nepradėjus jo klausytis. Knyga kietais viršeliais su 32 puslapiais sufleruoja, kad Pushaz tikriausiai laimėjo „Teleloto“ - taip prabangiai išleisto lietuviško disko seniai neteko matyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Oct 27, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:18 PM

Vienoje nuotraukų - apsinuoginusi Pusho mylimoji Sandra Chlevickaitė ant prabangaus motociklo. Nieko keisto, reperiams visada buvo būdinga pasipuikuoti savo gražiomis moterimis (tik kodėl reikėjo nuotrauką taip sugadinti, kad nebūtų galima atpažinti veido), bet tai nereiškia, kad šis albumas prikimštas hiphopo klišių.

Kai klausaisi pirmų penkių dainų, ateina keista mintis, lyg Pushaz būtų nusprendęs įsidarbinti etikos mokytoju - tik labai šiuolaikišku, tokiu, kuris su gatvės vaikais šneka jų kalba, kuris kartais nevengia nusikeikti. „Abejingas pasaulis“ ir „Sūnus paklydėlis“ - pro dantis košiamos pamokos apie užuojautą, aplinkinių skausmą, gyvenimo klaidas, gerumą, labdarą bei dar daug kitų svarbių vertybių. Nuo „G & G sindikato“ tai skiriasi tik repuojančių asmenų skaičiumi - tiesa, ir kiti grupės nariai gauna progą pasireikšti jau antroje albumo dainoje.

Humoro pliūpsnis atsiranda albumui jau įsibėgėjus. „Pimp per 15 min“ Pushaz su bičiuliu Messiah šaiposi iš hitus pagal MTV dainų pavyzdį kepančių „reperių“ ir prodiuserių, kuriančių „trijų vaginų grupes“.

Toliau vėl viskas daugmaž nuspėjamai - daug filosofijos apie gyvenimo kelio pasirinkimą, romantizuojamų „betono džiunglių“, neapykantos pasipūtėliams ir tuštybei („Kiaulės“), truputis repo istorijos ir kiek komiškų Bruklino ir Naujininkų sąsajų („Repas apie repą“). Tiems, kuriuos repas ne itin domina, turbūt labiausiai priimtinas bus titulinis kūrinys, įrašytas su vokalistu Onsa - šioje dainoje ir su Linu Adomaičiu įrašytoje „Ji mano“ yra bene labiausiai įsimenantys šio albumo priedainiai.

Muzika - gražiai sukonstruotas gyvų instrumentų, gatvės triukšmo nuotrupų ir agresyvių ritmų derinys, keliose dainose išlenda moteriški balsai (Daivos Starinskaitės iš „KeyMono“ ir atlikėjos Akmėjos), bet nieko itin netikėto ar tokio, dėl ko reikėtų nustebti.

Tiesiog 60 minučių gana solidaus hiphopo - su visais šio žanro trūkumais ir privalumais, nuoširdžia poezija ir persūdymais. Repo gerbėjams patiks, o dėl kitų - visiškai neaišku. Tai ne tokia muzika, kokią galėtum paleisti fone, gamindamas pusryčius ar kaldamas inkilą - visas įdomumas atsiskleidžia tik gerai įsiklausius.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Pusho klipas „Jazz'as gydo“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.