Popmuzikos gurmanus Vilniuje svaigino vokiečių grupės „De Phazz“ garsų kokteilis

Vilniaus „Forum Palace“ rūmuose penktadienio vakarą karaliavo džiazo, bosanovos, „lounge“ ritmai – koncertą čia surengė jau penktą kartą Lietuvoje viešinti populiari vokiečių grupė „De Phazz“. Elektroniniai ritmai, suderinti su puikiais vokalistų balsais, bosine gitara, saksofonu ir mušamaisiais, panardino publiką į jaukų svaigulį – „De Phazz“, regis, niekada neatsibos šios grupės muziką pamėgusiems melomanams.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-10-27 13:04, atnaujinta 2018-03-15 20:18

„Lietuvoje jau jaučiamės kaip namie“, - prieš viešnagę prisipažino kadaise festivalyje „Saulės smūgis“ pirmą sykį Lietuvoje pasirodžiusios grupės lyderis Pitas Baumgartneris.

Kartu su nepamainomais vokalistais Pat Appleton ir Karlu Friersonu grupės muzikantai Lietuvos žiūrovams šįkart atliko garsiausius grupės hitus ir dainas iš šįmet išleisto naujojo „De Phazz“ albumo „Audio Elastique“.

Grupės kūryba kartais vadinama „stilingo tingėjimo“ muzika, tačiau scenoje muzikantai taškosi energija.

Naujoji jų programa labiau primena džiazo festivalio, o ne klubinės muzikos pasirodymą – joje daugiau gyvai atliekamų garsų, ilgų improvizacijų, kurias vokalistai papildė Stevie Wonderio ir „Bee Gees“ dainų nuotrupomis. Jas santūrumą pamiršę žiūrovai visa gerkle plėšė kartu su grupe.

Dainų kuriamą įspūdį sustiprino dviejuose ekranuose rodomos vaizdo projekcijos. Grupės muzika skambėjo nepriekaištingai, nors scenoje nepasirodė jos įkūrėjas ir kompozitorius P. Baumgartneris.

53-ejų muzikantas „Lietuvos rytui“ prieš šį koncertą prisipažino, kad scenoje šiais laikais nesijaučia jaukiai.

„Darbas studijoje – tai viena, o koncertai – visai kas kita. Manau, scena skirta jauniems žmonėms“, - užsiminė Pitas.

Scenoje tą vietą prie kompiuterių, kurią paprastai užima P. Baumgartneris, užėmė kitas muzikantas, kurio veidą slėpė didžiulis kubo formos galvos apdangalas.

Tačiau vokalistai netrukus atskleidė, kad scenoje nėra grupės lyderio – pasiuntė jam linkėjimus ir užsiminė, kad Pitas šiuo metu negali būti Vilniuje.

„Laikas prisiminti senus laikus“, - jau dvidešimtą koncerto minutę išsišiepė artistiškasis K. Friersonas. Pasigirdus dainos „Jazz Music“ akordams, salė suošė iš malonumo.

Dainininkai nėrėsi iš kailio, kad užvestų lietuvius – P. Appleton gundančiai raitėsi pagal ritmą, o K. Friersonas netikėtai pademonstravo, kad moka groti ir trimitu. Lietuviški „ačiū“ liejosi vienas po kito.

Po kelių minučių dainininkai prabilo, kad „De Phazz“ šįmet sukanka šešiolika metų.

„Pasikeitė laikai. Kadaise koncertuose matydavome plakatus su užrašu – norime nuo tavęs vaiko. O dabar rašote – aš esu tavo vaikas.

Pas mus ateina vaikai ir prašo autografų savo tėvams. Klausiame, kodėl neatėjo patys tėvai, o jie, pasirodo, išėjo namo, nes muzika buvo pernelyg garsi“, - kvatojosi K. Friersonas.

Pasiklausyti „De Phazz“ į „Forum Palace“ susirinko apie tūkstantį žiūrovų. Muzikantai žadėjo būtinai Lietuvą aplankyti ir kitų gastrolių metu.

„Nesvarbu, koks oras, mes visada kartu. Ir tai yra svarbu“, - publikai žinią siuntė vokalistė P. Appleton.

Dėkinga publika grupę net du sykius iškvietė bisui, nuo scenos muzikantai žengė su puokštėmis gėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.