Albumo apžvalga. Lena „Stardust“ (video)

2010-ųjų „Eurovizijos“ laimėtoja Lena nebenori būti savo atradėjo bandymų triušis. Tokią žinią skelbia trečiasis jos albumas, sukurtas jau be prodiuserio, žinomo TV laidų vedėjo Stefano Raabo pagalbos. Panašu, kad vokiečių dainininkė suvokė, jog globėjas jos mašiną vairuoja prieš eismą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Oct 28, 2012, 12:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:03 PM

Tai, kas po 2010-ųjų „Eurovizijos“ vyko su Lena, buvo sunku paaiškinti. Užuot pasinaudojusi populiarumu ir išvykusi didelių gastrolių, mergina iškart pradėjo ruoštis antrai „Eurovizijai“ iš eilės, kurioje nieko doro nepasiekė ir taip iškart pati sumenkino savo pasiektą rezultatą.

Du paskubomis išleisti jos albumai nebuvo blogi, tačiau prodiuserio vizija buvo keista - nuo Adele dainos perdirbinio iki kūrinių, kuriuos Lenos pasirodymui „Eurovizijoje“ siūlė įvairių šalių kompozitoriai. Tie kūriniai, švelniai tariant, kartais atrodė nebaigti.

21-erių atlikėja „Stardust“ koncepciją kūrė pati, padedama buvusio britų grupės EMF nario Iano Dencho ir švedų atlikėjos Miss Li. Daugiau nei pusę dainų mergina kūrė pati. Rezultatas - trečiasis albumas atrodo kur kas brandesnis už ankstesnius.

Didingo skambesio titulinė daina kiek primena airišką folklorą, „Mr. Arrow Key“ sužavi švelniais retro potėpiais ir kantri skambesiu, spragsėjimas pirštais ir kontraboso garsai dainoje „Pink Elephant“ sukuria jaukaus džiazo klubo atmosferą, „Day To Stay“ - saulėtos romantikos ir murkimo priepuolis („kokia nuostabi diena su tavimi likti lovoje“), o „Better News“ - linksmai šuoliuojantis, atlikėjos Amy McDonald stiliaus hitas. Albumas - labiau lyriškas nei linksmas, bet banalumo nuodėme jo neapkaltinsi.

Dalykas, kurį iškart pastebi - kažkur dingo ta išskirtinė dainavimo maniera, kuria Lena žagsėjo „Eurovizijos“ scenoje. Galbūt rado naują vokalo mokytoją, o gal tiesiog nori atsiskirti nuo „eurovizinės“ praeities. Tai, beje, būtų protinga - talentas akivaizdus, o konkurso laimėtojos praeitis gali tapti ne privalumu, o trūkumu. Mažiausiai norėtųsi po dešimties metų Leną pamatyti jungtiniuose „Eurovizijos“ veteranų koncertuose - ši mergina tikrai nusipelno kur kas daugiau.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Lenos vaizdo klipas „Stardust“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.