„Rondo“ lyderis apie „Euroviziją“: „Niekada ten neisiu, kaip ir į politiką“

Prasidedančioje atrankoje į „Euroviziją“ dalyvaus ir „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas. Tiesa, ne kaip atlikėjas, o kaip grupės vadovas ir mokytojas. Atrankoje laimę bandys į grupę suburti šeši jo vadovaujamo Kauno rajono Božolė choro vokalistai. Šių metų TV šou „Chorų karai“ laimėtojai, anot Aleksandro, į atranką eina, kad vieną kartą visiems laikams įrodytų, jog puikiai moka dainuoti gyvai.

"Kam man ten važiuoti ir juokinti žmones? Kam vaizdą gadinti?" - idėją, kad jis pats galėtų pretenduoti į "Eurovizijos" kelialapį, atmeta A. Ivanauskas.<br>P. Mantautas
"Kam man ten važiuoti ir juokinti žmones? Kam vaizdą gadinti?" - idėją, kad jis pats galėtų pretenduoti į "Eurovizijos" kelialapį, atmeta A. Ivanauskas.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 30, 2012, 6:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:53 PM

Atrankoje trys Božolė choro merginos ir trys vaikinai atliks Andriaus Borisevičiaus ir Audriaus Balsevičiaus sukurtą dainą „Happy And Free“.

„Kodėl čia atėjome? Tiesą sakant, atsibodo priekaištai ir įtarimai, kurių sulaukėme „Chorų karuose“.

Atsirado specialistų, kurie aiškino, kad viskas mūsų pasirodymuose įrašyta, fonograma, gyvai nedainuojama, mikrofonai keistai sustatyti. Ir taip toliau.

Tai ir kilo noras parodyti – prašau, žiūrėkite, viskas gyvai. „Chorų karuose“ nėra nuostatos, kad viskas būtų šimtu procentų atliekama gyvai, o „Eurovizijoje“ leidžiamas tik gyvas vokalas. Norime parodyti, kad viską galime padaryti be fonogramos“, - sakė A. Ivanauskas.

Nemažą galvosūkį choro vadovui sukėlė kita „Eurovizijos“ taisyklė – scenoje gali būti tik šeši žmonės.

„Didelė problema. Mūsų chore daug vertų žmonių, kurie gali puikiai dainuoti. Buvo galima sudaryti tris grupes? Ačiū už idėją, nepagalvojau apie tai.

Mes tiesiog įsiklausėme į melodiją, dalyvius rinkomės pagal balso tembrą, kad jie tarpusavyje derėtų.

Kūrinys choro dalyvius atitinka ir pagal amžių, ir pagal nuotaiką. Laisvi ir laimingi – tokie jie ir yra“, - pasakojo „Rondo“ lyderis.

Ar publikai ir komisijai patiks grupės pasirodymas, jis nesiryžta prognozuoti. Anot A. Ivanausko, tai net nėra svarbiausia – pagrindinis tikslas yra parodyti daugiabalsės grupės sugebėjimus.

„Žinoma, su vienu dainininku būtų mažiau vargo. Paėmei vieną talentingą žmogų, parinkai dainą, pastatei du šokėjus, kurie profesionaliai pašoks, ir viskas bus gerai. Čia kiek sudėtingiau, bet tai ir yra įdomu“, - sakė dainininkas.

Ar „Rondo“ niekada nesvarstė galimybės patys bandyti patekti į „Euroviziją“? Juk šiame konkurse dalyvauja ne tik jaunikliai.

„Atvirai pasakysiu – bijau. Nesakau, kad šiame konkurse turi dalyvauti tik šešiolikmečiai, bet manau, kad ši scena skirta jauniems žmonėms, turintiems gerą balsą, puikią išvaizdą.

Kam man ten važiuoti ir juokinti žmones? Kam vaizdą gadinti? Nemanau, kad tai geras sumanymas.

Niekada tam nepasiryšiu. Galiu tvirtai pažadėti, kad niekada neisiu į „Euroviziją“, į jokį šokių projektą, į politiką“, - juokėsi A. Ivanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.