J. Arlauskaitė-Jazzu tarptautinėje rinkoje prisistatys nauju slapyvardžiu - Youste arba Jouste

Dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu naują karjeros etapą pasitiks pokyčiais. Švedų vadybininkų, su kuriais šiuo metu dirba, patarimu atlikėja tarptautinės solinės karjeros mėgins siekti su nauju slapyvardžiu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Oct 30, 2012, 1:39 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:04 PM

Visus šiuos metus iš Vilniaus į Stokholmą dainų kurti vis keliavusi 24-erių atlikėja neseniai savo gerbėjus internete nustebino, publikavusi nuotraukas, kuriose jį įamžinta su ilgais plaukais.

„Ne, neužsiauginau jų. Priklijavo dviem dienoms. Stokholme buvo fotosesija, ieškoma mano naujo įvaizdžio, stiliaus, kuris kartu su dainomis bus pristatytas didelėms įrašų leidykloms. Eksperimentas, ir tiek“, - juokėsi Justė.

Eksperimentų bus ir daugiau. Švedų kompanijai „Mr. Radar“ neįtiko ir slapyvardis Jazzu - į tarptautinę rinką Justė bandys žengti, pasivadinusi kitaip.

Vardas - ir artimas, ir egzotiškas

Jazzu - vardas, jau šiek tiek žinomas užsienio muzikos mėgėjams, juo pasivadinusi atlikėja laimėjo ir MTV Europos apdovanojimą, tačiau visa tai - nerimti argumentai.

„Slapyvardis neatsirado iš niekur, jis turi reikšmę. Lietuvoje jis jau įaugęs, galbūt čia jį pasiliksiu. Bet užsienyje jis bus kitoks, tai paaiškės per dvi tris savaites. Šiuo metu sprendžiama daug dalykų dėl mano prisistatymo. Man ir pačiai norisi naujo starto, koncepcijos, vardo, kuris tai atspindėtų. Nes muzika, kurią atliksiu, skirsis nuo to, ką dariau iki šiol.

Mano vardas - Justė. Daugelyje šalių yra vardo Justina atitikmenys, bet Justė užsieniečiams skamba ir artimai, ir egzotiškai.

Artėjame prie to, kad būsiu pristatoma Youste ar Jouste - dėl rašymo dar nenuspręsta.

Vienas aukštas pareigas MTV kanale užimantis žmogus labai siūlo pasivadinti Just - angliškai tai reiškia „tik“. Bet man nelabai patinka, su tokiu slapyvardžiu mano muziką būtų sunku rasti internete“, - pasakojo J. Arlauskaitė.

Į priekį - lėtais žingsniais

Visi kūriniai jos pirmajam soliniam albumui jau parašyti - artimiausiu metu vadybininkai kreipsis į „Sony BMG“, „Warner Music“ ir kitų didžiųjų pasaulio leidyklų biurus, pristatydami Justės muziką ir siūlydami bendradarbiauti.

„Kol kas dar ieškome prodiuserio, kuris būtų ir mano muzikos direktorius.

Nesakau, kad mano albumas bus išleistas per pusmetį ar metus. Aš jau išmokau būti kantri. Pamačiau, kad tikrajame muzikos versle viskas gana sudėtinga.

Vadybininkams reikia paruošti mano pristatymo ir reklamos strategiją, sukurti apie mane legendą. Tai nevyksta greitai. Negaliu į Europos sceną eiti bet kaip atrodanti ir su bet kokiomis dainomis“, - šypsojosi dainininkė.

Darbai - ir kine bei teatre

Savaitgalį iš Švedijos sugrįžusios atlikėjos netrukus vėl laukia kelionės - numatyti jos koncertai Kopenhagoje, Londone, Briuselyje, Amsterdame.

Be to, atlikėja šiuo metu kuria jau trečią bendrą albumą su elektroninės muzikos kompozitoriumi Leonu Somovu, neseniai nusifilmavo jauno režisieriaus Romo Zabarausko filme „Streikas“ ir ruošia vaidmenį Sauliaus Šaltenio spektaklyje „Jasonas“.

„Tą vaidmenį turėjau sukurti dar prieš aštuonis mėnesius, bet tada pritrūko laiko. Dabar jo vėl trūksta, bet užsibrėžiau pagaliau tai padaryti. Man patinka bandyti perprasti teatrą“, - sakė dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.