Lietuviškos muzikos žvaigždės Vilniuje rengia nemokamą labdaros koncertą

Lapkričio 3 dieną,šeštadienį, sostinės menų fabrike „Loftas“ vyks labdaringas švietėjiškas koncertas „Padovanok gyvenimą!”. Renginys bus skirtas skatinti pozityvią nuomonę apie Organų donorystę. Visi atvykę į renginį galės užpildyti anketą donoro kortelei gauti. Įėjimas į renginį nemokamas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2012, 11:14 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:37 PM

Koncertą organizuojančios Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ prezidentės Ugnės Šakūnienės nuomone, daugelyje pasaulio šalių žymių žmonių pritarimas organų donorystei padeda priimti teigiamą sprendimą kitiems. „Muzikantų, kitų žymių visuomenės veikėjų nuomonė svarbi jų gerbėjams, tai padeda atkreipti dėmesį į tokią temą, kaip organų donorystė. Verčia susimąstyti: ką apie tai žinau? Kokia mano nuomonė šia tema? Ar sutikčiau paaukoti savo organus kitiems, jei gyvenimas taip lemtų“, - apie idėją, kodėl sumanė organizuoti viešą koncertą, dalijosi U. Šakūnienė.

Koncerte labdaringais tikslais sutiko koncertuoti visas būrys jaunų žmonių auditorijoje populiarių grupių ir atlikėjų: gongų meistras Vyrenijus, Tomas Dobrovolskis, Jurgis Brūzga, Eva Michel su grupe „Vulevu“. Saulius Petreikis ir Donatas Petreikis, Milda Arčikauskaitė ir Aurimas Driukas. Saulius Šemiotas, „Merlin“, „Proper Heat“, „Skyders“, „Timohi“, DJ Andy Nic & Saxtone. Vakarą gongų dūžiais, kurie simbolizuoja svarbią žinią, iškilimingai atidarys šių instrumentų meistras Vyrenijus. Išskirtinę programą renginiui paruošė grupė „Proper Heat“ – skambės kūriniai iš jų naujojo albumo „Chapter One“. Na, o artėjant vidurnakčiui karaliaus šokių muzika, priešakyje su DJ Andy Nic & Saxtone.

„Jaunimo auditorija ypatingai svarbi, nes jaunuoliai dažniau būna labiau nusiteikę padėti kitiems, drąsiau priima naujas idėjas, be to jų teigiamas nusiteikimas, žinios ir sąmoningas apsisprendimas gali padėti ir jų tėvams pritarti organų donorystei“, - įsitikinusi asociacijos „Gyvastis“ prezidentė U. Šakūnienė. Renginio metu tarp muzikinių pasirodymų savo pozityvią nuomonę apie Organų donorystę išreikš žinomi šalies žmonės. Vakaro metu savo mintimis dalinsis šokėjas Šarūnas Kirdeikis, žurnalistas Saugirdas Vaitulionis, dizaineriai Robertas Kalinkinas, Rūta Rimšelienė ir kiti. Renginio vedėjas – Juozas Liesis.

„Viešos akcijas padeda plačiau paskleisti informaciją apie organų donorystę, parodyti, kad žmonės po inkstų, širdies, kepenų ar plaučių persodinimo operacijos gali gyventi, dirbti, mokytis, auginti vaikus, - sako koncerto sumanytoja U. Šakūnienė. - Laukiantieji kokio nors organo transplantacijos, yra vieninteliai, kurių gyvybė tiesiogiai priklauso nuo visuomenės. Jei visuomenė pritars organų donorystei, - mes gyvensime, jei nepritars, - mūsų tiesiog nebus. Todėl be galo svarbu, kad visuomenė kuo daugiau žinotų apie organų donorystę“.

Renginio globėjas – Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.