Pirmoji kova dėl „Eurovizijos“: tarptautinis duetas, penkiolikmetės rokas ir drabužiai su etiketėmis

Ketvirtadienio vakarą LRT televizijos studija tapo pirmojo atrankos į 2013-ųjų „Euroviziją“ turo filmavimo vieta. Aštuoni atlikėjai ir grupės stojo rungtis dėl trijų kelialapių į pusfinalį. Tarp jų – TV šou „Lietuvos balsas“ laimėtoja Julija Jegorova, su viešnia iš Latvijos pasirodantis Arvydas Martinėnas – Vudis, grupė „Saulės broliai“ ir kiti žinomi atlikėjai. LRT žiūrovai koncertą pamatyti ir balsuoti už savo favoritus galės šeštadienio vakarą.

V. Linkevičiaus pasirodymas padvelkė 1980-ųjų stiliumi.<br>J. Stacevičius
V. Linkevičiaus pasirodymas padvelkė 1980-ųjų stiliumi.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 2, 2012, 1:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:44 PM

Ketvirtadienio vakarą pagaliau atskleista atrankos balsavimo sistema, kuri bus kiek kitokia nei pernai.

Atlikėjų rezultatą nulems sudėti vertinimo komisijos ir žiūrovų balsai. Kas tapo žiūrovų favoritu, bus galima pamatyti TV transliacijos pabaigoje. Tačiau galutinių rezultatų atlikėjams teks palaukti dar savaitę – tada bus atskleisti susumuoti žiūrovų ir komisijos balsai.

Komisiją sudarys keturi studijoje atlikėjus ir dainas vertinantys žmonės ir dvidešimt neatskleidžiamų asmenų, kurie taip pat skirs balus dalyviams.

Į pirmojo atrankos koncerto komisiją įtraukti „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis, LRT TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, kompozitorius Deivydas Zvonkus ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Koncertą pradėjo svečiai - kompozitoriaus Raigardo Tautkaus vadovaujamas Šampaninis choras. Beje, atrankoje skambės kelios šio kūrėjo parašytos dainos.

Dainininkas Vudis ketvirtadienį atskleidė, kad šių metų „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaus du sykius.

Vieną kartą – su grupe DAR, kuri praėjusioje atrankoje užėmė antrąją vietą ir tik per plauką neišvyko atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse Baku.

Tačiau ketvirtadienį scenoje jis pasirodė su Samanta Tina – populiaria Latvijos atlikėja, kuri šįmet Baltarusijoje surengtame konkurse „Slavianskij bazar“ užėmė pirmąją vietą ir pralenkė ten dalyvavusį atlikėją Sashą Song.

Dueto pristatytas kūrinys „Hey Chiki-Mama“ - energingas ir su įsimenančiu priedainiu. Ar šis Vudžio eksperimentas nepakiš kojos jo pagrindinei grupei?

Jau pirmajame atrankos koncerte pasirodo net keli šou „Lietuvos balsas“ dalyviai.

Gabrielius Vagelis scenoje – vienas. Užsienio kompozitorių sukurtą nebanalią dainą „Sacrifice“ pasirinkęs dainininkas tikriausiai sulauks nemažai simpatijų. Komisijai jis jau paliko įspūdį - buvo giriama ir pati baladė, ir jos atlikimas.

Vincentas Linkevičius pasirinko vidutinio tempo dainą „Dance The Night“, kurios nuotaika ir skambesys šiek tiek primena kai kuriuos britų dainininko George'o Michaelo kūrinius.

Dainininkas pralinksmino publiką - ant jo pritariančių vokalistų ir šokėjų drabužių tebebuvo etiketės.

"Kas ten pas jus tabaluoja?" - stebėjosi Z. Kelmickaitė.

"Mes studentai, nusipirkti drabužius - brangu, po pasirodymo atiduosime į parduotuvę", - paaiškino Vincentas.

Kitokį kelią renkasi kita šio šou dalyvė Valerija Iljinaitė – jos daina yra šiuolaikinio šokių muzikos skambesio. Kaip prisipažįsta pati artistė, ji nėra tipiškai „eurovizinė“, tačiau Valerija nori laužyti standartus.

Komisijos narys D. Zvonkus gyrė kūrinio "XXI amžiaus skambesį", tačiau, kaip ir kiti komisijos nariai, ragino sėkmės ieškoti klube, o ne "Eurovizijoje".

Jauniausia atrankos dalyvė, penkiolikmetė kaunietė Ugnė Smile, į sceną žengti nusprendė su visa muzikantų grupe ir pademonstruoti, jog yra ištikima linksmam, trankiam paaugliškam rokui.

Komisija gyrė jos energiją ir veržlumą, bet patarė sukaupti daugiau patirties ir atranką vėl šturmuoti kitais metais.

Į pirmojo turo dalyvių sąrašą įtraukta ir gyvos muzikos klubuose pripažinimą jau pelniusi grupė „Saulės broliai“, kuri į „Euroviziją“ bandys patekti linksmu meilės laišku šių metų konkurso laimėtojai Loreen.

Tiesa, ši idėja komisijai sukėlė abejonių - baiminamasi, kad dainos tekste esantys pokštai apie švedų dievaitę gali pasirodyti kiek neskoningi.

"Ši kantri stiliaus daina puikiai skambėtų ir be užuominų apie Loreen, gal jas galima išimti?" - klausė D. Užkuraitis.

„Lietuvos balso“ laimėtoja J. Jegorova iš anksto buvo laikoma viena atrankos favoričių, tačiau komisijai pasirodė, kad ji paslydo, atlikdama didingo skambesio kūrinį, parašytą užsienio kompozitorių ir parinktą leidyklos "Universal Music".

Komisijos nariai patarė dainininkei pasitreniruoti ir apsiprasti su kūriniu - ir patekimo į kitą etapą atveju jį atlikti geriau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.