„Nočnyje snaipery“ kiekvienam koncerto Vilniuje žiūrovui padovanos naują kompaktinę plokštelę (video)

Į gruodžio 13-ąją Vilniaus Teatro arenoje vyksiantį koncertą garsi Rusijos grupė „Nočnyje snaipery“ atvyks ne tuščiomis. Grupės lyderė Diana Arbenina savo gerbėjams paruošė džiugią staigmeną – kiekvienas į koncertą atėjęs žiūrovas dovanų gaus naujausio „Nočnyje snaipery“ albumo „4” kompaktinę plokštelę. Tokiu neįprastu žingsniu atlikėjai demonstruoja, kad gyvenime toli gražu ne viskas matuojama pinigais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-06 10:27, atnaujinta 2018-03-15 16:22

Kultinė Rusijos grupė nusprendė kiekvienam šiuo metu vykstančių gastrolių žiūrovui suteikti galimybę naujausiomis „snaiperių“ dainomis po koncerto mėgautis ir namie. Taip elgdamiesi, pabrėžia muzikantai, jie visiškai ignoruoja muzikos rinkos taisykles. Yra atlikėjų, kurie savo koncertų lankytojams pasiūlo internetu nemokamai atsisiųsti keletą dainų, tačiau dešimtims tūkstančių žiūrovų padalinti kompaktines plokšteles – didžiulė prabanga.

„Kodėl taip elgiamės? Ne, mes nesame turtuoliai, prasigyvenusi grupė, kuri švaistosi albumais į kairę ir dešinę, kad tik pritrauktų naują auditoriją. Atvirkščiai. Mums tai – finansiškai rizikingas poelgis.

Bet aš scenoje – jau 19 metų, puikiai pažįstu mūsų publiką. Žinau, kad ne kiekvienas turi galimybę nusipirkti ir bilietą į koncertą, ir naują kompaktinę plokštelę, kuri paprastai kainuoja nepigiai. Mes nusispjovėme į racionalumą, atsidavėme emocijoms ir polėkiui – juk tik šių dalykų dėka gimsta nauja muzika“, - sako po dvejų metų pertraukos su grupe į Vilnių grįžtanti dainininkė D. Arbenina.

“4” Rusijos kritikų jau vadinamas vienu geriausių kitais metais 20-metį švęsiančios grupės darbų: „Į jį telpa gyvenimas, meilė, ašaros, tai poetiškiausias ir skaidriausias „snaiperių“ įrašas.“ Giriami ne tik muzikantai, bet ir albumo skambesį formavęs garsus Ukrainos prodiuseris Jevgenas Stupka. Tai – jau trečiasis kartas, kai su Zemfira, „Okean elzy“ ir kitomis žinomomis grupėmis dirbęs kūrėjas padeda „Nočnyje snaipery“ komandai įgyvendinti kūrybinius sumanymas. Ankstesni jo prodiusuoti grupės albumai „Cunami“ ir „SMS“ taip pat sulaukė puikių įvertinimų.

Daugelis albumo kūrinių jau yra neblogai žinomi grupės gerbėjams – jie yra skambėję koncertuose. Dainos „Bunin“, „Gugl“, „There Is No Good In Goodbye“ jau užėmė svarbią vietą „snaiperių“ repertuare.

„Šį albumą aš susapnavau praėjusią žiemą. Tada surinkau draugus ir kartu pradėjome jį tempti į tikrovę. Šią vasarą, kai albumas jau buvo įrašytas, susapnavau jo pavadinimą. Nežinau, iš kur atėjo šitas žinojimas. Bet žinau, kad negalima ignoruoti ženklų. Ir nereikia bandyti jų aiškinti anksčiau, nei jie patys tai leis. Žmonės sako, kad šis mūsų albumas – ramus, bet man jis atrodo linksmas ir šviesus. Tai muzika, kuri suaugo. Nereikia to bijoti“, - pasakoja nepamainoma „Nočnyje snaipery“ lyderė, albumo pavadinimui suteikusi paantraštę „muzikos išradimas“.

Grupė naujojo savo disko prezentaciją gruodžio 1 dieną surengs Maskvoje, o jau po dvylikos dienų naujausius kūrinius ir laiko patikrintas dainas gros Lietuvoje.

1993-aisiais susibūrusi grupė pelnytai laikoma vienu įdomiausių Rusijos roko reiškinių. „Nočnyje snaipery“ lyderė D. Arbenina – ne tik muzikantė, bet ir ne vienos poezijos bei prozos knygos autorė, dailininkė, populiarių TV šou dalyvė, pasižymėjusi ir bendrais projektais su kitais muzikantais. Spalio pabaigoje atlikėja kaip ypatinga viešnia pasirodė grupės „Bi-2” koncerte su simfoniniu orkestru, kuris buvo surengtas vienoje svarbiausių Maskvos salių „Crocus City Hall“.

Grupės muzika skamba šešiuose studijoje įrašytuose albumuose, daugybėje rinkinių ir daugiau nei dešimtyje kino filmų. Svarbiausi „snaiperių“ ginklai – neįprastas D. Arbeninos balsas, taiklūs ir prasmingi dainų tekstai, puikūs sugebėjimai praturtinti energingą roką skoninga melancholija.

Savito mąstymo „Nočnyje snaipery“ vokalistė tekstus rašo be skyrybos ženklų, dažnai internetu bendrauja su savo gerbėjais, o jos koncertuose galima įsigyti ne tik marškinėlius ar plakatą, bet ir buteliuką vandens, „pakrautą“ dainininkės energija.

„Diana – unikali kūrėja. Koncerte ji moka būti ir jausminga, ir arši kovotoja už žmogaus teises, ir linksmuolė su kibirkštėlėmis akyse“, - tokie atsiliepimai internete sklinda apie šiuo metu Rusijoje vykstančių grupės gastrolių pasirodymus.

Nenuostabu, kad grupės populiarumas vis didėja – prieš keletą dienų „Nočnyje snaipery“ paskelbė, kad oficiali grupės svetainė jau sulaukė trijų milijonų unikalių vartotojų.

Nuo rugsėjo vidurio po Rusiją gastroliuojanti grupė šių metų pasirodymus baigs trimis koncertais Baltijos šalių sostinėse ir tradiciniu nedideliu pasirodymu Maskvoje, į kurį pakviečia savo ištikimiausius gerbėjus. Kitais metais grupė ketina koncertų turą pratęsti JAV, Kanadoje, Vokietijoje ir Izraelyje.

Bilietai į Vilniuje vyksiantį koncertą platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – ticketpro.lt. Bilietų į „Nočnyje snaipery“ pasirodymą kaina – nuo 72 litų.

“Nočnyje snaipery“ koncertą pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „BDG Music“. Gruodžio 15 dieną Vilniaus Kongresų rūmuose „BDG Music“ surengs Vienos Johanno Strausso festivalio orkestro koncertus, gruodžio 18 dieną ten pat – Lenkijos styginių ir humoro virtuozų „MozART Group“ šou, gruodžio 30-ąją Vilniaus Pramogų arenoje – ugningą Balkanų muzikos žvaigždės Gorano Bregovičiaus pasirodymą. Kitų metų koncertų kalendoriuje – sausį Klaipėdoje ir Vilniuje vyksiantys atlikėjos Jelenos Vaengos koncertai, kovo 8-ąją Vilniaus Pramogų arenoje rengiamas grupės „Mašina vremeni“ pasirodymas, birželio 4-ąją – legendinio gitaristo Erico Claptono jubiliejaus koncertas Kauno „Žalgirio“ arenoje, o liepos 27-ąją - grupės „Depeche Mode“ šou Vingio parke.

„Nočnyje snaipery“ vaizdo klipas „31 vesna“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.