N. Pečiūra: „Einu į „Eurovizijos“ atranką, nes prasilošiau kortomis“ (video)

Prasidėjusiame„Eurovizijos” atrankos mūšyje yra ir scenos veikėjas, kurį daug kas mažiausiai tikėjosi čia sutikti. „Jau aišku, kas laimės. Žinoma, aš”, – sako Lietuvos pankų krikštatėvis Nėrius Pečiūra.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Nov 7, 2012, 5:30 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:37 PM

Buvęs grupių „Už Tėvynę” ir „Bacefalai” lyderis LRT televizijos studijoje dar neatliko savo konkursinės dainos. Bet humoro nestokojantis muzikantas jau spėjo išrasti mažiausiai penkias skirtingas versijas, kodėl dalyvauja „Eurovizijos” atrankoje.

„Lietuvos rytui” 41 metų muzikantas papasakojo šeštąją ir patikino, kad laimėjęs atranką į konkursą Malmėje nevyks.

Kaltas lošimas kortomis

„Buvo tokia situacija – labai prasiskolinau. Prasilošiau kortomis, negaliu pinigų atiduoti. Tai tie žmonės sako – dalyvauk „Eurovizijoje” ir mokėti nereikės. Tenka dalyvauti, ką darysi, kitaip jie mane gal nušaus.

Pateikiau dainą atrankai, tikėjausi, kad jos nepraleis. Taip būčiau išsisukęs. Bet praleido. Dabar nieko nepadarysi, reikia dalyvauti”, – sakė N. Pečiūra.

Vienas į sceną eiti muzikos ekscentrikas nenorėjo, nes, kaip sako, labai bijo dainuoti gyvai, o „Eurovizijoje” tai būtina. Teko ieškotis bendražygių.

„Stoviu namie nuogas, baisus, senas, su gitara rankose, nežinau, kur dėtis. Pagriebiau telefoną, o jame – vien muzikantų numeriai. Pirma, kurios numeris pasirodė ekrane, buvo Daina Bilevičiūtė. Paskambinau.

Sakau: „Daina, reikės dainuoti, ką daryti?” O ji taip ramiai: „Taigi yra projektas, dainuojančios manekenės. Topmodeliai, kurie dar ir dainuoti moka.” Man tai tiko”, – rimtu veidu pasakojo kūrėjas.

Populiarins gražuoles

Pažintis su merginomis Nėrių įkvėpė ambicingiems planams. Dabar jo tikslas – rengti grožio konkursus, kurių visos dalyvės gerai dainuotų.

„Aš jau užpatentavau šią idėją. Tai bus nauja mada, pasaulinė leidybos kompanija, kuri platins „misių” dainas. Taip ir vadinsis – „Miss Songs”.

Būsiu to projekto ideologas. Aš taip atidirbu skolas. Ar daug jų turiu? Pakaks iki gyvenimo pabaigos”, – aiškino pašnekovas.

Jei laimėtų atranką, į Švediją jis nevyktų, o kelialapį į „Euroviziją” atiduotų „Julijai Jegorovai arba kokiam Jegorui Julijanovui, nes toks čia turbūt irgi dalyvauja”.

„Jei man labai reikėtų į Malmę, aš jau pėsčiomis būčiau ten nuėjęs. Jei jau rimtai – šįmet įrašiau albumą keistu pavadinimu „Heavy Metal Punk”. Tad ir pamaniau: reikia pabandyti jį pristatyti klausytojams, „Eurovizija” – gera proga”, – pasakojo artistas.

Ragino susikurti planą

Patikinęs, kad gerbia visus konkurentus, kelias knygas apie pramogų verslą parašęs N.Pečiūra juos ragino atidžiau strateguoti pasirodymus ir kurti juos moksliniu pagrindu.

„Juk yra daugybė puikių vadovėlių, pakaktų paskaityti du – apie dainų rašymą ir partizaninę rinkodarą. Tada pasitelkti logiką ir sukurti paprastą, naivų rinkodaros planelį – net ir toks padės geriau pasirodyti konkurse. Toks mano žodis jaunimui”, – šypsojosi dainininkas.

„Eurovizijos“ atrankoje skambėsianti N. Pečiūros daina „Kas gali pakeisti gyvenimą“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.