Paaiškėjo pirmieji „Eurovizijos“ atrankos pusfinalininkai, prie starto linijos – naujas pretendentų būrys

Ketvirtadienio vakarą LRT televizijos studijoje nufilmuotas antrasis „Eurovizijos“ atrankos kovų raundas. Dėl trijų kelialapių į pusfinalį jame rungiasi aštuoni atlikėjai ir grupės, tarp kurių – pakankamai žinomų veidų. Laimę išbandyti nusprendė ir atlikėjas Mundis, ir grupės „Merlin“ lyderis Feliksas Kutka, ir ekscentriškasis Nėrius Pečiūra bei duetas „Timohi“.

G. Smolskaitė, atliekanti dainą „Stay Awake Tonight“, atrankai parengė pasirodymą, kuris užkulisiuose vadinamas erotiškiausiu – dainuoti kyla iš lovos, kurioje guli ir vaikinas.<br>J. Stacevičius
G. Smolskaitė, atliekanti dainą „Stay Awake Tonight“, atrankai parengė pasirodymą, kuris užkulisiuose vadinamas erotiškiausiu – dainuoti kyla iš lovos, kurioje guli ir vaikinas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 8, 2012, 10:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:59 PM

Be to, ketvirtadienį jau atskleista, kurie trys pirmojo atrankos koncerto dalyviai žengė į pusfinalį.

Pirmojo atrankos koncerto žiūrovų balsavimo rezultatai buvo žinomi dar šeštadienį – publika pirmąją vietą skyrė grupei „Saulės broliai“, antrąją – Andriui Pojaviui, trečiąją – Vincentui Linkevičiui.

Ketvirtadienį atskleisti 24 asmenų komisijos balsavimo rezultatai. Komisija pirmąją vietą skyrė Gabrieliui Vageliui, antrąją – Vudžiui ir Samantai Tinai, trečiąją - „Saulės broliams“.

Susumavus komisijos ir žiūrovų rezultatus, dalyviai išsirikiavo taip (nuo pirmosios iki paskutinės vietos): „Saulės broliai“, G. Vagelis, A. Pojavis (šie trys pasirodymai žengė į pusfinalį), Vudis ir Samanta Tina, V. Linkevičius, Ugnė Smile, Valery.

Antrojo „Eurovizijos“ koncerto dalyvius vertins žiūrovai ir komisija. Studijoje dirbantys komisijos nariai – LRT radijo ir laidų vedėja Zita Kelmickaitė, „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis, dainininkas Donatas Montvydas ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Antrajame „Eurovizijos“ atrankos koncerte – gausu linksmintojų. Ant scenos žengė Lietuvos pankų krikštatėviu dažnai vadinamas muzikantas ir rašytojas N. Pečiūra.

Kelias žavias merginas kartu pasirodyti pakvietęs atlikėjas iš anksto įspėjo, kad pergalės atrankoje atveju į konkursą nevyks – nes „jei būtų norėjęs į Švediją, jau pėsčiomis būtų nuėjęs“.

Nėriaus ir „Dainuojančių manekenių“ atliekamas kūrinys „Kas gali pakeisti gyvenimą“ - ne vienintelis humoro blyksnis ketvirtadienio vakarą. Pokštus mėgsta ir dvynių duetas „Timohi“, „apsiginklavęs“ pačių pasigamintais įdomiai atrodančiais instrumentais.

Iš anksto prisipažinę, kad patys ne itin gerai žino, apie ką dainuojama jų angliškame kūrinyje „Time For Life“, broliai atlieka kažką per vidurį tarp pasiutpolkės ir melodijos, iliustruojančios senos rusiškos komedijos sceną.

TV šou „Lietuvos balsas“ dalyviai tęsia invaziją į „Eurovizijos“ atranką – šiame koncerte pasirodo ir Giedrė Smolskaitė, ir Ievos Zasimauskaitės bei Gabrieliaus Vagelio duetas.

G. Smolskaitė, atliekanti dainą „Stay Awake Tonight“, atrankai parengė pasirodymą, kuris užkulisiuose vadinamas erotiškiausiu – dainuoti kyla iš lovos, kurioje guli ir vaikinas.

G. Vagelis šįmet atrankoje šįmet dalyvauja jau antrą sykį – prieš savaitę sulaukė daug simpatijų, atlikęs baladę „Sacrifice“. Kaip jam seksis šį sykį – ar Gabrielių pusfinalyje pamatysime du kartus?

Atrankoje ketvirtadienio vakarą startuoja ir dar viena „Lietuvos balso“ dalyvė – jauna dainininkė Gabrielė Griciūtė. Jos pasiūlymas žiūrovams ir komisijai – kartu su praėjusios „Eurovizijos“ atrankos atradimu Beissoul atliekamas duetas „Feeling Hopeless“.

Dėl šio pasirodymo filmavime teko padaryti pertraukėlę - atėjus metui dainuoti, Beissoul dar nebuvo atvykęs į studiją. Jis pasirodė po penkių minučių - Alytuje ketvirtadienio vakarą spektaklyje automobiliu parlėkė į Vilnių, bėgo persirengti ir kilo į sceną.

„Lietuvos balso“ desantą vainikuoja Elvina Milkauskaitė, scenoje pasirodanti su atlikėju Edmundu Štengeriu – Mundžiu. Elektroninės muzikos skambesys, įdomiai tarpusavyje žaidžiantys balsai – kūrinys tikrai gali sudominti daugelį žiūrovų.

Ankstesnėje atrankoje daug simpatijų sulaukę jauni rokeriai „Alive Way“ taip pat sugrįžo antrus metus iš eilės kovoti dėl kelialapio. Šįkart jų pasirinkimas – klasikinio roko skambesiui artima vidutinio tempo daina „Revolution“. Muzikine revoliucija nepavadinsi, bet žiūrovų simpatijų gali sulaukti.

Atrankos nepraleidęs grupės „Merlin“ lyderis F. Kutka pristato dainą „Silent Scream“ - paprastą, bet nuotaiką keliantį roko kūrinį iš būsimojo grupės albumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.