Albumo apžvalga. R. Williamsas „Take The Crown“ (video)

Prieš keletą metų atrodė, kad su R. Williamso karjera - baigta. Anksčiau populiarumo rekordus daužęs atlikėjas išleido du iš eilės ne itin vykusius albumus, keistai eksperimentavo su hiphopu ir elektronine muzika - kaip pats dabar pripažįsta, darė viską, ko norėjosi jam, bet visiškai nesinorėjo publikai. Užpernai prie buvusių bendražygių iš grupės „Take That“ prisijungęs britų dainininkas vėl pajuto sėkmės skonį ir pasiryžo susigrąžinti viską, ką iš jo jau nukniaukė jaunesni konkurentai. Panašu, kad jam tai pavyks.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Nov 11, 2012, 12:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:47 PM

Šį albumą reklamuojanti daina „Candy“ praėjusį sekmadienį paskelbta populiariausia Didžiojoje Britanijoje, o šį savaitgalį jos pasiekimą tikriausiai pakartos ir visas šis diskas. Dėsninga - nes „Take The Crown“ yra tiesiog prikimštas dainų, kurioms lemta tapti hitais.

Kai pasigirdo žinia, kad albumą prodiusuos su U2 ir R.E.M. dirbęs Jacknife Lee, gerbėjai išsigando, kad Robbie pradės žaisti su alternatyviu roku, bet baimintasi be reikalo. Jau pirmoji daina „Be A Boy“ - popmuzikos kūrinys su himno bruožų turinčiu priedainiu ir subtiliais elektronikos potėpiais. Visiems į smegenis jau įsigraužęs „Candy“ - kažkas panašaus į vaikišką skaičiuotę, iš kurios sumeistrauta daina yra tikras narkotikas ausims. Kad ir koks keistas būtų jos tekstas, kurio prasmės nesupranta ir patys britai.

Different“ - galinga baladė, nuotaika primenanti Robbie hitą „Let Love Be Your Energy“. „Shit On The Radio“ - tiesiog begėdiška duoklė 1986-ųjų diskotekų stiliui. „Into The Silence“ - viena melodingiausių ir didingiausių dainų, kurias apskritai yra įrašęs R. Williamsas. Vienintelis keistas eksperimentas visame albume - „Hey Wow Yeah Yeah“, trys minutės trankių gitarų ir efektais iškraipyto Robbie balso (tikriausiai bus naudojama koncertų įžangoms, prieš į sceną išeinant žvaigždei).

Taip, tai - neabejotinai labiausiai „popsinis“ Robbie albumas, ir rezultatai akivaizdūs. Publika gauna tai, ko nori, Robbie - taip pat. Bilietai į Londone lapkričio pabaigoje vyksiančius tris jo koncertus išgraibstyti per keliasdešimt minučių. Gana ilgai išsidirbinėjęs britų popmuzikos karalius pagaliau nustojo kvailioti ir grįžo daryti to, ką sugeba geriausiai. Ir gerai, nes vaidinti didelį menininką jam netiko, o būti žiūrovų linksmintoju iš didžiosios L - Robbie pašaukimas.

Įvertinimas - 9 iš 10.

Albumą pristatanti R. Williamso daina „Candy“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.