Antrojo „Eurovizijos“ atrankos koncerto žiūrovų balsavimą laimėjo duetas „Timohi“ (balsavimas)

Šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje surengta antroji kova dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“. Aštuonios grupės ir atlikėjai varžėsi dėl trijų kelialapių į nacionalinės atrankos pusfinalį, vertinami telefonu balsuojančių žiūrovų ir komisijos. Daugiausia žiūrovų simpatijų pelnė dvynių duetas "Timohi". 

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 11, 2012, 7:51 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:54 PM

Savo favoritus gali rinkti ir lrytas.lt skaitytojai, balsuodami mūsų portale. Jų favoritai, surinkę daugiausia balsų per visas balsavimo savaites, laimės 50 tūkst. litų vertės reklamos kampaniją portale lrytas.lt.

Trys dainos, kurios skambėjo pirmajame atrankos koncerte praėjusį šeštadienį ir jau pelnė kelialapius į pusfinalį, paaiškėjo prieš dvi dienas. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, paaiškėjo, kad į kitą etapą keliauja „Saulės broliai“, Gabrielius Vagelis ir Andrius Pojavis.

Šio šeštadienio transliaciją pradėjo svečias - 2010-ųjų vaikų „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavęs dainininkas Nojus Bartaška - Bartas, atlikęs tame konkurse skambėjusią dainą „Oki doki“.

Kaip ir praėjusį sykį, šio vakaro galutinius rezultatus atlikėjai sužinos tik kitą savaitę. Jau šį vakarą žinomi žiūrovų balsavimo rezultatai, tačiau iš 24 asmenų sudarytos komisijos nuomonė bus atskleisti ketvirtadienį. Studijoje atlikėjus vertino keturi komisijos nariai - dainininkas Donatas Montvydas, TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, "Eurovizijos" komentatorius Darius Užkuraitis ir "Lietuvos ryto" žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Pirmieji pretendentai scenoje - ankstesnėje atrankoje daug simpatijų sulaukę jauni rokeriai „Alive Way“. Šįkart jie sugrįžo antrą sykį iš eilės kovoti dėl kelialapio. Šįkart jų pasirinkimas – greitesnio tempo, energinga daina „Revolution“. Ekspresyvus pasirodymas su gitaristo soluote pagal visas roko žvaigždžių tradicijas – žengus tarp žiūrovų į publiką nusidriekusiu podiumu.

„Džiugu, kad mūsų scenoje vis mažiau įtakos turi rusiškas popsas, o daugiau įtakos- vakarietiška muzika, kuri man artimesnė. Praėjusį sykį „Alive Way“ gražiai pasirodė su balade, šįkart – kitokio pobūdžio daina. Man patiko visa jūsų energija, primena „The Independent“ stiliuką. Man toks rokas priimtinas“, - sakė D. Užkuraitis.

"Man patiko. Bet tas "pragrojimas" truputį per ilgas. Jei daina apie revoliuciją, jūsų kūnai, elgesys neatitinka dainos esmės, reikia, kad jūs plėšytumėtės", - antrino D. Montvydas.

TV šou „Lietuvos balsas“ dalyvė Elvina Milkauskaitė scenoje pasirodo su atlikėju Edmundu Štengeriu – Mundžiu. Elektroninės muzikos skambesys, įdomiai tarpusavyje žaidžiantys balsai – kūrinys jau išsikovojo kelią į radijo stočių eterį. Dueto pasirodymas LRT televizijos studijoje minimalistinis – visą dainos žinią stengiamasi perteikti mimika.

"Jūsų tarpusavio ryšys yra, bet žiūrovams jį pajusti sudėtinga", - pastebėjo D. Montvydas. "Nepajutau šios dainos sparnų plazdenimo", - sakė Z. Kelmickaitė. "Manau, Edmundas su Elvina vargu ar galvoja apie didžiąją "Euroviziją", o Lietuvai jau apie save pareiškė garsiai. Tai nebuvo pasirodymas, vertas didžisosios "Eurovizijos" scenos. Tokie kaip Mundis ir turėtų dalyvauti "Eurovizijos" atrankoje", - reziumavo D. Užkuraitis.

21 val. 46 min.  Žiūrovų balsavimo lyderiai - 371 balsą jau surinkusi grupė "Timohi", kurios pasirodymas - dar neparodytas laidoje. Antroje vietoje - Mundis ir Elvina, trečioje - grupė "Alive Way".

Trečioji scenoje - dar viena "Lietuvos balso" dalyvė Giedrė Smolskaitė. Jos pasirodymas - kol kas erotiškiausias "Eurovizijos" atrankoje. Tik baltais maškiniais pasipuošusi mergina dainuoja sukdamasi aplink lovą, kurioje guli pusnuogis vaikinas. Daina "Stay Awake Tonight" - melodingas vidutinio tempo kūrinys, kurio įspūdį sustiprina puikus dainininkės darbas su filmavimo kameromis.

"Labai simpatiška, seksuali, įtaigi, temperamentinga, viską turi, nuostabiai gražus balsas. Kam tau tas gulintis... ką jis ten veikia?", - stebėjosi Z. Kelmickaitė.

"Muzika yra graži tuo, kad yra daugiaprasmė. Bet be jo nebūtų buvę taip gerai", - apie pagalbininką sakė G. Smolskaitė.

"Dėl lovos - jei daiktai nenaudojami, jų nereikia. Jei tas žmogus nieko nedaro, jūsų nepakviečia į lovą... Tai nelabai pasiteisina. Jūs graži, seksuali, tas vyras su plika nugara mane blaškė", - juokais skundėsi D. Montvydas.

Neseniai prisipažinęs, kad bijo dainuoti gyvai, Lietuvos pankų krikštatėvis Nėrius Pečiūra nemelavo - padedamas penkių "dainuojančių manekenių", atlikėjas surengė kol kas keisčiausią vakaro pasirodymą, kuriame balsas nebuvo stipriausias ginklas. Komedija, parodija ar rimtas kūrybinis polėkis? Dainą "Kas gali pakeisti gyvenimą" išgirdusiems žiūrovams beliko gūžčioti pečiais.

"Jei kalbame apie "Euroviziją", tame konkurse šio pasirodymo neįsivaizduoju. Ką galėtume pakeisti, kad jis ten galėtų būti, irgi nežinau. Žmonės juokėsi, mėgavosi, bet aš nežinau, ką pasakyti", - prisipažino D. Montvydas.

"Manau, Nėrius linksminasi, jam pačiam juokinga, jei jums nejuokinga, jūsų problemos", - šypsojosi D. Užkuraitis. Atrankos vedėjas Andrius Rožickas pridūrė, kad, jo nuomone, N. Pečiūra yra atsiųstas iš kosmoso.

22 val. 10 min. Žiūrovų balsavimo lyderių trejetukas nesikeičia: pirmoje vietoje - jau 672 balsus surinkę dvyniai "Timohi", antroje - Mundis ir Elvina, trečioje - "Alive Way".

Laimę atrankoje ne pirmą sykį bando grupės "Merlin" vokalistas Feliksas Kutka. Tiesa, šį sykį - be kitų grupės narių. Anot atlikėjo, jų tempti į studiją nėra prasmės, nes pagal "Eurovizijos" taisykles šiame renginyje gyvai vis tiek skamba tik vokalas. Daina "Silent Scream" prasideda airiškos muzikos motyvais, o tada virsta energingu roko kūriniu su kiek melancholišku priedainiu.

"Vokalas šiandien nebuvo pats geriausias. Dalyvauji "Eurovizijos" atrankoje 114-tą kartą, ir šį kartą esi arčiausiai to, ko reikia "Eurovizijai". Bet vienas scenoje to nesižiūri. Daina - visai smagi", - vertino D. Užkuraitis.

"Temperamentas įtikina, bet intonaciniai nelygumai jus skandina", - antrino Z. Kelmickaitė.

"Negaliu nieko iš šios dainos įsiminti, net priedainio", - prisipažino D. Montvydas. 

Gausią "Lietuvos balso" daltyvių invaziją tęsia G. Vagelis, kurį būtų galima juokais apkaltinti godumu. Į pusfinalį jau patekęs šešiolikmetis atlikėjas jame gali atsidurti dar sykį - šįkart pasirodymu su kita "Lietuvos balso" dalyve Ieva Zasimauskaite.

Jų pasiūlymas - nuotaikingas, šiltas kūrinys "I Fall In Love" su kantri stiliaus šešėliais ne tik skambesyje, bet ir atlikėjų aprangoje. Šypsenų visą pasirodymą "neišjungę" Gabrielius ir Ieva nusipelnė garsių studijoje susirinkusių žiūrovų plojimų.

"Labai šviesios energijos daina, tokios neblogai pasirodydavo "Eurovizijoje". Tokios muzikos smagu klausytis iš ryto, visa diena atrodo šviesesnė", - gyrė D. Užkuraitis.

"Ieva ir Gabrielius - gražūs žmonės. Man pasirodė, kad pati daina per silpna pagal jūsų charizmą ir atlikimą", - kritikavo D. Montvydas.

22 val. 32 min. Žiūrovų balsavimo lyderiai - vis dar "Timohi", jau surinkę 834 balsus. Antroje vietoje išlieka Mundis ir Elvina, o į trečiąją išsiveržė, regis, akimirksniu TV auditorijos simpatijas pelnę G. Vagelis ir I. Zasimauskaitė.

Pagaliau scenoje - nuo konkurentų jau atsiplėšę "Timohi". Pokštus mėgstantis dvynių duetas scenoje - „apsiginklavęs“ pačių pasigamintais juokingai atrodančiais instrumentais ir sustiprinęs numerį akordeonu grojančios muzikantės pasirodymu.

Iš anksto prisipažinę, kad patys ne itin gerai žino, apie ką dainuojama jų angliškame kūrinyje „Time For Life“, broliai atlieka kažką per vidurį tarp pasiutpolkės ir melodijos, iliustruojančios išgertuvių sceną iš senos rusiškos komedijos.

"Vyktų kokios naujos degtinės rūšies pristatymas, tada užgrotų ši grupė. Ji sulauktų sėkmės. Bet ne "Eurovizijoje", - pastebėjo D. Užkuraitis.

"Aš mušiau koja, bet dėl perspektyvos "Eurovizijoje" - abejočiau", - pritarė D. Montvydas. "Jie viską paima nuoširdžiu šėliojimu. Bet ta "balaganinė" kultūra turi savo vietą", - sakė Z. Kelmickaitė, raginusi grupę kviesti į miesto šventes ir "balius".

Paskutinieji pretendentai scenoje - dar viena "Lietuvos balse" dalyvavusi atlikėja Gabrielė Griciūtė, dainuojanti duetu su praėjusios "Eurovizijos" atrankos atradimu Artūru Žabu - Beissoul. Atlikėjų įvaizdis ir balsai - labai skirtingi, Gabrielė vilki kasdienius drabužius, o Beissoul - stilizuotą fraką. Tačiau kompozitoriaus Raigardo Tautkaus parašyta daina - efektinga.

"Pernai Raigardas žadėjo, kad parašys dainą Beissoul, ir pažadą išpildė. Daina mane jaudino, man buvo smagu, Beissoul originalus balsas man patiko. Bet prisiminkim, kad tai "Eurovizija" - ir vaizdo konkursas. Vizualinis sprendimas man nepatiko", - sakė D. Užkuraitis.

"Pasirodymas - vienas geresnių šį vakarą. Beissoul tembras kartais užgožė mergaitę", - pastebėjo D. Montvydas.

"Esame skirtingi, ir tas skirtingumas labai žavi", - pastabas atrėmė Beissoul.

23 val. 02 min. Žiūrovų balsavimą laimėjo visą vakarą pirmavusi grupė "Timohi". Antroje vietoje - I. Zasimauskaitė ir G. Vagelis, trečioje - Beissoul ir G. Griciūtė. Galutiniai atrankos turo rezultatai, gauti susumavus žiūrovų ir komisijos balsavimo rezultatus, bus paskelbti kitą savaitę.

Primename, kad savo favoritus gali rinkti ir lrytas.lt skaitytojai, balsuojantys mūsų portalo apklausoje - jų favoritai, surinkę daugiausia balsų per visas balsavimo savaites, laimės 50 tūkst. litų vertės reklamos kampaniją portale lrytas.lt.

"Eurovizijos" antrojo atrankos koncerto TV žiūrovų balsavimo rezultatai:

„Timohi“ „Time For Life“ 966 balsai

Ieva Zasimauskaitė ir Gabrielius Vagelis „I Fall In Love“ 638 balsai

Beissoul ir Gabrielė Griciūtė „Beautiful Life“ 624 balsai

Mundis ir Elvina „Aš ilgiuosi tavęs“ 549 balsai

„Alive Way“ „Revolution“ 314 balsų

Giedrė Smolskaitė „Stay Awake Tonight“ 300 balsų

Nėrius Pečiūra ir „Dainuojančios manekenės“ „Kas gali pakeisti gyvenimą“ 121 balsas

Feliksas („Merlin“) „Silent Scream“ 29 balsai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?