Naują „LRT Opus Ore“ koncertų seriją pradės grupė „Fusedmarc“

Šį penktadienį radijo stotis „LRT Opus“ pradeda naują gyvų koncertų tradiciją „LRT Opus Ore“, skirtą lietuviškų grupių ir atlikėjų kūrybai skleisti. „LRT Opus“ nuolat palaiko alternatyvią sceną Lietuvoje ir vienija įdomiausius jaunosios kartos muzikos kūrėjus. Pirmieji grosiantys – viena geriausių šalies alternatyvios muzikos grupių „Fusedmarc“. Koncertas vyks „LRT Opus“ studijoje ir bus tiesiogiai transliuojamas radijo bangomis ir internetu.

"Fusedmarc" - Lietuvos eksperimentinės muzikos etalonas.<br>P. Mantautas
"Fusedmarc" - Lietuvos eksperimentinės muzikos etalonas.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2012, 12:32 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:08 PM

Eksperimentinės muzikos etalonas Lietuvoje - „Fusedmarc“. Audiovizualinė – gyvo elektroninio skambesio grupė į šalies muzikinę sceną įžengė 2004-aisiais, iš karto tapdama vienais aktyviausių šiuolaikinės lietuviškos muzikos ambasadorių Europoje. „Fusedmarc“ koncertų geografija apima Vokietiją, Prancūziją, Olandiją, Jungtinę Karalystę, Graikiją, Lenkiją, Rusiją. Tarp grupės aplankytų muzikos festivalių yra ir daugiau nei 300 tūkstančių lankytojų kasmet surenkantis, Vengrijoje vykstantis „Sziget Festival“. „Fusedmarc“ yra vienintelė Lietuvos grupė, grojusi tokio masto muzikos renginyje.

Tiesioginiu pretekstu grupei atsirasti buvo idėja sujungti skirtingas meno rūšis - taip siekiant išgauti originalų ir savitą meninės raiškos stilių, kurio įgyvendinimui buvo pasirinkta muzikos ir vaizdo meno sintezė. Karjeros pradžioje grupė dažnai buvo lyginama su Vakarų intelektualiosios šokių muzikos ir alternatyviosios elektronikos žvaigždėmis, tačiau šiandien „Fusedmarc“ atrado savo muzikinę kalbą ir tolsta nuo nusistovėjusių intelektualiosios elektronikos standartų. Kiekvienas grupės koncertas - tai nepakartojamas audiovizualinis potyris, leidžiantis klausytojui - žiūrovui persikelti į giluminį asmeninių fantazijų lygmenį. Jų muzikoje gausu ekspresijos, unikalumo, sunkių „fūzuotų“ akcentų, praturtinančių psichodelinę kelionę į klausytojo smegenų vingius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?