Simpatijas „Eurovizijos“ atrankoje pelnę „Timohi“: „Jei kopijuosime Vakarų muziką, nieko gero neišeis“ (video)

Jei „Eurovizijos” atrankos antrojo turo rezultatus lemtų tik TV žiūrovų balsai, į kitą etapą patektų duetas „Timohi”. Šeštadienio vakarą daugiausia publikos simpatijų pelnė dvyniai iš Vilniaus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Nov 13, 2012, 2:58 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:55 AM

Pagal šių metų atrankos sistemą, galutinius rezultatus lemia susumuoti žiūrovų ir komisijos balsai. LRT televizijos šeštadienį transliuoto koncerto žiūrovai nuomonę jau pareiškė – daugiausia balsų pelnė „Timohi”, antroje vietoje liko Gabrieliaus Vagelio ir Ievos Zasimauskaitės, o trečioje – Beissoul ir Gabrielės Griciūtės duetas.

Komisijos balai ir galutiniai rezultatai bus paskelbti ketvirtadienį. Komisiją sudaro 24 asmenys. Studijoje dirbo keturi iš jų – „Eurovizijos” komentatorius Darius Užkuraitis, TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, dainininkas Donatas Montvydas ir „Lietuvos ryto” žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Iš aštuonių koncerte skambėjusių dainų į pusfinalį žengs trys. Jų atlikėjai prisidės prie vietą pusfinalyje jau ankstesniame koncerte užsitikrinusių „Saulės brolių”, G. Vagelio ir Andriaus Pojavio.

„Timohi” žiūrovų balsavimo lentelėje nurungė ir praėjusios „Eurovizijos” atrankos atradimą Beissoul, ir įvairių TV projektų išpopuliarintą Mundį, ir žinomos roko grupės „Merlin” vokalistą Feliksą Kutką, kuris liko paskutinis.

28-erių dvyniai Romanas ir Dmitrijus Timofejevai tikisi, kad prieš porą metų TV šou „Lietuvos talentai” išgarsinta jų grupė „Timohi” pateks į pusfinalį, nors jos dainą „Time For Life” kritikavo ir balaganu vadino komisija.

Linksmais pasirodymais garsėjantys, originaliai atrodančius instrumentus pasigaminę muzikantai mano, jog „Eurovizijoje” nereikia vaikytis vakarietiškų klišių, – komisijai atrodė, kad nuotaikingo jų išsidirbinėjimo Vakarų Europa tikriausiai nesuprastų.

– Per TV žiūrovų balsavimą į priekį išsiveržėte nuo pat pradžių. Nustebote? – paklausiau D. Timofejevo.

– Tiesą sakant, ne. Mes labai aktyviai visus savo draugus agitavome balsuoti, pasitelkėme internetą, be to, prieš atranką surengėme porą koncertų, reklamavomės. Manau, kai kurie kiti atlikėjai to nedarė, nepriminė, kad artėja svarbus balsavimas, ir tai buvo jų klaida.

– Ar daina „Time For Life” – ypatinga „Timohi” repertuare?

– Ne, tai eilinis „Timohi” kūrinys. Tiesa, atliekamas angliškai. Būtinai paruošime ir lietuvišką jo versiją. Kodėl? Nes dažniausiai dainuojame lietuviškai su rusišku akcentu. (Juokiasi.) Anglų kalba mums nėra labai artima, nes savo aplinkoje neturime žmonių, su kuriais galėtume ja bendrauti.

– Komisija jums negailėjo kritikos. Norėtumėte atsikirsti?

– Gal nereikia pyktis. Bet vienas dalykas, kurį norėčiau pasakyti, – buvo užsiminta, kad mūsų muzika nėra vakarietiška. Man atrodo, kad tai gerai. Reikia „Eurovizijoje” rodyti šalies, kurioje gyveni, ypatumus, dvasią. Taip elgiasi daugelis valstybių. Mes esame iš Rytų Europos, turime savitą braižą, ir nereikia to slėpti.

Jei kopijuosime Vakarų muziką, nieko gero neišeis. Lietuva tai jau bandė „Eurovizijoje” – nepavyko. Mums pasakė, kad nesame grupės „Gogol Bordello”, kuri groja panašią muziką, lygio. Tai tiesa, bet Lietuvoje aš nematau ir atlikėjo, kuris būtų Ricky Martino ar kitų popdainininkų lygio.

– Kokį linksmiausią gandą apie save girdėjote?

– Kažkur buvo parašyta, kad mes – lenkų grupė. Netiesa. Taip, tarp su mumis grojančių muzikantų yra vienas lenkas, bet mes – Lietuvos rusai.

– Kuo dar, be muzikos, užsiimate?

– Aš ir brolis – architektai, projektuojame interjerą. Pastaruoju metu dauguma užsakymų – iš užsienio. Ten visai kitokie pinigai.

Gyventi iš muzikos? Mes ne prieš. Kol kas pajamos iš koncertų sudaro pusę mūsų uždarbio, su mumis grojantys muzikantai apskritai gyvena tik iš muzikos.

Jei ir mes galėtume tai daryti, būtų smagu. Bet ką gali žinoti, komisija sakė, kad mūsų dainos gerai skambėtų degtinės pristatymo renginiuose. Jei į tokius pradės kviesti, tikrai uždirbsime daugiau. Beje, mielai tokiuose koncertuose pagrotume, tegul tik pakviečia. Apskritai nesibaidome jokių koncertų – grojame ir gatvėje.

– Koks keisčiausias jūsų surengtas koncertas?

– Keturis sykius esame koncertavę traukinyje. Įdomi patirtis. Turbūt ne visiems patiko – gatvėje žmogus gali rinktis, ar klausytis muzikos, o čia – ne. Dabar mūsų planas ir noras – pagroti lėktuve.

– Kurie kiti atrankos koncerto dalyviai jums patiko?

– Mes matėme ne visus pasirodymus. Namie jau seniai neturime televizoriaus, tad susirinkome su draugais ir pasiruošėme žiūrėti koncertą internetu, bet transliacija sutriko.

Dalį koncerto pažiūrėjome kitą dieną. Man labiausiai patiko tie atlikėjai, kuriuos gyrė ir komisija, – Beissoul su G. Griciūte ir G. Vagelis su I. Zasimauskaite. Bet apskritai dviejuose atrankos koncertuose kol kas labiausiai įsiminė A. Pojavis.

Pareikškite savo nuomonę lrytas.lt balsavime ir padėkite savo favoritams laimėti 50 tūkst. litų vertės reklamos kampaniją.

„Timohi“ pasirodymas „Eurovizijos“ atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.