„Led Zeppelin“ koncertinis albumas kitą savaitę bus pristatytas ir Lietuvoje (video)

Didiesiems prekybininkams mažiau dėmesio skiriant muzikos produkcijai, leidybinės muzikos naujienos iš užsienio vis rečiau pasiekia arba visiškai aplenkia Lietuvą. Vis dėlto geros iniciatyvos imasi smulkesni prekybininkai. Vieni jų – naujausią legendinės grupės „Led Zeppelin“ koncertinį albumą „Celebration Day“ į Lietuvą atvežantis sostinės Rūdninkų knygynas, tapęs išskirtiniu šio albumo platintoju mūsų šalyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2012, 1:51 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:09 AM

Pirmadienį nuo 10 valandos ryto Rūdninkų knygyne bus galima įsigyti visiškai naują ir kvepiantį dažais „Led Zeppelin“ koncertinį albumą „Celebration Day“, kuris į Lietuvą atkeliauja visais įmanomais savo formatais – CD, DVD, „Blu-ray“, „Deluxe Edition“. Trijų vinilų (3 LP) formatas pasirodys kiek vėliau, sausio 28 dieną.

Pirmadienį18 valandą kelias „Led Zeppelin“ dainas Rūdninkų knygyne gyvai akustiškai atliks grupės „Garbanotas bosistas“ muzikantai Šarūnas Joneikis ir Mantas Joneikis.

Šešiasdešimtųjų pabaigoje susikūrę „Led Zeppelin“ per karjerą pardavė apie 300 milijonų įrašų ir yra tarp pačių populiariausių visų laikų muzikos atlikėjų. Pasaulinę šlovę grupė pelnė kūriniais „Stairway to Heaven“, „Kashmir“, „Whole Lotta Love“, „Rock And Roll“ ir kitais, kritikai ne kartą jai klijavo „populiariausios grupės pasaulyje“ etiketę.

Po ilgos pertraukos 2007-ųjų gruodžio 10 dieną „Led Zeppelin“ pakilo į sceną Londono O2 arenoje pagerbti prieš metus mirusį savo draugą ir buvusį „Atlantic Records“ savininką Ahmetą Erteguną. Tą vakarą laimingieji, kuriems pavyko įsigyti bilietus, išvydo daugiau nei dvi valandas trukusį pasirodymą, kupiną bliuzu persmelkto rokenrolo, tapusio „Led Zeppelin“ legendos dalimi.

Norą įsigyti bilietus į šį koncertą internete išreiškė net 20 milijonų užsiregistravusių žmonių iš viso pasaulio – Guinnesso rekordų knyga fiksavo didžiausio susidomėjimo bilietais į muzikos koncertą rekordą.

Prie grupės įkūrėjų Johno Paulo Joneso, Jimmy Page’o ir Roberto Planto šiam koncertui prisijungė orginalios „Led Zeppelin“ sudėties būgnininko sūnus Jasonas Bohamas. Kartu jie atliko 16 kūrinių iš įvairių grupės gyvavimo laikotarpių. Muzikos kritikai gyrė pasirodymą ir netruko pasklisti kalbos apie galimą grupės atsikūrimą.

Nors trys muzikantai išreiškė norą vykti į koncertų turą ir dirbti prie naujos „Led Zeppelin“ medžiagos, R. Plantas nusprendė vykdyti savo koncertinius įsipareigojimus dainininkei Alison Krauss ir teigė neketinantis koncertuoti su grupe. Likusi trijulė kurį laiką net svarstė galimybę pakeisti vokalistą, tarp galimų variantų buvo Stevenas Tyleris iš „Aerosmith“, Mylesas Kennedy iš „Alter Bridge“, visgi sumanymo buvo atsisakyta ir po kiek laiko pranešta apie koncertinio filmo ir albumo „Celebration Day“ išleidimą.

Koncerte O2 arenoje „Led Zeppelin“ atlikta daina „Kashmir“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.