Paaiškėjo dar trys atrankos pusfinalininkai, į kovą stojo aštuoni dalyviai

Ketvirtadienio vakarą prie „Eurovizijos“ atrankos starto linijos – dar aštuonios grupės ir atlikėjai. Daugiau nei pusė jų – dainuojančios merginos, taip pat – roko grupė ir dalis TV šou išpopuliarinto choro. Kurie iš trečiojo atrankos koncerto dalyvių žengs į pusfinalį, paaiškės kitą ketvirtadienį. Šį vakarą atskleisti praėjusio turo atlikėjai, kuriems susumuoti komisijos ir publikos balsai padovanojo kelialapius į kitą etapą.

E. Jakštytės šou.<br>J. Stacevičius
E. Jakštytės šou.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2012, 7:50 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:02 AM

Šeštadienį LRT televizijos parodyto antrojo koncerto žiūrovai daugiausia simpatijų paskyrė scenos linksmuoliams „Timohi“, antrąją vietą skyrė Ievos Zasimauskaitės ir Gabrieliaus Vagelio, trečiąją – Beissoul ir Gabrielės Griciūtės duetui. Paskutinėje vietoje liko Feliksas Kutka iš grupės „Merlin“.

Šiandien atskleisti komisijos balsavimo rezultatai. Pirmąją vietą ji skyrė Beissoul ir G. Griciūtei, antrąją – I. Zasimauskaitei ir G. Vageliui, trečiąją – Giedrei Smolskaitei. Paskutinė vieta skirta Nėriui Pečiūrai ir „Dainuojančioms manekenėms“.

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad į kitą etapą žengs Beissoul ir G. Griciūtė, G. Vagelis ir I. Zasimauskaitė bei duetas „Timohi“. G. Vagelis iškovojo jau antrą kelialapį į pusfinalį – jame jaunas atlikėjas pasirodys ir vienas.

Ketvirtadienio vakarą atlikėjų pasirodymą vertina 24 komisijos nariai. 20 iš jų neatskleidžiama, studijoje ketvirtadienio vakarą vertina keturi komisijos atstovai – TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, 2009-ųjų „Eurovizijos“ dalyvis Sasha Songas, kompozitorius Deivydas Zvonkus ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Kaip ir ankstesniuose turuose, trečiajame atrankos koncerte – gausus balsingų merginų būrys.

Ambicinga popmuzikos pasaulio naujokė Sophie į atranką žengia kūriniu „Make It Happen“ - gražia balade, kuri turėtų paskatinti ja susidomėti daugiau muzikos mėgėjų.

Elvina Milkauskaitė jėgas atrankoje bando jau antrą savaitę iš eilės. Prieš septynias dienas su dainininku Edmundu Štengeriu – Mundžiu pasirodžiusi buvusi šou „Lietuvos balsas“ dalyvė šįkart sudėjo į dainą „Closer“ - įsimenantį kūrinį, kurį atlieka su pritariančių vokalisčių komanda.

Greitesnius šokių muzikos ritmus ir žvilgsnius traukiantį pasirodymą į „Euroviziją“ siųsti siūlo kito TV šou „Muzikos akademija“ išgarsinta atlikėja Eglė Jakštytė. Disko ir hauso ritmais nuspalvintą kūrinį merginai sukūrė žinomas elektroninės muzikos atlikėjas Justinas Chachlauskas – Virus J.

„Naujųjų pupyčių“ narė Neringa Šiaudikytė scenoje – be kitų šios grupės narių, tačiau su dideliu noru įrodyti savo vokalo galimybes. Tai padaryti ji tikisi vidutinio tempo, „eurovizinio“ skambesio kūriniu „Used To Be“, kurį specialiai šiam konkursui parašė Raigardas Tautkus.

Gerbėjų simpatijų tikisi ir dar viena „Lietuvos balso“ žvaigždė – su grupėmis „The Ball & Chain” ir “Skamp” jau bendadarbiavusi Berta Timinskaitė. Pagrindinis merginos koziris – vokalo galimybės, ir užsienio autorių dainoje „Missing You, Missing Me“ atlikėja stengiasi visas jas atskleisti. Tiek balso viražų kol kas nebuvo nė viename „Eurovizijos“ atrankos kūrinyje. Atlikėja į sceną žengė su papuošalu, kuriame - atrankos vedėjo Andriaus Rožicko atvaizdas.

Anksčiau su grupe „Lemon Joy“ dažnai lyginta grupė „Multiks“ į „Eurovizijos“ atranką sugrįžta kiek pasikeitusi - daina „Crazy“ labiau primena latvių grupės „Brainstorm“ skambesį ir nuotaiką.

Daugiabalsio dainavimo ypatumus demonstruoja Kauno rajono Božolė choro šeši dainininkai, atidžiai prižiūrimi grupės „Rondo“ muzikanto Aleksandro Ivanausko. Specialiai „Eurovizijai“ sukurta daina „Happy And Free“ - giedros nuotaikos, perteikianti jaunystės džiugesį ir žavesį.

Rokerių simpatijas šiame ture medžioja grupė „Eden“, pasirinkusi ypač rimtą filosofinį užtaisą. Grupė savo daina „War Without End“ siunčia raginimą nutraukti visus karus, o į specialias vaizdo projekcijas įmontavo karo kataklizmų vaizdus.

Visus pasirodymus pamatyti ir už juos balsuoti LRT televizijos žiūrovai galės šeštadienio vakarą.

Lrytas.lt lankytojai vis dar gali skirti savo simpatijas ankstesnio turo dalyviams mūsų apklausoje. Primename, kad daugiausia balsų iki atrankos finalo surinksiantiems atlikėjams bus skirtas įspūdingas prizas – 50 tūkst. litų vertės reklamos kampanija mūsų portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.