Albumo apžvalga. M. Basanovas „Journey“ (audio)

Geriausio prodiuserio apdovanojimu M.A.M.A. ceremonijoje šįmet pagerbtas Mario Basanovas (arba, kaip jį vadina artimieji ir žmona, Marijus Adomaitis) britų kompanijoje „Needwant“ išleidžia solinį albumą „Journey“. Apie dueto „Mario & Vidis“ narį ir visos galybės atlikėjų prodiuserį užsienio šokių muzikos mėgėjai jau kalba labai daug, todėl iš šio albumo nemažai tikimasi ir tarptautinėje arenoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Nov 17, 2012, 1:27 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:51 AM

Žodis „niša“ šiuo atveju yra esminis. Mario tiek koncertuodamas trankosi po pasaulį (kai mes kalendami dantimis švęsime Naujuosius, jis linksmins klubų lankytojus Brazilijoje), kad 99 procentams Lietuvos atlikėjų turėtų varvėti seilės iš pavydo. Bet tokia pat dalis žmonių, apklaustų vidutinio dydžio Lietuvos miesto gatvėje, apie jį nebus nieko girdėjusi.

Ir tai visiškai normalu, nes jei nesilankote klubuose, o jūsų mėgstamiausi atlikėjai - Radžis arba „Led Zeppelin“, su šiuo albumu vargiai turite ką veikti. Kaip apibūdino vienas išgirdęs kompozitorius - „čia taikomoji muzika be ryškių kulminacijų, skirta kirpykloms ir gal televizijos diskusijų fonui, tik leisti reikia ne per garsiai“.

Tai - radikalus požiūrio taškas, tačiau iš tiesų reikia dievinti žanrą, kuriame plaukioja Mario, kad nuoširdžiai mėgautumeisi tuo, kas skamba „Journey“. Hipnotizuojanti elektroninė muzika su apgaulingu ramybės ženklu, kuri savo žavesį atksleidžia su kiekviena nauja perklausa.

Jei „Skywalker“ iš pradžių atrodo pernelyg monotoniška, trečią sykį pasiklausęs jau nori klausytis ketvirtą. „Say What Ya Want“ su vokalistu Stee Downesu iš pradžių atrodo eilinis disko stiliaus perdirbinys 2012-iesiems, bet įsigilinus į skambesio klodus, taip nebeatrodo. „Under Your Feet“ priverčia keiktis, kad Jazzu vokalas jame - nepakankamai ryškus, bet paskui supranti, kad viskas yra taip, kaip turi būti. „Journey“ - ne tas reiškinys, su kuriuo kiekvienas gali patirti meilę iš pirmo žvilgsnio.

Daugiau nei pusė albumo - instrumentinė, sauja kūrinių įrašyta su Lietuvos ir užsienio vokalistais. Tingūs, bet įtraukiantys ritmai, subtilios detalės, kurių kiekviena turi savo vietą ir priežastį - nuo vaikų spygčiojimų kūrinyje „High School“ iki prancūziško deklamavimo „Mes Souvenirs“. Nežinia, kiek valandų studijoje dėl šio reikalo praleido Mario, bet frazės „ai, bus gerai ir taip“ jo žodyne tikriausiai nėra.

Dar yra papildomas diskas su „singlinėmis“ dainų versijomis ir keliais pagrindinėje albumo dalyje neįrašytais kūriniais. Žodžiu, Mario šykštumu neapkaltinsi - jo muzikos pasišventėliai su kaupu gaus tai, ko laukė ir norėjo, o jų ratas turėtų tik didėti.

Įvertinimas - 9 iš 10.

M. Basanovo su Athena Radford įrašyta daina „Like A Child“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.