Premjera. „Gerai Gerai & Miss Sheep” „Eurovizijos“ atranką šturmuos daina „War In The Wardrobe“ (audio)

„Eurovizijos“ atrankoje kitą savaitę startuos duetas „Gerai Gerai & Miss Sheep”, šįmet M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje pelnęs geriausių debiutantų titulą. Muzikantai sako, kad į atranką atėjo dėl pinigų, reikalingų buičiai pagerinti ir vokalistės riebalų nusiurbimo operacijai, tačiau surimtėję tvirtina, kad tiesiog nori paįvairinti šio konkurso muzikinį veidą. Pirmieji dueto „eurovizinę“ dainą „War In The Wardrobe“ šiandien gali išgirsti portalo lrytas.lt skaitytojai.

"Vilius susituokė, statosi namą, jam reikia pinigų. O aš noriu įsidėti papus ir numesti dešimt kilogramų, kaip man liepė Oksana Pikul", - dueto sprendimą dalyvauti atrankoje paaiškino D. Filmanavičiūtė.<br>J. Stacevičius
"Vilius susituokė, statosi namą, jam reikia pinigų. O aš noriu įsidėti papus ir numesti dešimt kilogramų, kaip man liepė Oksana Pikul", - dueto sprendimą dalyvauti atrankoje paaiškino D. Filmanavičiūtė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 17, 2012, 4:05 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:44 AM

Klubuose ir gyvos muzikos festivaliuose dažnai koncertuojantis Dovilės Filmanavičiūtės ir Viliaus Tamošaičio duetas sukasi muzikos sluoksniuose, kurių atstovai nedažnai dalyvauja „Eurovizijos“ atrankose.

„Jokia paslaptis, mes norime uždirbti. Mums daug moka, kad čia dalyvautume.

Vilius susituokė, statosi namą, jam reikia pinigų. O aš noriu įsidėti papus ir numesti dešimt kilogramų, kaip man liepė Oksana Pikul.

Pati numesti negaliu, nes labai mėgstu sumuštinius su majonezu ir neketinu nustoti valgyti. Tad tuos kilogramus teks nusisiurbti, o tai kainuoja“, - žodžio kišenėje neieškojo D. Filmanavičiūtė.

Surimtėję dueto nariai pasakojo, jog, jų nuomone, „Eurovizijoje“ turėtų dalyvauti kuo daugiau alternatyvios popmuzikos ir roko kūrėjų.

„Lietuvoje nėra normalaus muzikinio kanalo. „Eurovizija“ - bene vienintelė vieta, kur galima parodyti, kad turime įvairios, ne tik banalios popmuzikos.

Aš pats esu iš Kuršėnų , nuvažiuoju ten, matau situaciją. Jie nieko ten nežino iš tų grupių, kurias mėgsta vilniečiai. Na, gal vienas kitas žino. „Eurovizija“ suteikia progą jiems prisistatyti“, - sakė V. Tamošaitis.

„Nesuprantu, kodėl kai kurie artistai vengia „Eurovizijos“. Loreen – puiki atlikėja, ir laimėjo šį konkursą.

Mes, žinoma, nelaimėsim, nė nesitikime. Bet kodėl „Eurovizija“ kažkam atrodo nuodėmė, kodėl kai kurie muzikantai į tai žiūri į kaip į bausmę, aš nesuprantu.

Taip, konkurse yra plikų užpakalių, kurie gal išvis nesusiję su muzika, bet šou yra šou. O mes ateiname su savo muzika. Patiks publikai, tai patiks. Nepatiks, tai nepatiks.

Jei dalyvautume šou „Radžis ieško žmonos“, taip, būtų nejauku. Jei sukurtume „pupyčių“ lygio dainą – taip, būtų gėda. Bet čia visai kas kita. Grupės „Freaks On Floor“, „Golden Parazyth“ - kodėl jos neateina čia? Jos tikrai pakeistų bendrą vaizdą. Visi turėtų eiti į „Euroviziją“. Kodėl Estijoje standartus laužantys artistai gali dalyvauti atrankoje ir ją laimėti, o čia – ne?“ - klausė D. Filmanavičiūtė.

„Tai nereiškia, kad mes čia ruošiame kokį alternatyvos sukilimą „Eurovizijoje“. Bet ateisime, pagrosime savo muziką, nuo to karūna niekam nenukris“, - svarstė Vilius.

Pasirodymui duetas ruošiasi rimtai – kuriamos specialios vaizdon projekcijos, scenos vaizdu rūpinasi “Auksinio scenos kryžiaus” laimėtoja Airida Gintautaitė, choreografė Evelina Kauklienė.

Atrankai „Gerai Gerai & Miss Sheep” sukūrė dainą „War In The Wardrobe“ - „karas drabužinėje“.

„Tai – tiesioginis vertimas, tačiau jis slepia metaforą.

Dainos tekstas pasakoja apie savo nuomonės neturėjimą – problemą, su kuria šiais laikais susiduria daugelis žmonių. Mus veikia labai daug informacijos, išorinių veiksnių, žmogus pasimeta ir nebegali pasirinkti.

Toks įdomus derinus – dainos nuotaika linksma, bet tekstas – rimtas. Labai gera daina“, - šypsojosi V. Tamošaitis.

Pirmoji galimybė išgirsti dueto „eurovizinį“ kūrinį – lrytas.lt skaitytojams:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?