Trečiajame „Eurovizijos“ atrankos mūšyje žiūrovų balsavimą laimėjo grupė „Eden“

Šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje surengta trečioji kova dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“. Aštuonios grupės ir atlikėjai varžėsi dėl trijų kelialapių į nacionalinės atrankos pusfinalį, vertinami telefonu balsuojančių žiūrovų ir komisijos.

Karus nutraukti raginančią dainą sukūrusi grupė "Eden".<br>J. Stacevičius
Karus nutraukti raginančią dainą sukūrusi grupė "Eden".<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 17, 2012, 9:05 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:31 AM

Trys dainos, kurios skambėjo antrajame atrankos koncerte praėjusį šeštadienį ir jau pelnė kelialapius į pusfinalį, paaiškėjo prieš dvi dienas. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, paaiškėjo, kad į kitą etapą keliauja Beissoul ir Gabrielės Griciūtės, Ievos Zasimauskaitės ir Gabrieliaus Vagelio duetai bei grupė „Timohi“.

Savaite anksčiau kelialapius į pusfinalį laimėjo grupė „Saulės broliai“, G. Vagelis (jis pusfinalyje pasirodys du kartus) ir Andrius Pojavis.

Kaip ir praėjusį sykį, šio vakaro galutinius rezultatus atlikėjai sužinos tik kitą savaitę. Jau šį vakarą žinomi žiūrovų balsavimo rezultatai, tačiau iš 24 asmenų sudarytos komisijos nuomonė bus atskleista ketvirtadienį. Studijoje atlikėjus vertino keturi komisijos nariai - dainininkas Sasha Songas, TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, kompozitorius Deivydas Zvonkus ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Sasha Songas pasirodė ir scenoje – kaip ypatingas svečias pradėjo šio šeštadienio transliaciją, atlikdamas 2009-aisiais „Eurovizijoje“ skambėjusį kūrinį „Pasiklydęs žmogus“.

Pirmieji konkursantai scenoje – grupė „Multiks“. Ankstesnėje atrankoje stilingu „elektropop“ kūriniu „Star“ simpatijas medžioję vaikinai – keliantys šypseną savo spalvingais instrumentais, tačiau jų pamėgtame praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio skambesyje atsirado naujų elementų. Kūrinio "Crazy" aranžuotėje – ryškesni „gyvi“ instrumentai.

"Man labai patiko spalvoti instrumentai. Jei eisite į kitą etapą, pasigaminkite didelius spalvingus "Lego" būgnus. Patiko skaidrus vokalisto balsas", - sakė D. Zvonkus.

"Trūko drąsos. "Eurovizijoje" reikia judėti, jums reikia labai daug energijos. Duokit "gazo" kitą kartą", - patarė Sasha Songas.

TV šou „Muzikos akademija“ laimėtoja Eglė Jakštytė į „Euroviziją“ kelią skinasi daina „Give Me The Music“, sukurta žinomo elektroninės muzikos atlikėjo Virus J. Kūrinį ji pradėjo, glostoma keturių šokėjų, kurie netrukus išsilakstė į šalis ir visą dainą demonstruoja energingą šokio kompoziciją, į kurią įsilieja ir pati E. Jakštytė.

Ir dainuoti, ir šokti kvapo nepritrūkusi atlikėja pasirodymą baigia, pritūpusi tarp sugulusių šokėjų. Tiesa, atrodo, kad elektroninės muzikos kūriniui koją kiek kiša ne itin derantys Eglės ir pritariančios vokalistės balsai.

"Arba jos nereikia, arba reikia trijų", - patarė D. Zvonkus.

"Turbūt senstu, nes neturiu prie ko prikibti. Man iš tų vyrukų norėjosi daugiau natūralios aistros, bet jie "faini". Gražus balsas, daili pana. Man atrodo, neblogai", - sakė Z. Kelmickaitė.

"Nesuprantu, kodėl iki šiol nebuvai "Eurovizijoje", - pritarė Sasha Songas.

21 val. 48 min. Žiūrovų balsavime į priekį išsiveržė atlikėja Sophie, kurios pasirodymas kol kas netransliuotas - už ją TV žiūrovai jau balsavo 349 kartus. Tik keliasdešimčia balsų atsilieka atlikėja Elvina Milkauskaitė.

Trečiasis pasirodymas – roko grupės „Eden“. „Eurovizijos“ atrankoje laimę praeityje jau bandę muzikantai šįkart sugrįžo nusiteikę itin rimtai. Kūrinio „War Without End“ žodžius du vokalistai griežtai ir grėsmingai košia pro dantis. Juodai apsirengę muzikantai pasirūpino ir vaizdo projekcijomis, kuriose rodomi liūdni ir šokiruojantys karo vaizdai. Dainos mintis aiški – šiuo kūriniu „Eden“ „Eurovizijoje“ norėtų paraginti nutraukti visus pasaulio karus.

"Turbūt ši daina puikiai skambėtų kompiuteriniame žaidime, kuriame reikia šaudyti, gaudyti, baigiasi gyvybės ir su slavišku akcentu veikėjas šaukia "help", - apibūdino D. Zvonkus.

"Jūs jaučiat, ką dainuojat. Man patiko", - sakė Sasha Songas. "Dainavot vos ne perpjauta krūtine. Neduočiau rankos nukirsti, kad "Eurovizijoje" to tikrai nereikėtų", - susimąstė Z. Kelmickaitė.

Buvusi šou „Lietuvos balsas“ dalyvė Elvina Milkauskaitė patekti į „Eurovizijos“ pusfinalį mėgina antru bandymu. Prieš savaitę jos ir Mundžio duetui nepavyko prasimušti į kitą etapą. Šįkart ji jėgas bando su trimis pritariančiomis vokalistėmis, judančiomis nesudėtingu šokio žingsneliu.

Daina „Closer“ - kūrinys su užuominomis į disko stilių, paprastu, bet labai įsimenančiu pagrindiniu motyvu. „Tu mano mintyse“ - angliškai vis kartoja Elvina, o priedainyje svarbų vaidmeny atlieka ir daug sykių kartojamas „o-o-o“.

"Tas europinis standartas puikiai įvaldytas. Net panelės vienodo ūgio surinktos. Daina apie nieką? Politikoj viskas apie nieką, jei dainuoji apie nieką, gyvenime būsi saugus", - sakė Z. Kelmickaitė.

"Melodija įsimenanti, to ir reikia "Eurovizijai", - mano Sasha Songas. "Pasirodymas turėtų būti ryškesnis scenos sprendimu", - pastebėjo D. Zvonkus.

22 val. 13 min. Žiūrovų favoritė pasikeitė. Balsavimo lydere tapo E. Milkauskaitė, jau surinkusi 629 balsus. Nedaug nuo jos atsilieka į antrąją vietą išsiveržusi grupė "Eden".

Kitas pasirodymas – dainininkės Sophie. Internete duetu ir vaizdo klipu su atlikėju Beissoul jau pasižymėjusi mergina šįkart scenoje – viena. Gotų stilių primenančia suknele pasidabinusi atlikėja džiugina gerai valdomu balsu ir nebanalia dainos „Make It Happen“ aranžuote. Melodija vingiuoja intriguojančiais vingiais, o Sophie scenoje tiesiog spinduliuoja pasitikėjimu savimi. Įdomus naujas veidas Lietuvos popmuzikoje.

"Graži, įtaigi, seksuali, romantiška, dramatiška. Vienam žmogui - daug. Jūs - labai gabus žmogus", - apibendrino Z. Kelmickaitė.

"Tu mano favoritė. Man žiauriai patikai. Drebėjo mikrofonas tau šiek tiek, bet tai nesutrukdė padainuoti. Balsas - labai skaidrus, stiprus", - gyrė ir Sasha Songas.

Grupės „Naujosios pupytės“ narė Neringa Šiaudikytė į sceną kilo be šių savo kolegių, tačiau jos į studiją bičiulę atlydėjo su plakatais ir balionais. Neringa – viena nedaugelio, šioje atrankoje mėginančių kurti šou. Su šokėjų ir pritariančių vokalistų komanda pasirodžiusi mergina daug juda, atlikdama komerciško skambesio dainą „Used To Be“ - pakilaus Raigardo Tautkaus kūrinio tikrai „neišbrokuotų“ ir į savo repertuarą mielai įtrauktų ne vienos užsienio šalies populiarūs atlikėjai. Energingas ir malonus akiai pasirodymas.

"Šalia jūsų jaučiuosi saugiai, nes į mane netrenks žaibas", - aukštą Neringos ūgį gyrė atrankos vedėja Andrius Rožickas.

"Daina graži, ritminga, energinga, žiūrint į Neringą, matosi, kad Lietuva - krepšinio šalis", - pastebėjo D. Zvonkus.

"Tu man labai patinki, turi gražų balsą. Bet mums neužtenka tiesiog geros dainos. Mums reikia labai geros dainos. Ką aš pamačiau, buvo labai gerai", - sakė Sasha Songas.

22 val. 37 min. Žiūrovų balsavime keičiasi lyderiai - į priekį išsiveržė grupė "Eden", jau surinkusi 979 balsus. E. Milkauskaitė - antroje, Sophie - trečioje vietoje.

Priešpaskutinė scenoje - „Lietuvos balso“ dalyvė Berta Timinskaitė. Su trimis pritariančiomis atlikėjomis pasirodančios Bertos balsas – įspūdingas. Jauna dainininkė, kūrybiniame kelyje globojama Ericos ir Jurgio Didžiulių, atlieka švedų autorių dainą „Missing You, Missing Me“. Kūrinys – su maloniais ausiai retro stiliaus šešėliais, šiek tiek primena britų žvaigždės Duffy hitus. Atlikėja nusprendė papokštauti - įsisegė papuošalą su A. Rožicko atvaizdu.

"Ačiū už nuostabų atlikimą. Tu - apdovanota. Tik gal standartinė popmuzika - ne tas stilius, kuriame gali visiškai atsiskleisti", - komentavo D. Zvonkus.

"Ir "Eurovizijos" scenoje su šia daina gerai pasirodytum. Turi ir charizmą, ir pasitikėjimo savimi, tai - svarbiausia", - pridūrė Sasha Songas.

Paskutiniai vakaro pretendentai – šeši Kauno rajono choro „Božolė“ atlikėjai. Trys merginos ir trys vaikinai atlieka Andriaus Borisevičiaus ir Audriaus Balsevičiaus specialiai „Eurovizijai“ sukurtą dainą „Happy And Free“. Šeši balsai gražiai žaidžia tarpusavyje, o santūriai prasidėjusi daina perauga į pakilų priedainį.

"Laukiau, kada išeis "chebrytė", kuri taip laisvai jausis scenoje. Būtent tuo jūs mus įkvėpėte. Jūs esate nerealūs", - gyrė Sasha Songas.

"Tegyvuoja nesumeluota jaunystė", - lakoniškai pakomentavo Z. Kelmickaitė.

23 val. 08 min. TV žiūrovų balsavimą laimėjo grupė "Eden", surinkusi 1367 balsus. Antra liko E. Milkauskaitė, trečia - N. Šiaudikytė. Paskutinę vietą užėmė B. Timinskaitė. Beje, grupę "Eden" prasčiausiai įvertino mobiliųjų telefonų programėlės "Balsuok!" vartotojai, pirmąją vietą skyrę "Božolė" komandai.

Galutiniai šio turo rezultatai bus paskelbti ketvirtadienį, kai bus atskleista, kaip balsavo komisija.

Primename, kad savo favoritus gali rinkti ir lrytas.lt skaitytojai, balsuodami mūsų portale. Jų favoritai, surinkę daugiausia balsų per visas balsavimo savaites, laimės 50 tūkst. litų vertės reklamos kampaniją portale lrytas.lt.

„Eurovizijos“ atrankos trečiojo koncerto žiūrovų balsavimo rezultatai:

„Eden“ „War Without End“ 1367 balsai

Elvina Milkauskaitė „Closer“ 931 balsas

Neringa Šiaudikytė „Used To Be“ 811 balsų

„Božolė“ „Happy And Free“ 662 balsai

Sophie „Make It Happen“ 654 balsai

Eglė Jakštytė „Give Me The Music“ 298 balsai

„Multiks“ „Crazy“ 228 balsai

Berta Timinskaitė „Missing You, Missing Me“ 206 balsai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.