Atsikūrė spalvingoji grupė „Army Of Lovers“ - bet kas už ją dainuos?

Švedijos publika džiūgauja – dėl atrankos į „Euroviziją” atsikūrė viena skandalingiausių šalies grupių „Army Of Lovers”. Bet skeptikams neduoda ramybės klausimas – o kas dainuos?

„Army Of Lovers“ atsikūrimas originalia sudėtimi sukėlė gerbėjų euforiją.<br>"Facebook"
„Army Of Lovers“ atsikūrimas originalia sudėtimi sukėlė gerbėjų euforiją.<br>"Facebook"
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Nov 28, 2012, 5:49 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:06 AM

„Crucified”, „Obsession”, „Judgement Day” – be šių dainų prieš 20 metų apsieidavo reta diskoteka.

Vienais apatiniais į sceną eidavęs kirpėjas ir stilistas Jeanas Pierre’as Barda, pasipuošęs masyviais auskarais, avintis aukštakulnius ir ant veido užsitepęs kilogramą pudros. Kaip „Trijų muškietininkų” personažas pasidabinęs filosofas Alexanderis Bardas. Ir gašlioji sekso dievaitė Camilla Henemark, kuri vaizdo klipuose niekada nenustodavo glostyti savo krūtų.

Hedonizmo šaukliai sužavėjo visą pasaulį savo humoru ir ekstravagancija – komplimentus popgrupei bėrė ir dizaineris Jeanas Paulis Gaultier, ir dainininkė Madonna, o Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas taip įsijautė, kad užmezgė aistringą romaną su Camilla, dėl kurio vėliau teko raudonuoti.

Teigusi, kad „miega su viskuo, kas juda”, grupė vėliau Camillą pakeitė dviem kitomis merginomis, o 1996-aisiais išsiskirstė.

Vėliau porą kartų buvo trumpam atsikūrusi, bet jau keletą metų atrodė, kad jos istorijoje padėtas taškas. Iki šios savaitės, kai buvo oficialiai patvirtinta, kad „Army Of Lovers” sugrįžta ir dalyvaus „Eurovizijos” atrankoje.

Ekstravagancijos simboliai

Susidomėjimas toks didelis, kad iškart sutriko grupės gerbėjų interneto svetainės darbas, o švedų dienraščiai kone kasdien bando surasti ką nors naujo, susijusio su „Army Of Lovers” sugrįžimu.

Jau žinoma, kad grupė kitais metais išleis geriausių dainų rinkinį „Big Battle Of Egos”, o jame bus ir „Eurovizijai” sukurta daina „Rockin’ The Ride”.

Intriga virto ir faktas, kad prisidėti prie grupės nepakviesta Dominika Peczynski, buvusi lyderio A. Bardo meilužė, „Army Of Lovers” debiutavusi 1993iaisiais.

Nė nežinia, kokios „Army Of Lovers” galimybės laimėti atranką, tačiau ši grupė tikriausiai iki pat jos pabaigos bus dėmesio centre. Priežastis – itin spalvingas „meilužių armijos” gyvenimas.

47 metų Jeanas Pierre’as laikomas Švedijos gėjų simboliu – savo orientacijos niekada neslėpęs itin manieringas atlikėjas iširus „Army Of Lovers” spėjo įsiamžinti pikantiškoje prezervatyvų reklamoje, o šiuo metu garsėja kaip vienas geriausių Stokholmo kirpėjų.

51 metų Alexanderis – biseksualus ir sugeba suderinti popžvaigždės, talentų šou teisėjo ir pripažinto sociologo bei knygų autoriaus karjerą.

Buvusi Švedijos karaliaus meilužė 48 metų Camilla praėjusią savaitę atsidūrė pirmuosiuose bulvarinės spaudos puslapiuose, nes po 24 valandų pažinties susižadėjo su mergina, kuri už ją jaunesnė 28 metais. „Mes tiesiog pajutome, kad esame skirtos viena kitai”, – paaiškino ji.

Melavo ar pakeitė nuomonę?

„Army Of Lovers” atsikūrimas – visiškas netikėtumas, mat grupės idėjų variklis A. Bardas neigė tokią galimybę.

Rugsėjį jis viešėjo Vilniuje ir būriui žinomų šalies verslininkų skaitė paskaitą apie ateities verslą ir interneto svarbą jam. „Lietuvos rytui” ekscentriškasis menininkas tuomet tvirtino, kad „Army Of Lovers” tikrai neatsikurs.

„Nė nežinau, ar ši grupė turėtų ką pasakyti 2012-aisiais. Ji buvo svarbi 1990-aisiais, populiari Rytų Europoje ir Lotynų Amerikoje, nes tai buvo kone politinis reiškinys, skleidė laisvės idėjas.

Daug žmonių iki šiol nesupranta, kas buvo „Army Of Lovers”. Prisimena, kad darkėmės scenoje ar klipuose, jiems taip ir išlikome tokie spalvoti „aristokratai, sergantys sifiliu”. Bet jie nesiklauso dainų tekstų, kuriuose pilna filosofijos, beprotybės, siurrealizmo”, – pasakojo A. Bardas.

Po „Army Of Lovers” jis buvo sukūręs grupes „Vacuum” ir BWO, o dabar muzikuoja grupėje „Gravitonas”. Su BWO ne sykį nesėkmingai bandė patekti į „Euroviziją”. „Lietuvos rytui” A.Bardas dar rugsėjį teigė, kad neketina daugiau veržtis į šį konkursą.

„Paprastai „Eurovizija” reiškia karjeros pabaigą, o ne pradžią. Nenoriu pelnyti eurovizinio atlikėjo įvaizdžio. Aš vis dar kuriu muziką, kuri madinga ir stilinga, kuri patenka į populiariausiųjų sąrašus Anglijoje, JAV ir Prancūzijoje. „Eurovizija” šias galimybes sumažintų”, – teigė A. Bardas.

Kaip išsisuks iš padėties?

Akivaizdu, kad scenos veteranas arba melavo, arba iš esmės pakeitė nuomonę. Tačiau atsitokėję nuo džiugios žinios gerbėjai jau pradėjo sukti galvą – o kaip taisyklė, kad „Eurovizijoje” būtina dainuoti gyvai?

„Army Of Lovers” niekada to nedarė. Visi grupės nariai žiopčioja pagal fonogramą.

Kai 1993-iaisiais grupė koncertavo Vilniuje, vietoj mikrofonų naudojo paauksuotus tualeto šepečius.

„Eurovizijoje” taip nepraslysi. Todėl spėliojama, kad ketvirtosios grupės narės A. Bardas priimti nenorėjo ne šiaip sau.

Su trijule galės pasirodyti trys pritariamieji vokalistai, kurie atrankoje tikriausiai ir laikys frontą, o „Army Of Lovers” galės atsidėti tam, ką mėgsta labiausiai, – maivymuisi. Tačiau akivaizdu, kad dėl jų atranka tikrai taps kur kas įdomesnė.

Vienas populiariausių „Army Of Lovers“ hitų „Obsession“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.