Maskvietiško etapo pabaigą V. Bareikis pažymės šventiniais koncertais Lietuvoje

Režisierius, aktorius bei muzikantas Vidas Bareikis kviečia visus į šventinius koncertus Kaune, Vilniuje bei pajūryje - juose jis ne tik pristatys savo debiutinį solinį albumą „Panda“, bet ir atvers naują savo kūrybos Lietuvoje puslapį.

Dižiuosiuose šalies miestuose Vidas Bareikis pristatys savo debiutinį solinį albumą „Panda“.
Dižiuosiuose šalies miestuose Vidas Bareikis pristatys savo debiutinį solinį albumą „Panda“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2012, 3:45 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:14 AM

Po dvejus metus trukusių teatro režisūros studijų Maskvoje, atlikėjas grįžta į Lietuvą ne tik su savo muzika, bet ir su naujais teatro judėjimo „No theatre“ planais.

„Džiaugiuosi, kad per visą laiką, praleistą ne Lietuvoje, pavyko ne tik išlaikyti aktyvią teatrinę veiklą, bet ir - prisistatyti publikai visai nauju muzikiniu amplua. Taip jau sutapo, kad svetur praleistas laikas buvo pats geriausias postūmis pradėti savo solinę muzikinę karjerą, o po kelių mėnesių aktyvaus koncertavimo galiu pasakyti, kad tikrai buvo verta. Atsiranda vis daugiau žmonių, kuriems mano muzika yra reikalinga,“ - sakė muzikos kritikų palaikymo jau sulaukęs atlikėjas.

„Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys savo recenzijoje rašo: „Albumas turėtų patikti ir tiems, kurie dievina Alinos Orlovos liūdesį, ir tiems, kurie svaigsta nuo bardų festivalių. Paskutinė daina „Panda“ apskritai atrodo „kernagiška“ iki panagių.“

Pasak jo, albumo tiražas graibstomas, o norinčių ateiti į koncertus - irgi netrūksta. „Kova dėl įvairaus plauko apdovanojimų, kurie kitais metais bus skiriami „metų debiutantui“ ar „metų atlikėjui“, ką tik tapo gerokai įdomesnė,“- mano R. Zilnys.

Nuo pat pirmųjų savo pasirodymų V. Bareikis imtas lyginti su tokiais aktoriais bei atlikėjais kaip Vytautas Kernagis ar Sergejus Babkinas. Internetinio puslapio music.lt publikuotoje recenzijoje paminėtas dar vienas atitikmuo, jį ir pats V. Bareikis vadina vienu mėgstamiausių ir gerbiamiausių savo įkvėpėjų.

V. Bareikio „Panda“ pretenduoja nelaukti, kol pakils uždanga, ir pati išlįsti ant rampos bei prisijungti prie tokių atlikėjų kaip A. Orlova, Jurga ar ta pati "Rasabasa". Prie atlikėjų, kurie reprezentuoja mūsų šalies muziką aukščiausiu lygiu. O grįžtant prie Tomo Waitso, V. Bareikio muzika man skamba kaip blaiva legendinio atlikėjo šedevrų versija, su daug eksperimentų, nepaisomų muzikinių rėmų, bet su nuolat išlaikomu jaunatvišku smalsumu. „Panda“ - aštri, energinga ir artistiška bei nejaučianti grėsmės išnykti, „- rašoma music.lt.

Atlikėjas ne tik kviečia į savo koncertus, bet ir dalinasi jau trečiuoju albumo singlu. „Sėdau“ yra pati šviesiausia iš albume esančių dainų. Esu labai dėkingas Aurelijui (A. Sirgedas - grupės „Siela“ lyderis, dainos prodiuseris), kad jis sugebėjo užčiuopti šios dainos nuotaiką ir gimė toks šventiškas kūrinys. Manau, prieš Kalėdas labai svarbu pagaliau „sėsti“ ir aprašyti sau artimus žmones, „- sakė V. Bareikis.

Gyvai naujausią dainą „Sėdau“ bei visą V. Bareikio solinę programą bus galima išgirsti gruodžio pabaigoje vyksiančiuose koncertuose. Kartu su pianinu ir gitara grojančiu V. Bareikiu scenoje pasirodys būgnininkas Joshas McClungas ir bosine gitara grojantis Tadas Dešukas.

Soliniai Vido Bareikio koncertai gruodžio 26 dieną. vyks Kauno -“Teatro klube“, 27 dieną - Vilniuje, klube „Soul box“, 30 dieną - Klaipėdos klube“ Kaštonas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.