Albumo apžvalga. Rihanna „Unapologetic“ (video)

Septyni albumai per septynerius metus – popscenos princesės Rihannos niekas neapkaltins ne tik baime apsinuoginti, bet ir polinkiu tingėti. „Unapologetic“ parduotuvėse pasirodo, radijo stotyse dar nenutilus ankstesnio albumo „Talk That Talk“ hitams – lyg priminimas, kad iš Barbadoso kilusi atlikėja nenori rizikuoti būti pamiršta ar užleisti į priekį konkurenčių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Dec 2, 2012, 4:59 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:43 PM

Pirmoji (tiesa, prasto skonio) šio albumo reklamos bomba buvo žinia, kad Rihanna jame dainuoja su buvusiu vaikinu Chrisu Brownu – tuo pačiu, kuris prieš keletą metų ją sumušė, bet stebėtinai greitai ištaisė žalą savo karjerai. „Niekieno reikalas“ - visai linksmai kartu apie meilės nuotykius traukia buvusi „saldžioji porelė“, suteikdama naują prasmę patarlei „muša, vadinasi myli“. Nuo visos šios keistenybės nemažą dalį klausytojų truputį, kaip čia pasakius, pykina.

Atmetus šį nesusipratimą, „Unapologetic“ yra kiek šizofreniškas, tačiau bene įdomiausio skambesio Rihannos albumas. Pirmoji albumo pusė – Rihannos duoklė dabartinei šokių muzikai. „Phresh Out The Runway“ - tikra garsų orgija, „Jump“ ir „Right Now“ išlenda didžiulė meilė dabstepui, o keisti „Numb“ (su reperiu Eminemu) melodijos posūkiai visiškai neprimena garsiojo šio dueto hito „Love The Way You Lie“. Pasikinkiusi Davidą Guettą ir kai kuriuos kitus žinomus veikėjus, Rihanna, atrodo, yra pasiryžusi bėgti nuo muzikos, kuri ją išpopuliarino.

Tiesa, viskas į savo vietas stoja antroje pusėje. Dramatiška baladė „What Now“, su atlikėju Mikky Ekko įrašyta jausminga „Stay“, neišmatuojamu liūdesiu persmelkta „Love Without Tragedy / Mother Mary“, melancholiška „Get It Over With“ - viskas gerai, „popsine“ auditorija irgi pasirūpinta. Nesikeičia viena – nuo styginių iki elektronikos viražų, aranžuotės atrodo net labai įdomios.

Įspūdis – lyg mergina iš pradžių gerai prisišėlo naktiniame klube, vesdama iš proto vyrų armiją, o po to grįžo namo ir nusprendė paverkti į pagalvę, nes iš tikrųjų yra labai vieniša. Sako, tai – asmeniškiausias Rihannos albumas. Jei taip, tai visas tas šou verslas – niekas gero, jei vienai įtakingiausių jo veikėjų taip liūdna.

Kurią Rihanną rinktis – vienais apatiniais besisukančią ant stulpo ar kone verkiančią – kiekvieno reikalas. Nuojauta sako, kad seksualiai šnabždanti „viskas, ką matau, yra dolerių ženklai“ ji publikai patrauklesnė, bet supaisysi tą jos publiką. Nekenčiantieji ir toliau sakys, kad Rihanna nemoka dainuoti, o ji toliau juoksis – naujasis albumas debiutavo pirmoje „topų“ vietoje ir JAV, ir Didžiojoje Britanijoje. Kaip bežiūrėsi, Rihanna šiuo metu yra vienas ryškiausių popmuzikos veidų. Taip, ant jo – daug studijos efektų „makiažo“, tačiau panašu, kad ir be grimo Rihanna yra visai įdomi.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Rihannos naująjį albumą reklamuojanti daina „Diamonds“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.