Kalėdomis dvelkiantį albumą dainininkas V. Kazlauskas pristatė planetariume

Dainininkas, režisierius, anesteziologas, oreivis ir šiaip kūrybingas žmogus Vygantas Kazlauskas antradienio vakarą dainavo po žvaigždėmis. Ne po tikromis – naująjį, dažais dar kvepiantį albumą „Grįšiu per Kalėdas“ 52-ejų atlikėjas pristatė po Vilniaus planetariumo skliautais. Kupolu slenkant žvaigždėms ir specialioms kalėdinėms vaizdo projekcijoms, buvęs TV projektų „Lietuvos dainų dešimtukas“ ir „Žvaigždžių duetai“ dalyvis surengė jaukų koncertą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 4, 2012, 6:14 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:19 PM

„Prieš Kalėdas reikia valgyti sausainius“, - į planetariumą susirinkusius svečius juokdamasis ragino Vygantas.

Jais ir karštu vynu besivaišinantysklausytojai išgirdo ne tik penkias naujame albume įrašytas dainas, bet ir kitą V. Kazlausko repertuarą, kuriame – ir jo paties autorinės, ir prancūzų kūrėjų dainos.

„Grįšiu per Kalėdas“ - penki kūriniai, tarp kurių – pasaulinio švenčių sezono hito „I'll Be Home For Christmas“ lietuviška versija ir duetas su Evelina Sašenko „Neišsiųsti laiškai“. Šį kūrinį Vygantui Evelina padėjo atlikti ir albumo pristatyme. Dainą „Pūga“ atlikėjas apibūdina kaip pasaką, kuriai skambant kiekvienas gali pasijusti vaiku.

Keturių dainų muziką V. Kazlauskas parašė pagal poečių Violetos Palčinskaitės, Dalios Saukaitytės ir Sandros Avižienytės eiles.

„Tai albumas Kalėdų nuotaika alsuojančiam vakarui, kai namai kvepia imbieriniais sausainiais ir cinamonu, kai norisi jaukiai susėsti prie židinio su kavos puodeliu ar karšto vyno taure“, - apie naują kompaktinę plokštelę sakė dainininkas. Ramios ir jaukios nuotaikos albume pasigirsta ir Kalėdų varpeliai.

Tai – jau trečiasis bardų festivaliuose ir koncertų salėse pasirodančio atlikėjo albumas. Kaip tapo įprasta, jį įrašyti jam padėjo patyrusių muzikantų komanda – gitaristas Aleksandras Ten, akordeonininkas Nerijus Bakula, klavišininkas Martynas Puchovičius ir būgnininkas Jonas Lengvinas.

Po dviejų minėtų TV projektų eterio nesivaikantis artistas sakė, kad muzika jam – pirmiausia malonumas.

„Miegu ramiai, man gerai ir be televizijos. Dalyvauti TV projektuose, kurių esmė – kažką išmesti, neturiu didelio noro. Pasmerkti save gladiatorių kovai, kai publika rodo žemyn nukreiptą nykštį, nelabai norisi.

O įvairiuose proginiuose projektuose, kai jaučiu, kad mano daina tiktų, niekada neatsisakau dalyvauti. Tik turiu savo filosofiją, nenoriu būti „pritemptas“ prie renginio. Jei eini į sceną, privalai turėti ką pasakyti. Pavyzdžiui, mane kvietė savo daina pradėti didelį renginį Katedros aikštėje. Aš norėjau jame dainuoti, bet neturėjau dainos, kuri tiktų koncerto pradžiai. Todėl atsisakiau. Noriu daryti tai, ką moku gerai“, - lrytas.lt yra sakęs V. Kazlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.