Grupė „Smokie“ gastroles Lietuvoje pradėjo triukšmingu koncertu Kaune

„Hello Lithuania“, - tokiu pasisveikinimu prasidėjo beveik dvi valandas antradienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusio legendinės britų roko grupės „Smokie“ ir simfoninio orkestro koncertas.

Grupės „Smokie“ koncerto akimirkos.<br>I. Skliutaitė
Grupės „Smokie“ koncerto akimirkos.<br>I. Skliutaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2012-12-05 11:43, atnaujinta 2018-03-14 21:01

Jo pradžioje milijonus gerbėjų turintys rokeriai kauniečiams trumpai pasakojo apie savo gastroles po visą pasaulį. Jie prisiminė, jog į Lietuvą pirmąsyk atvyko 1991 metais, kai šalis buvo ką tik atgavusi nepriklausomybę. Po to mūsų šalyje muzikantai koncertavo dar keletą kartų.

Paskutinį kartą Kaune grupė „Smokie“ lankėsi prieš dvejus metus. Tuomet muzikantai lipo į senutėlės Kauno sporto halės sceną.

Į „Žalgirio“ areną atvykę grupės nariai nė trupučio neatrodė pavargę, nors prieš dieną jie koncertavo Rygoje. Atlikėjai buvo itin linksmai nusiteikę. Vos pasirodę scenoje jie pradėjo kviesti publiką kilti iš savo vietų, kelti rankas į viršų, ploti, šokti ir dainuoti.

„Leiskitės iš viršaus čia. Bus lengviau ir paprasčiau bendrauti“, - žvelgdami į arenos tribūnas nuo scenos ragino muzikantai.

Kauniečiai smarkiai šėlti pradėjo, kai koncertui įpusėjus suskambo pirmieji dainos „Don't Play Your Rock and Roll to Me“ akordai. Daugelis žiūrovų ritmingai judėjo iki pat renginio pabaigos.

Rokeriai atliko visus geriausius savo hitus: „Living Next Door to Alice“, „I'll Meet You at Midnight“, „Needles and Pins“, „Lay Back in The Arms of Someone“, „Oh Carol“, „If You Think You Know How to Love Me“ ir daugelį kitų. Publikos prašomi jie kartojo dainas, už kurias kaskart dėkojo lietuviškai.

Scenoje skambėjo ir keli kūriniai iš naujausio grupės albumo „Take a Minute“. Muzikantai scenoje atskleidė viešą paslaptį, kad greitai sulauksime ir daugiau naujų jų dainų. Šiuo metu grupės „Smokie“ nariai pluša prie naujojo albumo. Jau yra įrašytos kelios naujos dainos, o visą albumą rokeriai tikisi įrašyti kitais metais.

Kaune pradėjusi gastroles po Lietuvą grupė „Smokie“ ir simfoninis orkestras ketvirtadienį koncertuos „Švyturio arenoje“ Klaipėdoje, penktadienį „Šiaulių arenoje“ Šiauliuose, šeštadienį „Pramogų arenoje“ Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.