Paaiškėjo visi „Eurovizijos“ atrankos pusfinalininkai, pusė jų stojo į kovą

Ketvirtadienio vakarą LRT televizijos studijoje – pirmojo „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio filmavimas. Jo pradžioje atskleisti visi 18 grupių ir atlikėjų, kurie pelnė teisę toliau varžytis dėl kelialapio į „Euroviziją“. Trys papildomi kelialapiai į pusfinalį buvo išdalyti ketvirtadienio popietę – juos atrankos rengėjų sprendimu gavo „Gerai Gerai & Miss Sheep”, Sophie ir Giedrė Smolskaitė. Tačiau tik vakare paaiškėjo, kurie trys dalyviai tapo praėjusį šeštadienį transliuoto atrankos turo laimėtojais.

Duetas "Gerai Gerai &amp; Miss Sheep" į pusfinalį pateko tik LRT skirto papildomo kelialapio dėka.<br>J. Stacevičius
Duetas "Gerai Gerai &amp; Miss Sheep" į pusfinalį pateko tik LRT skirto papildomo kelialapio dėka.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-12-06 23:34, atnaujinta 2018-03-14 19:45

Šeštadienį LRT televizijos parodyto penktojo atrankos koncerto žiūrovai daugiausia simpatijų paskyrė grupei „DAR“, antrąją vietą skyrė Monikai Linkytei, trečiąją – grupei „El Fuego“.

Šiandien atskleisti komisijos balsavimo rezultatai. Pirmąją vietą ji skyrė M. Linkytei, antrąją – grupei „DAR“, trečiąją – atlikėjai Baibai. Dėl paskutinės vietos žiūrovų ir komisijos nuomonė sutapo – joje liko Sepa su grupe „Asorti“.

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad pirmąją vietą pelnė M. Linkytė, antrąją – grupė „DAR“, trečiąją – „El Fuego“. Šie atlikėjai pateko į pusfinalį, kur taip pat dalyvauja „Saulės broliai”, Andrius Pojavis, „Timohi”, Beissoul su Gabriele Griciūte, Božolė choras, Elvina Milkauskaitė, Neringa Šiaudikytė. Linas Adomaitis, Girmantė Vaitkutė, Gintarė Korsakaitė. „Gerai Gerai & Miss Sheep”, Sophie, Giedrė Smolskaitė ir Gabrielius Vagelis, kuris pusfinaliuose pasirodo ir vienas, ir duetu su Ieva Zasimauskaite.

Šį ketvirtadienio vakarą, kaip visada, atlikėjų pasirodymą vertina 24 komisijos nariai. 20 iš jų neatskleidžiama, studijoje ketvirtadienio vakarą vertina keturi komisijos atstovai – TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis, muzikos vadybos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Anot atrankos prodiuserio Audriaus Giržado, kiekviename iš dviejų pusfinalių kelialapius į gruodžio 20-ąją vyksiantį atrankos finalą laimės po keturis atlikėjus ar grupes. LRT televizija taip pat pasilieka sau teisę į finalą deleguoti vieną ar du atlikėjus, balsavimo metu neperžengusius pusfinalio barjerą. Tad finale skambės mažiausiai aštuonios dainos.

Pirmasis pasirodymas – paskutinę minutę į traukinį įšokusio dueto „Gerai Gerai & Miss Sheep”. M.A.M.A. ceremonijoje šįmet metų debiutantais paskelbta grupė patobulino savo pasirodymą. Atsirado daugiau judesių scenoje, geriau išvystyta choreografinė kompozicija, o šou papildo specialiai sukurtos vaizdo projekcijos ir šokančios dainininkės hologramos dviejuose ekranuose. „Mums labai reikia palaikymo. Aš taip džiaugiuosi, kad nemoku nusakyti“, - dieną sužinojusi, kad jos grupė kviečiama tęsti kovą dėl „Eurovizijos“, sakė vokalistė Dovilė Filmanavičiūtė – Miss Sheep.

Grupės „Naujos pupytės“ narė Neringa Šiaudikytė laikosi taisyklės „netaisyk to, kas nesugadinta“. Jos dainos „Used To Be“ numeryje išliko ir seksuali apranga, ir greitas ritmas, ir akį traukiantis šokėjų pasirodymas. „Popsas“ iš didžiosios „P“, tačiau tikrai kvepiantis „Eurovizija“.

Moksleivis Gabrielius Vagelis lieka ištikimas savo įvaizdžiui, kiek primenančiam Justiną Bieberį. Daina „Sacrifice“, sukurta užsienio kompozitorių, jau atrankos pradžioje pelnė šou „Lietuvos balsas“ dalyviui vieno iš atrankos favoritų vardą. Jei dainininkas susitvarkys su vokalo iššūkiais, kuriuos kelia ši galinga baladė, gali žengti toli. Šįkart jam padeda ir pritariantys vokalistai. Tačiau komisijai pasirodė, kad atlikėjas vis dėlto dainą atliko netvirtai.

Grupė „Saulės broliai“ po ilgų svarstymų nusprendė likti ištikima savo vizijai – atlieka nuotaikingą dainą su kantri muzikos prieskoniais „Loreen“. Į pastabas, kad toks kūrinys apie jų norą būti „Eurovizijos“ laimėtojos saule gali papiktinti „Eurovizijos“ publiką, grupė kol kas nereaguoja.

Įsimenančiu dainos motyvu apsiginklavusi atlikėja Elvina Milkauskaitė irgi nusprendė nieko pernelyg nekeisti – kartu su trimis pritariančiomis vokalistėmis atlieka santūrius šokio judesius, suprasdama, kad pagrindiniai jos privalumai – balsas ir pati daina.

Vienu įdomiausių atrankos atradimų vadinamas dainininkas Andrius Pojavis iš Italijos, kurioje gyvena, šį kartą neatsigabeno išnuomoto frako – pasirinko paprastesnius drabužius. Išskyrus tai, grupės „The Killers“ stiliumi dvelkianti daina „Something“ ir jos pristatymas beveik niekuo nepasikeitė - „nukirsti“ „Euroviziją“ Andrius tikisi priedainiu ir žvilgsniu. Tačiau komisijai daug klaustukų sukėlė dainininko megztinis ir šalikas - jis, regis, visiškai nusispjovė į įvaizdį.

Bene didžiausiam pokyčiui ryžosi linksmuolių dvynių duetas „Timohi“. Jų kūrinys „Time For Life“ buvo puikiai įvertintas žiūrovų, bet supeiktas komisijos. Muzikantai pasirodymo metu nusprendė iš vieno instrumento paleisti dūmus, tačiau tai – ne vienintelis pokytis. Prisipažinę, kad ne itin gerai išmano anglų kalbą, „Timohi“ šįkart nusprendė tą patį kūrinį uždainuoti lietuviškai. Kaip tai pakeis žiūrovų ir komisijos požiūrį?

Priešpaskutiniai pusfinalio dalyviai – antrą kartą į sceną einantis G. Vagelis ir kita „Lietuvos balso“ žvaigždė Ieva Zasimauskaitė. Toks pats jaukiai mielas dainos atlikimas, kuris kelia mįslę – už kurį iš dviejų kūrinių turėtų balsuoti Gabrieliaus gerbėjai?

Paskutiniai prie starto linijos – šeši Kauno rajono choro „Božolė“ nariai. Pasirodymas – kaip ir ankstesniame ture. Linksmas daugiabalsis šešių monių dainavimas, gerai perteikiantis dainos „Happy And Free“ žinią apie laimę, laisvę ir jaunystę. Ar to pakaks, kad žengtų į kitą etapą, paaiškės kitą savaitę. Tačiau komisija pasibaisėjo grupės apranga, o Zita Kelmickaitė primygtinai reikalavo susirasti stilistą.

 Šį šeštadienį 21 val. LRT televizija parodys koncertą ir suteiks progą balsuoti žiūrovams, o kitą ketvirtadienį bus atskleisti komisijos balsai ir galutiniai rezultatai.

Primename, kad lrytas.lt skaitytojai kviečiami už savo favoritus balsuoti mūsų portale. Balsavimo laimėtojui atiteks prizas - 50 tūkst. litų vertės reklamos kampanija interneto portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.