Pirmojo „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio žiūrovų balsavimą laimėjo „Gerai Gerai & Miss Sheep“ (balsavimas)

„Eurovizijos“ atranka artėja prie kulminacijos. Šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje – pirmojo pusfinalio kova. Rungėsi devynios grupės ir atlikėjai – keturios dainos žengs į gruodžio 20-ąją tiesioginiame eteryje vyksiantį finalą. Pusfinalio dalyvių likimas paaiškės kitą savaitę – kai bus atskleisti komisijos balsavimo rezultatai. Žiūrovai savo nuomonę balsuodami pareiškė jau šeštadienį - jų favoritais tapo duetas "Gerai Gerai & Miss Sheep", tik paskutinę akimirką prasmukęs į pusfinalio traukinį.

"Gerai Gerai &amp; Miss Sheep" į pusfinalį pateko paskutinę akimirką, bet jo žiūrovų balsavime nušlavė konkurentus.<br>J. Stacevičius
"Gerai Gerai &amp; Miss Sheep" į pusfinalį pateko paskutinę akimirką, bet jo žiūrovų balsavime nušlavė konkurentus.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 8, 2012, 9:02 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:47 PM

Trys dainos, kurios skambėjo paskutiniame pirmojo atrankos turo koncerte praėjusį šeštadienį ir pelnė kelialapius į pusfinalį, paaiškėjo prieš dvi dienas. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, paaiškėjo, kad į pusfinalį keliauja Monika Linkytė, grupės „DAR“ ir „El Fuego“.

Jie prisijungė prie ankstesniuiose koncertuose į pusfinalį patekusių atlikėjų - „Saulės brolių“, Andriaus Pojavio, „Timohi”, Beissoul su Gabriele Griciūte, Božolė choro, Elvinos Milkauskaitės, Neringos Šiaudikytės. Lino Adomaičio, Girmantės Vaitkutės, Gintarės Korsakaitės ir Gabrieliaus Vagelio, kuris pusfinaliuose pasirodys ir vienas, ir duetu su Ieva Zasimauskaite.

Ketvirtadienį atskleisti ir trys atlikėjai, kurie į pusfinalį pateko atrankos rengėjų sprendimu - „Gerai Gerai & Miss Sheep”, Sophie ir Giedrė Smolskaitė.

Tad iš viso dviejuose pusfinaliuose susirungs 18 dainų. Devynios iš jų skamba šį šeštadienį.

Kaip ir praėjusį sykį, šio vakaro galutinius rezultatus atlikėjai sužinos tik kitą savaitę. Jau šį vakarą bus žinomi žiūrovų balsavimo rezultatai, tačiau iš 24 asmenų sudarytos komisijos nuomonė bus atskleista ketvirtadienį. Studijoje atlikėjus vertino keturi komisijos nariai - „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis, buvęs grupių „LT United“ ir „InCulto“ vadybininkas Vaidas Stackevičius, TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Pirmasis scenoje – pirmojo turo barjero neįveikęs, bet atrankos rengėjų kvietimu į pusfinalį patekęs duetas „Gerai Gerai & Miss Sheep”. Daina „War In The Wardrobe“ šįkart praturtinta naujais vaizdo efektais – dviem žmogaus ūgio dydžio ekranais, kuriuose pavaizduota šokanti vokalistė Dovilė Filmanavičiūtė – Miss Sheep.   Su keturiomis šokėjomis, būgną mušančiu grupės instrumentininku Viliumi Tamošaičiu – Gerai Gerai ir daina, kiek primenančia dueto „Eurythmics“ stilių, pasirodymas tikrai išsiskiria iš šių metų „Eurovizijos“ konteksto. M.A.M.A. ceremonijoje geriausių debiutantų titulą šįmet iškovojusi grupė, pelniusi pagarbą ir alternatyvios muzikos sluoksniuose, pirmą kartą šturmuoja „Euroviziją“ ir į ją deda daug vilčių.

„Noriu pasidžiaugti, kad jums pavyko viskas – ir techniniai efektai, kurie nesuveikė praėjusį sykį. Pats pasirodymas – toks, koks arba patinka, arba ne. Jei jis būtų „Eurovizijoje“, nebūtų blogai. Paprasta daina, už jį galėtų balsuoti ir jaunoji karta, ir mano bendraamžiai. Pasirodymas, vertas finalo“, - sakė D. Užkuraitis.

„Man patiko jau praėjusį kartą. Grupė, kuri privalėjo patekti į pusfinalį iškart. Kad jie nepatektų į finalą, neįsivaizduoju. Jie privalo patekti į finalą“, - pritarė Z. Kelmickaitė.

Antroji scenoje – grupės „Naujos pupytės“ narė Neringa Šiaudikytė. Į pusfinalį ji prasiveržė melodingu, greito tempo kūriniu „Used To Be“, parašytu pagal visas geriausias šių dienų hitų kūrimo tradicijas. Pasirodymas pasikeitė nedaug – Neringa dainuoja su penkių pritariančių vokalistų ir šokėjų komanda. Pakeisti tik scenos drabužiai – su aptemptu juodu triko Neringa tikrai turėjo prikaustyti prie televizorių sėdinčių vyrų dėmesį.

Būtent drabužiams komplimentų pirmiausia pažėrė Z. Kelmickaitė. "Sėdžiu ir kaifuoju. Europietiškos panelės, kavalieriai", - dėstė Zita.

"Eurovizija - ne tik dainos, bet ir įspūdžio konkursas. Turi kažkuo išsiskirti. Tai buvo tvarkingas, geras pasirodymas. Bet "Eurovizijoje" viskas priklausys, kaip sukris kortos. Tokia daina gali arba paskęsti, arba pasirodyti gerai ir nuotaikingai", - sakė V. Stackevičius.

21 val. 48 min. paskelbti pirmieji žiūrovų balsavimo rezultatai. Pirmauja duetas "Gerai Gerai & Miss Sheep", jau surinkęs 845 balsus.

Toliau jėgas bando Gabrielius Vagelis. Moksleivis iš Vilniaus šįmet išgarsėjo, pasirodęs TV šou „Lietuvos balsas“. „Eurovizijos“ atrankoje jis irgi sulaukė daug simpatijų – į pusfinalį pateko du sykius, dainuodamas vienas ir duetu su Ieva Zasimauskaite. Dainą „Sacrifice“ Gabrielius atlieka su trijų pritariančių vokalistų komanda. Ji užsienio autorių parašytai baladei suteikia daugiau jėgos, tačiau pats Gabrielius dainuoja ne itin tvirtai.

"Ačiū Dievui, kad Lietuva vėl turi labai dailų, balsingą jaunuolį. Jo natūralumas - vertybė. Jis nesimaivo. Bet jaunystė - ir pavojingas dalykas "Eurovizijoje". Atsirado intonaciniai nelygumai. Gal dėl scenos patirties stokos ar nesuvaldomo jaudulio", - komentavo Z. Kelmickaitė.

"Šis pasirodymas buvo prastesnis nei praėjusį kartą. Manau, bent viena iš dviejų dainų, kurias atlieki, pateks į finalą. Su dviem kūriniais patekti būtų pernelyg didelė prabanga", - pastebėjo D. Užkuraitis.

Pirmajame atrankos koncerte daugiausia publikos simpatijų pelniusi grupė „Saulės broliai“ į sceną šįkart žengė, atrodydama kiek kitaip. Atlikėjai pasidabino pilkais kostiumais, o muzikos instrumentus apkaišė gėlėmis. Pasikeitė ir grupės nario Sauliaus Petreikio šokis, tačiau idėja išliko ta pati – daina „Loreen“ neva nuoširdžiai pasakoja apie muzikantų susižavėjimą „Eurovizijos“ laimėtoja Loreen.

"Nuoširdus pasirodymas, bet aš čia nesu optimistas. Man ši daina nėra "eurovizinė". Aš ja netikiu. Man ir žodžiai apie Loreen nelabai tinka. Man būtų nejauku, jei jūs išvyktumėte į "Euroviziją", - sakė D. Užkuraitis.

"Komisija neduotų daug balsų šiam pasirodymui. Be užuominų apie Loreen ši daina būtų geresnė. Be to, įspraudėte save į kostiumus, aną sykį atrodėte laisviau ir įdomiau", - antrino V. Stackevičius.

"Jeigu kompetentinga komisija sako, kad reikia dainą keisti... tai mes nekeisim", - komentarus juokais nuleido muzikantai.

22 val. 17 min. žiūrovų balsavimo lyderiai - vis dar duetas "Gerai Gerai & Miss Sheep", surinkęs 1447 balsus. Antroje vietoje - Elvina Milkauskaitė, trečioje - N. Šiaudikytė. Paskutinėje lentelės vietoje kol kas - "Božolė".

Penktoji scenoje – dar viena „Lietuvos balse“ dalyvavusi atlikėja Elvina Milkauskaitė. Stilingas „disco“ ritmas dainoje „Closer“, sinchroniški dainininkės ir pritariančių vokalisčių judesiai ir visą kūrinį besikartojantis muzikinis motyvas – Raigardo Tautkaus parašytas kūrinys tikrai yra puikus pasiūlymas tiems, kurie „Euroviziją“ nori žiūrėti šokdami, o ne sėdėdami. Duetu su Mundžiu Elvina į pusfinalį nepateko, viena jau nuveikė daugiau, ar jai pavyks prasimušti ir į finalą?

"Šios dainos minusas - pernelyg "euroviziška" ir standartiška. Labai bijau, kad ši daina gali paskęsti", - sakė D. Užkuraitis.

"Elvina atrodė kiek pavargusi, neužtikrinta. Daina labai gera, beveik norėčiau, kad ją atliktų kažkas kitas. Bet Elvina turi išsiskirti iš pritariančių vokalisčių, būti karalienė scenoje, to nebuvo", - pastebėjo V. Stackevičius.

"Suknelė nepatiko. Pilka spalva žmogų daro pavargusį. Taip ir užsirašiau - kasdieniškos", - sutiko Z. Kelmickaitė.

Vienu atrankos atradimų vadinamas Andrius Pojavis šįkart scenoje - be frako, cilindro ir raudonų batų, kuriais dėmesį traukė savo pirmajame pasirodyme. Italijoje gyvenantis dainininkas į "Eurovizijos" sceną žengė paprastais laisvalaikio drabužiais - lyg tiesiai iš paskaitos ar darbo. Tai, žinoma, nekeičia fakto, jog "indie" skambesį primenanti daina "Something" yra vienas ryškiausių šių metų atrankos kūrinių, tačiau komisijai įvaizdžio sprendimas pasirodė keistas. Šou nesikeičia - Andrius ramiai stovi vietoje ir visą dainos žinią bando perteikti balsu bei gestais.

"Pradėjau dainą ne ta koja, bet gal ir ne ta nata", - kad nėra labai patenkintas savo pasirodymo pradžia, prisipažino A. Pojavis.

"Pirmą sykį jūs man patikote labiau. Gražus, elegantiškas, o dabar - bohemiškas klajūnas. Andriaus su cilindru šiandien norisi labiau", - sakė Z. Kelmickaitė.

"Tai vienas didžiausių šios "Eurovizijos" atradimų man. Jis man išlieka vienas pagrindinių favoritų. Bet taip atrodyti negalima, visiškai nebuvo pasistengta. Andrius turi gebėjimą išlaikyti dėmesį vienas, bet reikia tą įspūdį sustiprinti. Ir įvaizdis šiandien nepadėjo", - pripažino V. Stackevičius.

"Dažnai transliuoju šią dainą per radiją, ir kaskart sulaukiu skambučių ir laiškų - kas ten buvo? Daina yra gera, ji verta finalo, galėtų atstovauti ir Lietuvai. Dėl šios dainos nebūtų gėda", - komentavo D. Užkuraitis.

22 val. 46 min. vėl paskelbti žiūrovų balsavimo rezultatai. Lyderių trejetukas nesikeičia - pirmoje vietoje "Gerai Gerai & Miss Sheep" (1658 balsai), antroje - E. Milkauskaitė, trečioje - N. Šiaudikytė.

Septintieji scenoje – vieno iš atrankos turų žiūrovų simpatijų laimėtojai „Timohi“. Dvyniai Dmitrijus ir Romanas Timofejevai šįkart sugalvojo šį tą naujo – dainą „Time For Life“ atliko ne angliškai, o lietuviškai, o iš mušamųjų paleido dūmus. Įspūdis – duetas su bendražygiais scenoje tiesiog smagiai leidžia laiką, nesukdami galvos, kas ką pamanys. Simpatiškas požiūris, tačiau komisija entuziazmu dėl šio linksmo „balagano“ netrykšta.

"Kas ten buvo? "Samagono" aparatas? Pakvailiojimas pakvailiojimui nelygu. Jie smagūs, padainavo, nulipo, ir ką? Tik žiūrovai turėtų suprasti, kad mes jau renkame dainą į "Euroviziją", - šypsojosi Z. Kelmickaitė.

"Tikrai kviesčiau šią grupę į savo kompanijos gimtadienio vakarėlį. Bet "Eurovizijoje" komisija neįvertins to. Tačiau pralinksminti publiką - jau labai gerai", - sakė V. Stackevičius.

"Nežinau, ar patys "Timohi" įsivaizduoja save "Eurovizijoje". Esate smagūs vaikinai, bet kiekvienas turi būti savo vietoje. "Eurovizija" - ne jūsų vieta", - pritarė D. Užkuraitis.

"Važiuosime į Švediją "autostopu", - reziumavo duetas.

Antrasis per vakarą G. Vagelio pasirodymas – su kolege iš „Lietuvos balso“ I. Zasimauskaite. Kūrinys „I Fall In Love“, turintis kantri stiliaus elementų, atliekamas su pritariančių vokalistų trijule. Labiausiai tinkami žodžiai jam apibūdinti – paprasta, nuoširdu ir šilta. Šypsenos nuo atlikėjų veidų nedingsta visas tris minutes – atrodo, kad patys jie mėgaujasi tuo, ką daro.

"Aš nesupratau, kas čia svarbesnis - Gabrielius ir Ieva. Ieva šiandien buvo stipresnė. Gabrielius kaip ir taikėsi, puolė prie jos, turi būti ryžtingesnis, kitaip nieko negausi. Jei nori į didžiąją sceną, turi būti žvėris", - sakė Z. Kelmickaitė.

"Man trūko žingsnio į priekį, lyginant su pasirodymu ankstesniame ture. Jūsų duetas šiek tiek priminė azerbaidžaniečius "Ell & Nikki", - svarstė V. Stackevičius.

"Duetas - gražiai susidainavęs, balsai dera, kulminacijoje buvo šiek tiek ne taip, bet gal tai atsitiktinumas, šiandien - ne jūsų diena", - susimąstė D. Užkuraitis.

Paskutiniai vakaro pretendentai – šou „Chorų karai“ laimėtojai, šeši Kauno rajono „Božolė“ choro vokalistai. Daina „Happy And Free“ - su maloniai nuteikiančiu, pakiliu priedainiu. Šeši balsai skamba gražiai, tačiau komisija be užuolankų rėžė, kad grupei būtinai reikia stilisto.

"Energijos turite daug. Jaučiau ją. Laisvai jaučiatės scenoje. Turite dainą, neturite šou. Gal tai dar galima pakeisti", - svarstė D. Užkuraitis.

"Tikrai graži daina, bet nepakenktų stilisto ranka. Dainuoti mokate, bet pristatyti dainą tikrai reikėtų pasistengti. Jei norėčiau papasakoti draugams užsienyje apie jūsų pasirodymą, neturėčiau, ką pasakyti", - sakė V. Stackevičius.

"Tokios kvailos tos rožės, neįmanoma žiūrėti, - vokalistės galvos apdangalą supeikė Z. Kelmickaitė. - Baikit su tokiais drabužiukais. Ubagų kompanija. Gražiai apsirenkit, kaip nors. Dabar kasdienis nušiuręs, nutriušęs vaizdas. Kasdien troleibuse matau su tom kepurėm, "ziuzikais" tokiais".

23 val. 23 min. TV žiūrovų balsavimas baigtas. Jį laimėjo visą vakarą pirmavęs duetas "Gerai Gerai & Miss Sheep" (1712 balsai), antroje vietoje - E. Milkauskaitė, trečioje - N. Šiaudikytė.

Primename, kad savo favoritus portalo lrytas.lt apklausoje gali rinkti ir mūsų skaitytojai. Jų balsavimą laimėjusiai grupei ar atlikėjui teks prizas - 50 tūkst. litų vertės reklamos kampanija portale lrytas.lt.

Pirmojo "Eurovizijos" atrankos pusfinalio žiūrovų balsavimo rezultatai:

1. "Gerai Gerai & Miss Sheep" "War In The Wardrobe" 1712 balsai.

2. Elvina Milkauskaitė "Closer" 1434 balsai.

3. Neringa Šiaudikytė "Used To Be" 1236 balsai.

4. Gabrielius Vagelis ir Ieva Zasimauskaitė "I Fall In Love" 1149 balsai.

5. Andrius Pojavis "Something" 1129 balsai.

6. "Timohi" "Time For Life" 951 balsas.

7. Gabrielius Vagelis "Sacrifice" 270 balsų.

8. "Saulės broliai" "Loreen" 239 balsai.

9. "Božolė" "Happy And Free" 157 balsai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.