Albumo apžvalga. „Saulės kliošas“ „Energy“ (video)

„Pink Floyd“ savo paskutinį albumą „The Division Bell“ kūrė septynerius metus. „Saulės kliošas“ užtruko metais ilgiau. Per tą laiką grupė ne sykį keitėsi, vietoj dabartinės „KeyMono“ vokalistės Daivos Starinskaitės atėjo jos sesuo Justė, planas išvykti į „Euroviziją“ taip ir nebuvo įvykdytas, o antrojo disko „Energy“ išleidimas buvo atidėliojamas jau dvejus metus. Pagaliau jis - grotuvuose ir, atrodo, buvo tikrai verta laukti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Dec 9, 2012, 1:52 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:37 PM

Albume - dainos, parašytos per visus aštuonerius metus. Įdomu klausytis, kaip per šį laikotarpį mutavo „Saulės kliošas“. Nuo šiandien jau kiek naiviai skambančio fanko iki ritmenbliuzo, disko ar net elektroninės muzikos - grupė niekada nebijojo keistis, pakeliui rinkdama vis naujas gerbėjų minias.

Dalis dainų jau tiek kartų skambėjo koncertuose, kad publika jas moka atmintinai. Ugningoji „Dviese“, lyriškos „Tu atėjai“ ar „Tell Me Why“, tūkstančius festivaliuose pašokdinančios „Discoholic“ ar „Saulė“ - mažai rasite tokių, kurie nebūtų šios muzikos jau girdėję.

Kur kas įdomiau girdėti, kur „Saulės kliošas“ brenda dabar - panašu, kad galvas muzikantams visiškai susuko meilė tingiam amerikietiškam „r'n'b“ ir jie palaipsniui nutols nuo „pasilinksminimų grupės“ įvaizdžio. „Want You Badly“, „Norisi tęst“, „The One“ - ramūs, jaukiai skambantys kūriniai, išryškinantys vokalą, bet tai užmena ir mįslių.

Pirmiausia, „Saulės kliošo“ koziris visada buvo energija. Antra, gal ir smagu Lietuvoje turėti grupę, kuri taikosi į Mary J. Blige ar Erykah Badu skambesį. Bet originalumu tai vargu ar kvepia, o daryti tai, ką užsienio gigantai jau padarė geriau, yra sunkiai pagrindžiamas sprendimas - net jei „Saulės kliošo“ aranžuotės ir Justės balsas iš tiesų malonus ausiai, o talento čia suburtam muzikantų ratui netrūksta.

Dainoje „Spalva“ pasigirsta „G & G sindikato“ reperio Kasteto balsas, bet tai - ir vienintelis agresyvesnis elementas visame penkiolikos dainų albume. Paskutinėje dainoje „Meilei nieko“ atsiranda skoningų elektronikos potėpių, lyg ir rodančių, kuria kryptimi „kliošas“ gali žengti toliau. „Energy“ - tarsi vieno ilgo „Saulės kliošo“ apibendrinimas, kokybiškas, kokio ir tikėtasi. Bet didesnė intriga - kur ši grupė žengs toliau, nes dar aštuonerius metus be ryškesnių pokyčių tuo pačiu arkliuku joti bus sunku.

Įvertinimas - 8 iš 10.

„Saulės kliošo“ daina „Meilei nieko“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.