Albumą ir klipą pristatanti grupė „Merlin“: „Atvertėme naują puslapį Lietuvos muzikos istorijoje“ (video)

Grupė „Merlin“ prieš Naujuosius gali lengviau atsikvėpti – nuo 2008-ųjų brandintas albumas „12 mėnuo“ dienos šviesą išvys simbolinę datą: 2012 12 12. Naująjį darbą šį trečiadienį koncertu Vilniuje pristatysianti grupė ta proga rodo jame skambančios dainos „Patikėk“ vaizdo klipą ir ragina nebijoti neva artėjančios pasaulio pabaigos - ji dėl „Merlin“ albumo pasirodymo bus nukelta.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-11 00:13, atnaujinta 2018-03-14 17:43

Kaip ir dera ne per vienerius metus gimusiam kūrybiniam darbui, jame klausytojai turės galimybę išgirsti visą išgyvenimų paletę. Dar 2008-aiais, albumo idėją brandino dviese – grupės įkūrėjai ir muzikos autoriai Rodionas Kolominas ir Feliksas Kutka. Tačiau gyvenimas teka, atnešdamas pokyčius, po kurių grupė galėjo palengva ir užgesti. Rodiono jau nebėra tarp mūsų, bet tam, kam skirta degti, užgesti tiesiog neįmanoma.

Grupės vokalistas F. Kutka tęsė pradėtą darbą, ir, 2011 metais subūręs naują bendraminčių kolektyvą, pabaigė pradėtą rašyti albumą.

Dabartinėje grupės sudėtyje su Feliksu groja gitaristas Romas Rainys, bosininkas Paulius Jaskūnas ir būgnininkas Vytis Vainilaitis. Albumo muzikos autoriai - F. Kutka ir R. Kolominas. Tekstus kūrė R. Kolominas, F. Kutka, Darija Šerlat, Rimvydas Stankevičius, Gintautas Banys, Marijus Berenis, Odinnas Albertssonas. Muzikos įrašas atliktas „Xline studijoje“, prodiuseris - Danielius Dženkaitis.

„Visi šie žmonės savo sugebėjimais ženkliai prisidėjo prie galutinio rezultato - galima sakyti, kartu atvertėme naują puslapį Lietuvos muzikos istorijoje“, - įsitikinęs F. Kutka. „Albume iš viso yra 12 kompozicijų, viena jų taip ir vadinasi - „12 mėnuo“, tad nekilo abejonių, kaip pavadinti visą albumą“ – kūrybinius užkulisius atskleidė Feliksas.

Naujojo albumo pristatymas – koncertas vyks 2012 gruodžio 12 dieną muzikiniame klube „Tamsta“, Vilniuje.

„Pasaulio pabaiga atidedama vėlesniam laikui - apie tai informavome atsakingus tarnautojus danguje, todėl laukiame visų!“, – juokavo romantiškasis rokeris F. Kutka.

Kartu su albumu dienos šviesą išvydo ir naujas dainos „Patikėk“ vaizdo klipas, kurį sukūrė ir įgyvendino kompanijos „Jano studija“ kūrybinis kolektyvas. Jį siūlome įvertinti lrytas.lt skaitytojams:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.