S. Prūsaitis klausytojus su Kalėdomis sveikina kūriniu „Noriu namo“ (audio)

„Happyendless“ dainininkas ir vienas iš muzikinio televizijos projekto „X Faktorius“ komisijos narių Saulius Prūsaitis jau kurį laiką nemažai dėmesio skiria savo soliniam projektui. Jau pristatęs kelias dainas, artėjant didžiausioms metų šventėms jis panoro pasveikinti visą Lietuvą dovanodamas kalėdinę dainą „Noriu namo“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2012, 12:29 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:28 PM

„Savo vieno kaip atlikėjo kely nesiekiu būti įmantrus, madingas, ekscentriškas. Naujoje mano dainoje „Noriu namo“ išsilukšteno toks garsas, kokio ilgai ieškojau“, – pristatydamas kalėdinę dainą sako S. Prūsaitis.

Kurdamas ir rinkdamas muziką režisieriaus Oskaro Koršunovo spektakliui „Išvarymas“, muzikantas subūrė grupę profesionalų, kurių šiuo metu nekeistų į jokius kitus instrumentininkus.

„Nebeieškau kitų muzikantų, su kuriais norėčiau dirbti ties savo soline programa. Aš pats kuriu muziką ir žodžius, tačiau mano grupė visa tai, mano nuomone, idealiai papildo ir reikalui esant priduria trūkstamus elementus“, – sako Saulius.

„Noriu namo“ pirmiausiai jis sukūrė anglų kalba, tačiau netrukus daina suskambėjo lietuviškai: „Iš dalies ši daina yra skirta ir emigravusiems lietuviams. Pats kadaise ragavau išvykėlio duonos, todėl žinau, ką reiškia, kaip sufleruoja dainos tekstas, būti „už kalnų“, – plačiau apie savo kalėdinę dainą - sveikinimą pasakoja jos autorius.

Pasak muzikanto, Kalėdos nėra tas metas, kai reikėtų puikuotis technologiniais įgūdžiais, bandyti išgauti madingą sintetinį garsą ar kalbėti dviaukštėmis metaforomis: „Taigi, tai puikus metas man pristatyti tokią muziką, kokią noriu kurti ir ateity – lengvą, nepiktą ir nuo širdies. Šioje dainoje linkiu, ką noriu palinkėti, sakau, ką noriu pasakyti“, – toliau pasakoja atlikėjas.

Kūrinių šio muzikanto bagaže daugėja – jų Saulius turi tiek, kad užtektų sugroti net ir kelių valandų programą, todėl kitais metais nusimato ir solinis S. Prūsaičio albumas.

„Su „Happyendless“ vis dar grojame ir, tikiu, įrašinėsime naujų dainų, tačiau viskam yra savas laikas. Dabar yra mano pačio laikas, kurį noriu išnaudoti kuo produktyviau, nes idėjos veja viena kitą“, – optimistine nuotaika pokalbį baigia neįmantriai, linksmai ir nuoširdžiai nusiteikęs S. Prūsaitis.

Daina „Noriu namo“ - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.