Kova dėl „Eurovizijos“ kaista: atskleisti pirmieji keturi atrankos finalininkai

Ketvirtadienio vakarą LRT televizijos studijoje – paskutinio „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio filmavimas – dėl keturių vietų finale varžosi devynios grupės ir atlikėjai. Filmavimo pradžioje paaiškėjo šeštadienį transliuoto pirmojo pusfinalio rezultatai. Jie intriguojantys – susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad į vieną iš kelialapių į finalą pretendavo net trys vienodai balų surinkę atlikėjai. Nulėmė komisijos nuomonė – į finalą keliauja jos favoritas. Be to, į finalą pateko ir grupė, kurią šeštadienį TV žiūrovai įvertino mažu balsų skaičiumi.

Grupė "DAR".<br>J. Stacevičius
Grupė "DAR".<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 13, 2012, 9:40 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:48 PM

Praėjusio pusfinalio žiūrovai daugiausia balsų skyrė grupei „Gerai Gerai & Miss Sheep”, antroje vietoje paliko Elviną Milkauskaitę, trečioje – Neringą Šiaudikytę, ketvirtoje – Gabrieliaus Vagelio ir Ievos Zasimauskaitės duetą. Vieni paskutiniųjų liko „Božolė“.

Paskelbta, kad komisijos ir žiūrovų nuomonė dėl pirmosios vietos sutapo – ją pelnė „Gerai Gerai & Miss Sheep”. Tačiau antrąją vietą komisija skyrė „Božolė“, trečiąją – I. Zasimauskaitei ir G. Vageliui, o ketvirtąją – daininkui Andriui Pojaviui. Blogiausiai komisija įvertino duetą „Timohi“, o priešpaskutinę vietą skyrė vienai TV žiūrovų favoričių E. Milkauskaitei.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad pirmąją vietą užėmė „Gerai Gerai & Miss Sheep”, antrąją – I. Zasimauskaitė ir G. Vagelis, trečiąją - „Božolė“.

Dėl ketvirtojo kelialapio užvirė kova – vienodai balų surinko A. Pojavis, N. Šiaudikytė ir E. Milkauskaitė. Teisė pasirodyti finale skirta A. Pojaviui.

„Tai – didžiosios „Eurovizijos“ principas. Kai sutampa kelių atlikėjų balai, laimi tas, kuriam daugiau balsų skyrė komisija. Pagal tai ir išrikiavome atlikėjus – Andrius liko ketvirtas, Neringa – penkta, šeštoji – Elvina“, - sakė atrankos prodiuseris Audrius Giržadas.

Tiesa, jis neatmetė galimybės, kad kažkas iš už borto likusių atlikėjų dar pateks į finalą – atrankos rengėjai pasilieka sau teisę dainas į jį deleguoti savo nuožiūra.

Ketvirtadienį filmuojamane antrajame pusfinalyje, kaip ir anksčiau, atlikėjus vertina iš 24 asmenų sudaryta komisija. Studijoje dirba keturi jos nariai - „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis, TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Pirmieji scenoje pasirodo dainininkai Beissoul ir Gabrielė Griciūtė. Stipri baladė „Beautiful Life“, įdomiai derantys skirtingų tembrų balsai jau atrankos ture pelnė daug žiūrovų simpatijų. Įdomus variantas „Eurovizijai“.

Ketvirtą sykį atrankoje jėgas mėginanti Monika Linkytė, regis, išgirdo komisijos pastabas – scenoje nebeliko gigantiškų balionų. Pasirodymas minimalistinis – Sashos Songo sukurtos dainos aranžuotė kiek pakeista, tačiau Monika šįkart bandys pelnyti žiūrovų ir komisijos simpatijas be šou elementų. Dainininkė į pusfinalį atvyko sloguodama, tačiau tikėjosi, kad tai jai nesutrukdys gerai pasirodyti atrankoje.

Nebanalaus skambesio popdainą „Make It Happen“ atliekanti dainininkė Sophie galbūt nėra toks ryškus atrankos atradimas, kaip A. Pojavis, tačiau tarp tipiškų popdainų jos balsas ir charizma – tikrai išskirtiniai akcentai.

Daug simpatijų sulaukęs L. Adomaitis, scenoje imituojantis pasivažinėjimą merginų pilnu automobiliu, susidūrimą su policijos pareigūnu ir pasismaginimą su beisbolo lazda ginkluotu breiko šokėju, šįkart dar labiau patobulino savo šou. Greta vairo atsirado ir buferis su Lietuvos simbolika. „I W 2night“ - apie žmogų, kuriam visko norisi daugiau, dainuoja Linas, lyg užsimindamas, kad vienos „Eurovizijos“ jam nepakanka.

Jei „Eurovizija“ būtų tik vokalo konkursą, vieną rimčiausių paraiškų jame dalyvauti pateiktų Girmantė Vaitkutė. Galingas, net jei ir kiek senamadiškas, kūrinys „Time To Shine“, stipri pritariančiųjų vokalistų komanda – buvusi Jurgos Šeduikytės pritariančioji vokalistė jau tikrai subrendo būti dėmesio centre.

Vieną erotiškiausių pasirodymų atrankoje surengusi „Lietuvos balso“ dalyvė Giedrė Smolskaitė šį kartą jį pakeitė. Atrankos rengėjų dėka kelialapį į pusfinalį gavusi atlikėja nusprendė, kad jai nebereikia scenoje stovinčios lovos ir jame snaudžiančio pusnuogio vaikino. Padės tai ar pakenks – paaiškės šeštadienį.

„El Fuego“, nors ir sulaukę klausimų dėl dainos „Ledo gabalėlis“ teksto, lieka ištikimi sau. Keturių balsų šventė, kostiumai ir solidumas – toks grupės receptas „Eurovizijai“.

Stipriu balsu atrankos ture publiką ir komisiją sudominusi Gintarė Korsakaitė irgi nusprendė nesivelti į eksperimentus – tiesa, skambant kūriniui „Dreaming“, jos pritariantieji vokalistai nebus matomi scenoje, taip tikriausiai bandant sutelkti visą publikos dėmesį į atlikėją.

Paskutiniai prie starto linijos – paskutiniame atrankos ture prieš pusfinalį daugiausia žiūrovų balsų sulaukę DAR. Ketveriukė nusprendė „nesistiprinti“ papildomais vokalistais – į sceną eina keturiese ir su plačiomis šypsenomis plėšia savo disko stiliaus šlagerį „JUMP!“.

Šeštadienį koncertą parodys LRT – kitaip nei iki šiol, transliacijos pabaigoje žadama atskleisti ne tik žiūrovų, bet ir komisijos bei bendrus balsavimo rezultatus. Jau šį savaitgalį bus aišku, kurie artistai grumsis atrankos finale, kuris gruodžio 20-ąją vyks tiesioginiame LRT televizijos eteryje.

Primename, kad savo favoritus portalo lrytas.lt apklausoje gali rinkti ir mūsų skaitytojai. Jų balsavimą laimėjusiai grupei ar atlikėjui teks prizas - 50 tūkst. litų vertės reklamos kampanija portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.