Ypatingą dieną albumą „12 mėnuo“ išleidę „Merlin“: „Prie Dž. Butkutės vestuvių nesiderinome“

„Neturėjome žalio supratimo, kad tą pačią dieną išteka Džordana Butkutė. Turbūt jai teks visas dėmesys“, - trečiadienio vakarą juokėsi roko grupė „Merlin“. Muzikantai sostinės klube „Tamsta“ pristatė keletą metų brandintą albumą „12 mėnuo“, kurio pasirodymo data simboliška – 2012-12-12. „Žinome, kad negalime prilygti mūsų estrados grandams, tačiau mums „Merlin“ yra saviraiška“, - sakė prieš 19 metų prie grupės ištakų stovėjęs, o 2010-aisiais ją atgaivinęs vokalistas Feliksas Kutka.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-12-13 10:13, atnaujinta 2018-03-14 16:16

2009-aisiais Lietuvos muzikos pasaulį sukrėtė tragedija – iš gyvenimo pasitraukė vienas „Merlin“ įkūrėjų, gitaristas, kūrėjas ir prodiuseris Rodionas Kolominas.

„Dar 2008-aisiais su juo pradėjome kurti naują albumą. 2009-aisiais Rodiono nebeliko šiame pasaulyje.

Idėja vėl į sceną išvesti „Merlin“ atsirado 2010-aisiais, kai su dabartine žmona Palangoje atsidūrėme Jurgos Šeduikytės ir gitaristo Romo Rainio koncerte“, - pasakojo F. Kutka.

Patyręs muzikantas, buvęs grupių „Katedra“ ir „Foje“ narys R. Rainys, išgirdęs apie „Merlin“ albumui sukurtas dainas, pasisiūlė prisijungti. Šiandien Feliksas sako, kad Romas yra atsakingas už 80 procentų dabartinio „Merlin“ skambesio.

Kilus norui muziką pristatyti koncertuose, prie Felikso ir Romo prisijungė dar du buvę J. Šeduikytės grupės nariai – būgnininkas Vytis Vainilaitis ir bosininkas Paulius Jaskūnas. Taip susiformavo dabartinė „Merlin“ sudėtis, trečiadienį surengusi koncertą „Tamstoje“.

„Buvo abejonių, ar nereikėtų keisti pavadinimo, nes Rodiono nebėra. Bet visi aplink mane užtikrino, kad nereikėtų to daryti“, - pasakojo Feliksas.

Nuo tų laikų, kai „Merlin“ dainas nuolat transliavo televizija ir radijas, lietuviškos muzikos žemėlapis pasikeitė – grįžusios grupės laukia daug iššūkių.

„Žinoma, nesulauksime tiek dėmesio, kiek „Sel“, Andrius Mamontovas ir Marijus Mikutavičius. Mums tai – aukštasis pilotažas. Mūsų tikrai negraibstys kaip karštų bandelių prekybos centruose.

Dabartinė situacija nedžiugina, bet kažką reikia daryti, kad padėtis keistųsi. Jei mums malonu groti, tai ir darom. Susukome vaizdo klipą – gal ir neįmantrus, bet geras. Kitais metais norime kiekvieną mėnesį albumą pristatyti koncertu vis kitame Lietuvos mieste“, - pasakojo F. Kutka.

Kompaktinėje plokštelėje „12 mėnuo“ - ne tik naujausi, bet ir naujai aranžuoti senesni „Merlin“ kūriniai, tokie kaip „Gyvena ten“ ar „Sustojęs laikas“. Nemažai albumo kūrinių jau buvo pristatyti internete.

Albumas grupės koncertuose kainuos 10 litų, perkant internetu – 15.

„Labai sunku surasti būdų jį platinti. Ėjau į banką, kad sudarytų galimybę mokėjimo kortelėmis atsiskaityti, perkant iš mūsų interneto svetainės. Bet bankui neįdomu. Tingi dirbti. Sakė, jei su tokiais kaip aš bendraus, tai visą dieną durys neužsidarys.

Bet mes vis tiek tikimės iš šio albumo šiek tiek uždirbti“, - sakė „Merlin“ vokalistas.

Neseniai jis antrą sykį iš eilės dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje. Nors įspūdingų rezultatų pasiekti nepavyko, Feliksas žada tai daryti ir ateityje.

„Gera proga pasirodyti. Man patinka „Eurovizijoje“. O tie, kurie sako, kad tai blogas konkursas, gali eiti po velnių. Kol tie muzikantai nepradės į jį eiti ir rodyti savo kūrybos, tol ten „popsas“ ir karaliaus“, - sakė dainininkas.

Albumo „12 mėnuo“ pasirodymo data atrodo kaip gerai apgalvotas reklamos žingsnis, tačiau Feliksas tvirtino, jog tai – atsitiktinumas.

„Norėjome diską išleisti dar pavasarį, bet tuo metu atsirado problemų dėl įrašų studijos, ji kraustėsi į kitą vietą.

Mūsų albume yra daina „12 mėnuo“, todėl pagalvojome, kad gruodis bus geriausias laikas jį išleisti. O kad dėl tos dvyliktų metų dvyliktos dienos toks šurmulys kils, nė neplanavome.

Man šiandien skambina draugai, klausinėja, ar derinomės prie Džordanos Butkutės vestuvių, ar mes ten grosime. Tikrai ne, nesiderinome ir niekas mūsų ten nekvietė“, - kvatojosi Feliksas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.