Alternatyvios muzikos rinktinė „Kurak“ debiutą pažymėjo anšlagu (audio)

Vilniaus „Menų spaustuvėje“ penktadienio vakarą su trenksmu prisistatė naujas muzikinis projektas „Kurak“ - kompozitoriaus Vyginto Kisevičiaus suburtas kolektyvas, kuriame net trys M.A.M.A. apdovanojimams nominuoti alternatyvios ir elektroninės muzikos scenos dainininkai. Projektas sulaukė didelio susidomėjimo – į tik prieš porą dienų savo kūrybą pirmą sykį internete paskleidusios grupės koncertą parduoti visi bilietai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 14, 2012, 8:30 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:16 PM

Gandas apie „Kurak” pasklido dar prieš keletą mėnesių – užuominos, kad Lietuvoje atsirado alternatyviosios muzikos atlikėjų „svajonių komanda“, pasitvirtino.

Antradienį viename sostinės garso aparatūros salonų buvo surengta speciali keturių grupės dainų, patekusių į pirmąjį jos leidinį „Notes“, perklausa.

Iš „Empti”, „Fusedmarc” ir kitų kolektyvų pažįstamas 29 metų instrumentininkas V. Kisevičius nesunkiai įkalbėjo prie jo muzikinės vizijos prisidėti keletą jau melomanų palankumą pelniusių dainininkų.

Šią savaitę internete pasirodė pirmasis skaitmeninis „Kurak” leidinys, kuriame – su M.A.M.A. nominacijų lyderiu Marku Palubenka, dueto „mmpsuf” vokaliste Egle Sirvydyte, užsienyje albumą šįmet išleidusios grupės „Proper Heat” vokalistu Karoliu Ramoška ir projekto „No Dog Barking” lyderiu Domu Strupinsku įrašytos dainos.

Įrašų garso korekcijos buvo atliktos Berlyno studijoje „Scape Mastering” – už jas buvo atsakingas žinomas šios srities specialistas Stefanas Betke.

„Grojau ne viename kolektyve, bandžiau save visur, bet „Kurak” – rimčiausias ir labiausiai subrandintas mano projektas. Muziką net sunku apibūdinti – čia yra elektronikos, bliuzo, džiazo, roko, „chill out“, šokių muzikos elementų.

Visi dainininkai šiame projekte atsirado natūraliai, savaime. Turėjau muzikinių eskizų, norėjau juos įgyvendinti, tada įrašiau su tais, su kuriais susipažinau.

Esu tikras, kad ši muzika suras savo klausytoją. Bandysime skintis kelius į užsienį, jau esame užmezgę ryšių, bet daug kalbėti apie tai dar nesinori”, – svarstė V. Kisevičius.

Jį maloniai nustebino publikos dėmesys. „Gal dabar visi susirinko dėl žinomų vardų. Apie tikrąją mūsų publiką galėsime kalbėti tada, kai visi išgirs muziką. Tada pamatysime, kokie mūsų žiūrovai. Manau, kad tai jauni, šviesūs žmonės, kuriems artima harmonija, o ne bukas daužymas“, - svarstė Vygintas.

Keistai skambantis pavadinimas „Kurak” tikriausiai turi reikšmę, tačiau jos muzikantai neatskleidžia. Anot jų, tai – tiesiog raidžių žaismas. „Ta istorija nėra ypatingai įdomi. „Kurak“ - tiesiog gražus žodis, man patinka“, - juokėsi V. Kisevičius.

Renginys „Menų spaustuvėje“ suteikia progą kartu išgirsti visus vokalistus, vėliau „Kurak” sudėtis, anot įkūrėjo, dar keisis.

„Vieninteliai nuolatiniai nariai esame aš ir dar trys vokalistai. Vėliau ketiname dirbti su įvairiais vokalistais.

Ne visi turės laiko su manimi nuolat koncertuoti. Pavyzdžiui, D. Strupinskas turi ausies problemą, dėl kurios negali dažnai būti ten, kur trankiai skamba muzika.

Tai nuolat kintantis projektas, kuris save atskleis pamažu. Jau dabar yra parengta visa programa”, – sakė V. Kisevičius.

Pirmasis grupės leidinys bus parduodamas tik skaitmeniniu būdu, vėliau planuojama išleisti ir visą albumą, kuriam sukurta dvylika dainų.

Siūlomė išgirsti „Kurak“ leidinį „Notes“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.