Albumo apžvalga. B. Marsas „Unorthodox Jukebox” (video)

Šeštadienio vakarą JAV dainininką B.Marsą galės pamatyti „Lietuvos ryto” televizijos žiūrovai – apsuptas žaviausių manekenių jis dainuos seksualumu pulsuojančiame „Victoria’s Secret” madų šou.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Dec 15, 2012, 11:58 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:06 PM

Taiklus šou rengėjų pasirinkimas – mat didžioji dalis antrojo šio artisto albumo dainų tiesiai ar metaforomis kalba būtent apie seksą. 27 metų B. Marsas muzikos pasaulyje užima išskirtinę vietą. Tai artistas, kuriam skiriami muzikos apdovanojimai, kritikai ir roko muzikantai jam žeria komplimentus, tačiau tai daro pro sukąstus dantis. Kodėl? Nes Bruno kuria neabejotinai komercinę muziką, popsą, tačiau tokį efektingą, kad jam nėra jokių priešnuodžių.

Unorthodox Jukebox” šiek tiek patobulina prieš porą metų Bruno atrastą sėkmės receptą – popdainos su lengvu ne tik elektronikos, bet ir regio, soulo, retro prieskoniais sukurtos pagal klasikinę „kas per daug, tas nesveika” formulę. Visas albumas trunka kiek ilgiau nei pusvalandį – atsibosti tikrai nespės.

Dar vienas jo talentas – sugebėjimas nusirašinėti ir daryti tai taip, kad niekas neprikibs. Visiems aišku, kad virš dainos „Treasure” skraido Michaelo Jacksono šešėlis, albumo baladės parašytos galvojant apie Billy Joelą ir Eltoną Johną, o albumą reklamuojanti daina „Locked Out Of Heaven” įtartinai kvepia Stingo ir „The Police” hito „Roxanne” skambesiu.

Bet nepagautas – ne vagis, akivaizdaus plagiato nėra, o mokytis iš geriausiųjų – ne nuodėmė.   Juolab kai pamatai, kaip Bruno šias dainas atlieka gyvai - tai tikrai vienas aistringiausių ir profesionaliausių popmuzikos vokalistų šiuo metu, savo polėkiu prie mikrofono primenantis legendinį soulo karalių Jamesą Browną.

Vienintelė bėda – moterims vargu ar patiksiantys poros dainų tekstai, kuriuose Bruno savo intymius santykius su jomis nupasakoja labai jau gyvuliška terminologija, kuri nelabai dera prie jo romantiko įvaizdžio. Bet šiuo atveju tai – šaukštas deguto, kuris nesugadina popmuzikos medaus statinės.

Įvertinimas – 8 iš 10.

B. Marso naujasis hitas "Locked Out Of Heaven":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.