Albumo apžvalga. „Merlin“ „12 mėnuo“ (video)

Po gitaristo Rodiono Kolomino mirties 2009-aisiais buvo spėliojama, kad roko grupės „Merlin” istorija baigėsi. Tačiau dainininkas Feliksas Kutka manė kitaip. „12 mėnuo” – po šešerių metų pertraukos išleistas naujas grupės albumas, įrašytas nauja „Merlin” sudėtimi.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

2012-12-16 16:11, atnaujinta 2018-03-14 14:45

Dabar „Merlin” gretose su Feliksu – žinomas gitaristas Romas Rainys ir du jaunosios kartos roko grupės „My Favourite Gun” nariai. Keisčiausia, kad muzikos tai beveik nepakeitė.

„Merlin” dainos skamba kaip prieš 15 metų, kai ši grupė buvo pasiekusi populiarumo viršūnę. Tas pats melodingas rokas su svajingais priedainiais, bet be didelių pretenzijų ar eksperimentų. Ir toks pat kiek keistas Felikso lietuviškų žodžių kirčiavimas, prie kurio klausytojai jau spėjo priprasti.

Albumą pradedantis kūrinys „12 mėnuo” – ilgesinga, akustinės gitaros į priekį vedama daina, bene labiausiai įsimenanti iš visų dvylikos kūrinių. „Patikėk” – melodinga, lyg kiek pasunkintas grupės „Reamonn” variantas, „Laikas paklausti” – kiek griežtesnis skambesys ir daugiau energijos.

Yra ir šiokių tokių anomalijų – dainą „Silent Scream”, visiškai prasmegusią „Eurovizijos” atrankoje, išskiria keisti melodijos vingiai ir pradžioje pasigirstantys airiški motyvai, o „Televizorius ir geltonas sniegas” – lyg Felikso priminimas, kad ir po 20 metų scenoje jis vis dar moka provokuoti. Tiesa, kiek nuvalkiotais priekaištais, kad televizorius esą nieko gero nerodo, jau nelabai ką nustebinsi, o ir grupės noras dalyvauti toje pačioje „Eurovizijoje” prieštarauja dainos minčiai. 

Pabaigoje dar pridėta ekskursija į praeitį - trijų senų "Merlin" hitų ("Sustojęs laikas", "Garsų sraute" ir "Gyvena ten") naujai atlikti variantai. Nežinia, ar to tikrai reikėjo, bet bendro vaizdo negadina.

„Žinome, kad mūsų nebegraibstys kaip karštų bandelių prekybos centruose”, – pristatydamas albumą pripažino F.Kutka. Papildomas pliusas už realios padėties suvokimą, tačiau nurašyti „Merlin” irgi būtų per anksti – nuoširdus muzikavimas yra vertybė. Su daugiau reklamos ši grupė vis dar gali nemažą auditoriją žavėti net ir šiais nesibaigiančių naujamečių žiburėlių su "pupytėmis" ir "šarkomis" laikais.

Įvertinimas – 7 iš 10.

"Merlin" daina "Patikėk":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.