Antrąjį „Eurovizijos“ atrankos pusfinalį laimėjo L. Adomaitis, paaiškėjo visi finalininkai

„Eurovizijos“ atrankoje – priešpaskutinė kova. Šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje įvyko antrojo pusfinalio mūšis. Rungėsi devynios grupės ir atlikėjai – keturios dainos žengė į gruodžio 20-ąją tiesioginiame eteryje vyksiantį finalą. Kitaip nei ankstesnėse kovose, šio pusfinalio dalyvių likimas paaiškėjo jau šeštadienį - paskelbti ne tik žiūrovų, bet ir komisijos balsavimo rezultatai. Susumavus juos, paskelbtos aštuonios dainos, kovosiančios dėl galimybės kitų metų gegužę Lietuvai atstovauti „Eurovizijos“ konkurse Malmėje. Iš antrojo pusfinalio į finalą žengė L. Adomaitis, G. Vaitkutė, grupė "DAR" ir M. Linkytė.

L. Adomaitis - antrojo "Eurovizijos" atrankos pusfinalio laimėtojas.<br>J. Stacevičius
L. Adomaitis - antrojo "Eurovizijos" atrankos pusfinalio laimėtojas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 16, 2012, 4:09 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:45 PM

Pusė finalo dalyvių paaiškėjo dar ketvirtadienį. Paaiškėjo, kad pirmojo „Eurovizijos“ atrankos pusfinalio laimėtojais tapo duetas „Gerai Gerai & Miss Sheep”, geriausiai įvertintas ir komisijos, ir TV žiūrovų. Į finalą taip pat žengė „Božolė“ dainininkų šešetukas, Ievos Zasimauskaitės ir Gabrieliaus Vagelio duetas bei Andrius Pojavis.

Antrojo pusfinalio dalyvių likimas – žiūrovų ir komisijos rankose. Pastarojoje – 20 Lietuvos muzikos ir pramogų pasaulio atstovai. Keturi iš jų dainas ir pasirodymus vertino TV studijoje - „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis, TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, muzikos atlikėjų vadybininkas Vaidas Stackevičius ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Pirmasis scenoje – praėjusios „Eurovizijos“ atrankos atradimas Beissoul, šį kartą sėkmės siekiantis kartu su šou „Lietuvos balsas“ dainininke Gabriele Griciūte. Kompozitoriaus Raigardo Tautkaus sukurtą vidutinio tempo kūrinį su pakiliu priedainiu „Beautiful Life“ atliekantis duetas ankstesniame atrankos etape sulaukė komisijos priekaištų dėl nesuderintos aprangos. Šįkart Beissoul ir Gabrielė scenoje atrodo kur kas stilingiau, o jų balsai įdomiai susipina „Beautiful Life“ priedainyje.

"Didžiulis žingsnis į priekį, lyginant su pirmuoju pasirodymu. Tiek išvaizda, tiek atlikimu. Tikiu, kad ši daina turi būti finale. Man ji patiko", - sakė D. Užkuraitis.

"Uždavėte gerą toną. Man liko gražus įspūdis. Bet gal kiek trūko ryškumo", - pastebėjo V. Stackevičius.

"Jūsų balsas - ypatingas. Jei tai jau kelia klausimų, tai gerai. Šiandien buvote kaip šokoladinis saldainis su riešutais", - dainininką Beissoul gyrė Z. Kelmickaitė.

Antroji jėgas bando Monika Linkytė. Ketvirtąjį sykį atrankoje dalyvaujanti atlikėja atsisakė atrankoje pirmame etape naudoto sprendimo - balionų ir konfeti lietaus scenoje. Mėlyna suknele pasidabinusi atlikėja dainuoja Sashos Songo sukurtą dainą "Baby Boy", visą laiką filmuojama stambiu planu. Linksmos nuotaikos popkūrinį atlikti jai padeda pritariantys vokalistai, kurių nematyti scenoje - toks atlikėjos sprendimas.

"Jūs - gražus riešutėlis, maskatuojatės scenoje, bet jums dar reikia to faršo, žmonių scenoje, balsų. Jūs žavi mergina, bet to neužteks. Sceninio sprendimo reikia", - patarė Z. Kelmickaitė.

"Gražiai dainuojate,puikiai atrodote, jūsų šypsena kerinti. Bet pasirodymas - statiškas, daugiau judesio aplink jus reikėtų", - pritarė V. Stackevičius.

"Buvo atsisakyta šou, tai buvo išbandymas dainai ir atlikėjai. Jei daina pateks į finalą, ji gali eiti toli", - reziumavo D. Užkuraitis.

21 val. 50 min. skelbiami pirmieji žiūrovų balsavimo rezultatai. Pirmojoje vietoje kol kas - grupė "DAR", jau surinkusi 732 balsus. Antroje - M. Linkytė, trečioje - dar nepasirodžiusi atlikėja Gintarė Korsakaitė.

Į "Eurovizijos" pusfinalį neišrinkta dainininkė Sophie kelialapį į jį gavo atrankos rengėjų sprendimu. Vieninteliai pasikeitimai, lyginant su pasirodymu ankstesniame ture, yra dainininkės šukuosena ir drabužiai. Įdomiai aranžuotą popdainą "Make It Happen" vokalistė atlieka, atidžiai žvelgdama į kameras. Atlikėjai sunkiai sekasi tramdyti jaudulį - kaip ir ankstesniame ture, mikrofonas jos rankose dreba, tačiau balso, regis, tai visiškai nepaveikia.

"Džiaugiuosi, kad jus pakvietė dalyvauti pusfinalyje. Jūsų balsas patiko, daina įdomi. Bet ar "Eurovizijoje" tokia daina galėtų patikti, atliekama taip, kaip dabar, aš nežinau. Ją reikėtų įvynioti į blizgantį popieriuką", - sakė D. Užkuraitis.

"Jei yra protingų prodiuserių, jie turėtų susidomėti. Čia yra panelė, su kuria galima nuversti muzikinius kalnus", - svarstė Z. Kelmickaitė.

"Dainas reikia vertinti per "Eurovizijos" prizmę. Aš pats šios dainos finale nematau. Bet jūs neprapulsite", - sakė V. Stackevičius.

"Eurovizijoje" Lietuvai kartą jau atstovavęs Linas Adomaitis bene vienintelis iš šios atrankos dalyvių scenoje pristato nedidelį spektaklį. Kūrinį "I W 2night" Linas dainuoja už vairo, apsuptas trijų pritariančiųjų vokalisčių, savo stilizuotą "automobilį" papuošęs lietuviška trispalve. Antroje pasirodymo dalyje pasirodo policininkas, kuriame Linas moka baudą,  ir šokėjas su beisbolo lazda. Anot Lino, šis linksmas kūrinys pasakoja apie žmogų, kuriam gyvenime visko norisi daugiau.

"Praėjusį kartą jūs padarėte man didesnį įspūdį. Buvote labiau susiklausę. Dabar stengėtės, kad tik labiau išryškėtų Linas. Jam niekur ryškėti nereikia. Jūsų pasirodymas vertas profesionalų", - kalbėjo Z. Kelmickaitė.

"Lyginant su kitais pasirodymais, šis buvo nufilmuotas geriau nei kiti. Noriu pasidžiaugti, kad Linas sveikai žiūri į "Euroviziją",  jo pasirodymas - išbaigtas", - sakė V. Stackevičius.

"Esu senas fanko stiliaus gerbėjas, man patinka ši daina. Gal iš tiesų verta pagalvoti apie spektakliuką, ar verta taip tiesiogiai rodyti, ką dainuoji?" - klausė D. Užkuraitis.

22 val. 22 min. žiūrovų balsavime toliau pirmauja grupė "DAR", jau surinkusi 1822 balsus. Antra - M. Linkytė, į trečiąją vietą po savo pasirodymo išsiveržė L. Adomaitis. Paskutiniai kol kas - "El Fuego".

Lyrikos frontą pusfinalyje laiko "Bekešo vilkų" vokalistė Girmantė Vaitkutė. Įspūdingą baladę "Time To Shine" dainuojanti vokalistė nebando scenoje kurti jokio šou, tačiau į simpatijas pretenduoja balsu - turėtų patikti tiems, kurie klausosi Whitney Houston dainų. Tai šiek tiek primena Evelinos Sašenko pasirodymą, prieš metus atstovavusį Lietuvai "Eurovizijoje".

"Man buvo labai gražu. Ši daina - alternatyvi "Eurovizijos" kontekste. Reikia siųsti dainą, dėl kurios nebūtų gėda. Man dėl jūsų ir jūsų dainos nebūtų gėda, manau, ji rastų savo klausytojus ir Europoje", - komentavo D. Užkuraitis.

"Labai gražus balsas. Bet Girmante, jūs buvote tokia pikta... Kur šviesus veidas? Nebūkit pikta, bambeklė, jūs jauna ir graži. Visi aplink surūgę, keikia valdžią, gyvenimą, tėvynę", - sakė Z. Kelmickaitė, subtiliai užsiminusi, kad Girmantei nepakenktų stilisto pagalba.

Dar viena atlikėja scenoje - Gintarė Korsakaitė. Melodingas kūrinio "Dreaming" priedainis, bet kiek blankus vaizdas scenoje. G. Korsakaitė, kaip ir M. Linkytė, nusprendė savo pritariančiųjų vokalistų komandą šį kartą palikti už kadro.

"Priekaištų dainavimui nėra. Bet aš vertinu, kaip atlikėjai yra padarę namų darbus arba gali ekspromtu išsisukti iš situacijos. Namų darbų jūs neruošėte. Pasirodymas - labai statiškas ir nuobodokas. Ekspromtu publiką papirkti jūs nelabai galite", - sakė V. Stackevičius.

"Lyginčiau jūsų pasirodymą su M. Linkytės. Jūs gabi, talentinga, telegeniška, bet ar iš ekrano išspinduliavote tiek energijos, kad už jus balsuotų žmonės, pažiūrėsime. Charizmos šioje dainoje jums pritrūko", - konstatavo D. Užkuraitis.

22 val. 50 min. žiūrovų balsavimo lyderiai ir toliau išlieka grupė "DAR", jau surinkusi 2367 balsus. Į antrąją vietą išsiveržė L. Adomaitis, trečioje kol kas - M. Linkytė.

Septintasis pasirodymas - "popklasikos" vaikinų kvarteto "El Fuego". Baladę "Ledo gabalėlis" vokalistai atlieka, pasipuošę mėlynais kostiumais. Vaikinai demonstruoja vokalo galimybes ir tikrai išsiskiria iš kitų atrankos dalyvių - nieko panašaus pusfinaliuose publikai ir komisijai nesiūlo niekas kitas.

"Gabūs žmonės. Bet nesuprantu, kodėl jiems reikalingas tas naftalininių kavalierių įvaizdis. Jie jauni žmonės. Tokie smetoniniai senberniai su pagniaužytomis, papuvusiomis "bonbonkėmis" kišenėse", - rėžė Z. Kelmickaitė.

"Tai buvo keisčiausias pasirodymas šį vakarą. Manau, puikiai suprantate, kad esate ne savo konkurse. Papildėte vakaro programą naujomis spalvomis. Bet jūsų konkursai ir tikslai turi būti kiti", - sakė V. Stackevičius.

"Svarbiausia - atkreipti į save dėmesį. "El Fuego" tai padarė. Iš gerosios ar blogosios pusės - čia klausimas. Didžiojoje "Eurovizijoje" grupę nelabai įsivaizduoju", - sutiko D. Užkuraitis.

Tik atrankos rengėjų sprendimu į pusfinalį patekusi Giedrė Smolskaitė pakeitė savo pasirodymą - scenoje nebeliko lovos ir joje gulinčio vaikino. Svajingą dainą "Stay Awake Tonight" šou "Lietuvos balsas" išgarsinta atlikėja atlieka viena, žiūrovus bandydama papirkti ne tik balsu, bet ir mimika, į kamerą žiūrėdama aistringu žvilgsniu.

"Kai Giedrė dalyvavo atrankoje, atkreipė visų dėmesį. Bet kaip viską keičia situacija. Šiandien man ta daina pasirodė visiškai kitokia. Likau be aistros", - sakė Z. Kelmickaitė.

"Daina man patiko, klausiausia su malonumu. Kodėl šiandien Giedrė įstojo į Monikos, Gintarės klubą ir nusprendė "minimalizuoti" pasirodymą. Kodėl jūs to gulinčio vaikino atsisakėte? Jis buvo pasirodymo "kabliukas", - pritarė D. Užkuraitis.

"Giedrė atsisakė kraštutinumų, pasirinko atsargesnį pasirodymą, kuris nuėmė jos pasirodymo spalvų. Daina tikrai yra gera", - komentavo V. Stackevičius.

Paskutinė scenoje - grupė "DAR", visą vakarą pirmaujanti žiūrovų balsavime. Kūrinys "JUMP!" - tipiškas nuotaikingas "popsas", tačiau panašu, kad publikos numylėtiniams ne itin lengvai sekasi tvarkytis su vokalo iššūkiais. Disko muzikos erą primenantis pasirodymas ir kostiumai jau patiko daugeliui žiūrovų, tačiau komisija nusiteikusi ne taip entuziastingai.

"Švedai išsiuntė į "Euroviziją" ABBA. Atsakydami į tai, britai išsiuntė "Bucks Fizz". Atsakydami į tai, lietuviai gali išsiųsti "DAR". Ar tai nutiks, pamatysime", - diplomatiškai išsisuko D. Užkuraitis.

"Lietuviai - lyrikų tauta, kai tik išgirsta kažką gyviau dainuojant, pradeda džiaugtis", - apibūdino Z. Kelmickaitė.

"Galima "užskaityti" jūsų įvaizdį, ekspresiją, dainą. Standartinis "eurovizinis" pasirodymas, transliuoja gerą nuotaiką", - sakė V. Stackevičius.

23 val. 26 min. žiūrovų balsavimą laimėjo "DAR",  surinkę 2686 balsus. Antroje vietoje - L. Adomaitis, trečioje - M. Linkytė, ketvirtoje - G. Vaitkutė. Paskutiniai liko grupė "El Fuego".

23 val. 35 min. atskleisti komisijos skirti balai. Pirmąją vietą ji skyrė G. Vaitkutei. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad į finalą pateko pirmąją vietą pusfinalyje užėmęs L. Adomaitis, G. Vaitkutė, "DAR" ir M. Linkytė.

TV žiūrovų balsavimo rezultatai

1. “DAR“ „JUMP!“ 2686 balsai 2. Linas Adomaitis “I W 2night” 2280 balsų 3. Monika Linkytė „Baby Boy“ 1965 balsai 4. Girmantė Vaitkutė „Time To Shine“ 1554 balsai 5. Beissoul ir Gabrielė Griciūtė "Beautiful Life" 1535 balsai 6. Gintarė Korsakaitė „Dreaming“ 1016 balsų 7. Sophie “Make It Happen“ 333 balsai 8. Giedrė Smolskaitė „Stay Awake Tonight“ 219 balsų 9. “El Fuego“ „Ledo gabalėlis“ 206 balsai.

Komisijos balsavimo rezultatai

1. G. Vaitkutė 2. L. Adomaitis 3. Beissoul ir G. Griciūtė 4. M. Linkytė 5. “DAR“ 6. G. Smolskaitė 7. Sophie 8. G. Korsakaitė 9. „El Fuego“.

Galutinė dalyvių rikiuotė 1. L. Adomaitis 2. G. Vaitkutė 3. “DAR“ 4. M. Linkytė 5. Beissoul ir G. Griciūtė 6. G. Smolskaitė 7. Sophie 8. G. Korsakaitė 9. „El Fuego“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.