„Eurovizijos” atrankoje sublizgėjusi G. Vaitkutė: „Finalas bus nenuspėjamas” (balsavimas)

„Eurovizijos” konkurso atranka artėja prie pabaigos. Po šeštadienį vykusio antrojo atrankos pusfinalio paaiškėjo visos aštuonios dainos, šį ketvirtadienį skambėsiančios finale.

„Kai pamačiau, kad komisijos sąraše esu pirma, pašokau nuo kėdės”, – sakė į „Eurovizijos” atrankos finalą patekusi G. Vaitkutė.<br>G. Vaitkutė
„Kai pamačiau, kad komisijos sąraše esu pirma, pašokau nuo kėdės”, – sakė į „Eurovizijos” atrankos finalą patekusi G. Vaitkutė.<br>G. Vaitkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-12-17 23:39, atnaujinta 2018-03-14 13:57

Žiūrovai labiausiai finale norėjo pamatyti grupę „DAR”, o vertinimo komisija – Girmantę Vaitkutę. Kur du pešasi, trečias laimi – susumavus rezultatus daugiausia taškų surinko ir į finalą pirmas žengė Linas Adomaitis.

Finale skambės ir dar trys antrajame pusfinalyje išrinktos dainos, kurias atliks „DAR”, G. Vaitkutė ir Monika Linkytė. Šie atlikėjai prisidės prie ketvertuko, jau išrinkto pirmajame pusfinalyje.

Ketvirtadienį tiesiogine transliacija LRT televizijos eteryje baigsis net dešimt savaičių trukęs atrankos į 2013-ųjų „Euroviziją” maratonas, kurio laimėtojo prognozuoti nedrįsta net labiausiai pasikaustę atrankos specialistai.

Vienu atrankos atradimų tapo daugiausia komisijos simpatijų šeštadienį sulaukusi 24 metų G. Vaitkutė.

Daug komplimentų savo balsui ir baladei „Time To Shine” sulaukusi buvusi atlikėjos Jurgos Šeduikytės pritariančioji vokalistė „Lietuvos rytui” sakė, kad tikrai nepabūgtų savo šaliai atstovauti „Eurovizijos” pusfinalyje Švedijoje.

– Ar eidama į atranką tikėjotės būti finale? – pasiteiravau G. Vaitkutės.

– Ne, to neprognozavau. Labai džiaugiuosi, kad žiūrovai man paskyrė ketvirtąją vietą – tai neblogai. Kai pamačiau, kad komisijos sąraše esu pirma, pašokau nuo kėdės. Štai šito tikrai nesitikėjau.

– Atrankoje dalyvaujate trečią sykį. Trečias kartas nemeluos?

– Pirmas kartas buvo 2008-aisiais – su Julija Ritčik iš „4Fun”. Atrankoje į 2012-ųjų „Euroviziją” dalyvavau su grupe „Bekešo vilkai”. Finale buvome ketvirti, tai – geras rezultatas.

Kaip bus šįkart, bijau prognozuoti. Pernelyg viskas nenuspėjama.

Dabar mąstau, kaip patobulinti pasirodymą per kelias dienas, likusias iki finalo.

Atsižvelgsiu į pastabas, reikės šukuoseną kiek patvarkyti.

Sulaukiau dėl to komisijos pastabų ir manau, kad jos geranoriškos. Esu patenkinta savo išvaizda, bet jau matau, kad ekrane kai kas atrodo kitaip nei tikrovėje.

– Kaip atsirado „Eurovizijos” atrankoje jūsų atliekama daina?

– Man paskambino pianistas ir kompozitorius Vytautas Bikus (grupės „Saulės broliai” narys. – Red.), paprašė užsukti į studiją, nes turi man dainą. Pasiklausiau, man savaime susidėliojo tekstas.

Dainos žodžius galima sieti ir su mano asmeniniu žingsniu į priekį.

Mano gyvenime – daug naujų iššūkių. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje mokausi džiazo vokalo ir pedagogikos magistrantūroje, pradėjau rengti solinę programą.

– Pavyzdžiui, dalyvauti „Eurovizijoje”?

Šio konkurso atranka nėra kasdienis pasirodymas. Jis reikalauja susikaupimo ir vidinės jėgos – susikoncentruoti į tris minutes ir pasirodyti kuo geriau yra nelengva užduotis.

Nežinau, kodėl, bet šį kartą jaudinuosi labiau nei praėjusį sykį su „Bekešo vilkais”. Gal dėl to, kad pirmą kartą einu su savo vardu.

Pasirodymas turės tęsinį – „Bekešo vilkai” niekur nedings, ruošiame albumą. Bet man norisi ir savos kūrybos. Noriu užsiauginti savo auditoriją, kuriai reikėtų mano dainų.

– Ar jūs dainuojate nuo vaikystės?

– Taip, bet rimčiau – nuo dvyliktos klasės, kai atėjau į gospelų chorą „Sounds In G”. Iki tol grojau smuiku ir fleita. Studijuoti dainavimą nusprendžiau baigdama vidurinę mokyklą.

– Dalis žiūrovų sako, kad „Eurovizijai” reikia linksmo šou, o ne baladės. Ką manote apie savo dainos galimybes?

– Kasmet „Eurovizijoje” yra lyriškų dainų, kurios kyla aukštai. Štai estas pernai atsistojo, ramiai padainavo baladę, ir dar savo kalba. Užėmė šeštąją vietą. Niekada nežinai, kuri daina žiūrovams pakutens širdį.

Bet mūsų atrankos finalas bus labai įvairus, jis bus nenuspėjamas.

Manau, mažiausiai kelios dainos yra pretendentės laimėti. Tikiuosi, tarp jų yra ir maniškė. Nenoriu prisišnekėti, nes paskui žmonės juoksis.

– Nebijotumėte pasirodyti „Eurovizijoje” Malmėje?

– Jei laimėčiau atranką, mano gyvenimas kuriam laikui apsiverstų aukštyn kojomis, o tada žiūrėtume.

Viskas, manau, būtų gerai. Nėra tokio jaudulio, kurio neįmanoma įveikti.

– Jei nelaimėsite atrankos, ar vėl bandysite laimę?

– Manau, taip. Bet ne dėl azarto ar kad uždėčiau varnelę – o, ir vėl buvau.

Jeigu turėsiu ką parodyti, gerą dainą, būtinai dalyvausiu. Su bet kokiu kūriniu tikrai čia neičiau.

Atrankos finale – aštuonios dainos

1. „Gerai Gerai & Miss Sheep” „War In The Wardrobe”

2. Gabrielius Vagelis ir Ieva Zasimauskaitė „I Fall In Love”

3. Božolė „Happy And Free”

4. Andrius Pojavis „Something”

5. Linas Adomaitis „I W 2night”

6. Girmantė Vaitkutė „Time To Shine”

7. „DAR” „JUMP!”

8. Monika Linkytė „Baby Boy”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.