Atskleisti muzikos apdovanojimų M.A.M.A. 2012 nominantų trejetukai, lyderiai - D. Montvydas, M. Basanovas ir „Sel“

Pretendentų į muzikos apdovanojimus M.A.M.A. skaičius sumažėjo. Prieš porą savaičių buvo atskleisti sausio 11-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančios ceremonijos nominantų šešetukai. Komisija iš jų jau atrinko po tris pretendentus, kurie toliau rungsis dėl statulėlių. Pirmadienio rytą jų sąrašai atskleisti spaudos konferencijoje. Daugiausia apdovanojimų - po tris - pretenduoja laimėti Donatas Montvydas,  Mario Basanovas ir "Sel".

Atlikėjas D. Montvydas nominuotas trijose kategorijose.<br>R. Danisevičius
Atlikėjas D. Montvydas nominuotas trijose kategorijose.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 17, 2012, 2:09 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:13 PM

Ceremonijos rengėjai pasakojo, jog prieš lemiamą balsavimą apdovanojimų taryba išklausė daugiau kaip 60 pateiktų lietuvių muzikos albumų, peržiūrėjo 54 vaizdo klipus, įvertino muzikos grupių, atlikėjų bei jų atstovų pateiktą koncertinių turų ir kitos kūrybinės veiklos apžvalgą. 

„Džiaugiuosi, kad trejetukuose - daug naujų vardų. Žmonės, kurie iki M.A.M.A. apdovanojimų galbūt nežinojo, kas šie atlikėjai, dabar, tikiuosi, sužinos“, - sakė apdovanojimus rengiančios Muzikos asociacijos vadovas Martynas Tyla.

Spaudos konferencijoje atskleisti ne tik nominantų trejetukai, bet ir daugiau sausio 11-ąją vyksiančio šou detalių. Koncertas truks net keturias valandas.

„Vis dar skambina nemažai atlikėjų, kurie nori pasirodyti. Bet negalime šou ištęsti iki 24 valandų. Tada transliuojančios televizijos reitingai arba visiškai nukristų, arba šautų į aukštumas“, - sakė M. Tyla.

Po ceremonijos muzikantai ir Lietuvos pramogų pasaulio atstovai linksminsis Kauno klube „Mojo Lounge“. Į jį galės patekti ir žiūrovai, nusipirkę VIP bilietus.

M.A.M.A. komisijoje dalyvauti buvo pasiūlyta 109 asmenims, iš jų užsiregistravo 72, o balsavo – 66 žmonės.

„Kai kuriose nominacijose – tikrai didelė intriga. Ievai Narkutei pritrūko visai nedaug, kad ji patektų į trejetuką Metų atlikėjos nominacijoje. O aršiausia kova vyksta Metų alternatyvios grupės nominacijoje – čia trejetuko atlikėjus skiria tik vienas balas“, - atskleidė M. Tyla. 

Ceremonijoje koncertuos D. Montvydas, „Bix“, „Gerai Gerai & Miss Sheep”, I.Narkutė, „Rondo“, |Markas Palubenka, „The Perfect Pill“, Džordana Butkutė ir daugybė kitų atlikėjų.

Ar joje koncertuos pernai keiksmais nuo scenos prapliupęs Egidijus Dragūnas?

„Jis žadėjo šį rytą dalyvauti mūsų konferencijoje, bet, kaip matote, jo nėra. Jo pažadai – mums šventi. Jis sakė, apdovanojimų atsiimti eis su Juozu Statkevičiumi“, - šypsojosi M. Tyla.

Į du apdovanojimus pretenduojančio dueto „The Perfect Pill“ vokalistas Germanas Skoris tvirtino, kad šiai grupei nominacijos reiškia labai daug.

„Jau nuo gruodžio pradžios intensyviai ruošiamės pasirodymui. Kaip jau sakiau, šįmet M.A.M.A. pasirodymai, kuriuos surengė alternatyvos atlikėjai, man pasirodė kiek blankūs, todėl bandysime ištaisyti šią klaidą.

Vien patekimas į šešetukus jau keičia požiūrį į mūsų grupę. Nuvažiavome į radijo stotį Kaune – į mus jau žiūri kitaip“, - pasakojo G. Skoris.

„Tai – svarbu. Patekimas tarp nominantų tikrai turėtų padidinti klausytojų susidomėjimą mūsų grupe“, - pritarė į du apdovanojimus pretenduojančių „Liūdnų slibinų“ narė Aistė Lasytė.

„Šįmet aš neturėjau atostogų. Nuveikta tikrai daug. Žinojau, turiu padaryti viską, kad laimėčiau M.A.M.A. apdovanojimą. Tikiuosi, taip ir įvyks“, - vilčių neslėpė į tris statulėles pretenduojantis D. Montvydas.

Antrą kartą rengiamą apdovanojimų ceremoniją transliuos TV6, TV3 ir tv3play.lt. Apdovanojimus ves ZIP FM „radistai“ Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius.

M.A.M.A. 2012 nominantų trejetukai

Metų atlikėjas

Mantas Jankavičius

Gytis Paškevičius

Donatas Montvydas

Metų proveržis

Markas Palubenka

„The Perfect Pill”

Nota

Metų alternatyvios muzikos grupė / atlikėjas / atlikėja

Markas Palubenka

„Liūdni slibinai”

„Rasabasa”

Metų elektroninės muzikos grupė / atlikėjas / atlikėja

„Golden Parazyth”

Mario Basanovas

„Happyendless”

Metų koncertinė grupė / atlikėjas / atlikėja

Gytis Paškevičius

„Sel“

Andrius Mamontovas

Metų muzikos albumas

Mario Basanovas „Journey”

Linas Adomaitis „Floating To You“

Donatas Montvydas „Donny Montell”

Metų roko grupė / atlikėjas / atlikėja

„The Perfect Pill”

„Biplan”

„Freaks On Floor”

Metų popmuzikos grupė / atlikėjas/ atlikėja

„Sel“

Donatas Montvydas

Mantas Jankavičius

Metų hiphopo grupė / atlikėjas / atlikėja

Pushaz

Alekna

„G&G Sindikatas”

Metų atlikėja

Jurga

Rūta Ščiogolevaitė

Jazzu

Metų muzikos prodiuseris

Linas Adomaitis

Leonas Somovas

Mario Basanovas

Metų muzikos vaizdo klipas

Pushaz „Jazz'as gydo“

Jurga „So Blue“

GJan – „Not afraid“

Metų grupė

„Liūdni slibinai”

„G&G Sindikatas”

„Sel”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.