„Queen“ dainų koncertuose M. Jankavičius pakvies žiūrovus pasitikrinti dėl ŽIV

Šią savaitę gastroles per didžiausias šalies arenas pradedantis dainininkas Mantas Jankavičius pasiūlys kiekvienam šių koncertų žiūrovui pasitikrinti dėl ŽIV. Pasirodymuose, kuriuose Mantas su Kauno miesto simfoniniu orkestru ir choru „Jauna muzika“ atliks legendinės grupės „Queen“ dainas, bus įrengti tam skirti medicinos punktai. „Taip noriu skatinti toleranciją sergantiems ŽIV ir prisiminti „Queen“ lyderį Freddie Mercury. Jei medicina tais laikais, kai jis susirgo, būtų tokia kaip šiandien, gal jis ir dabar dainuotų“, - sakė M. Jankavičius.

"Jei medicina tais laikais, kai susirgo F. Mercury, būtų tokia kaip šiandien, gal jis ir dabar dainuotų“, - sakė M. Jankavičius.<br>R. Danisevičius
"Jei medicina tais laikais, kai susirgo F. Mercury, būtų tokia kaip šiandien, gal jis ir dabar dainuotų“, - sakė M. Jankavičius.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 18, 2012, 1:19 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:42 PM

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje dainininkas su žurnalistais žiūrėjo filmą, kuriame apie savo gyvenimą pasakojo ŽIV užsikrėtusi moteris. Ji užsikrėtė nuo mylimojo – žinodama, kad jis yra ŽIV nešiotojas.

„Pastebėjome, kad žmonės apie ŽIV sužino daugiau. Sužino, kad tai nėra mirtina liga – vis aktyviau tikrinasi, bet vis dar netoleruoja tų, kurių testas yra teigiamas“, – sakė ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacijos prezidentė Svetlana Kulšis.

Socialinės akcijos „Užteks bijoti“ metu pasitikrinti, ar nėra ŽIV nešiotojas, ketina ir pats M. Jankavičius.

„Jei paaiškės, kad testas teigiamas, pažadu visiems pasakyti. Mes neturime bijoti žmonių, sergančių ŽIV. Visi norintieji galės pasitikrinti visiškai nemokamai.

Bet apie šią ligą reikia kalbėti. Mums tai atrodo labai tolima – su savo bičiuliais tikriausiai niekada apskritai nekalbėjau šia tema.

Apie ŽIV pirmą sykį sužinojau dėl F. Mercury mirties. Prisimenu jo atminimo koncertą, kuriame garsūs atlikėjai pasipuošė raudonais kaspinais – kovos su ŽIV simboliais. Džiaugiuosi, kad dabar galiu prisidėti prie panašios akcijos“, - sakė Mantas.

Koncertai „Queen Show“ šį ketvirtadienį startuos Šiauliuose, vėliau vyks Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje. Didžioji dalis bilietų į šiuos renginius – jau parduoti.

„Vakar repetavome su orkestru, labai geras jausmas. Ar mane nustebino, kad žiūrovų susidomėjimas – toks didelis? Ne, nes žinau, kokios nuostabios yra „Queen“ dainos. Jos mane lydi nuo vaikystės, atliksiu jas su dideliu malonumu.

Bus ir „We Will Rock You“, ir „We Are The Champions“, ir „Bohemian Rhapsody“, ir kiti populiariausi kūriniai. Tikiuosi, žiūrovai prieš šventes puikiai praleis laiką“, - sakė Mantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.