Jazzu ir P. Geniušas besibaigiančius metus palydės Kauno „Gargare“

Viena talentingiausių Lietuvos vokalisčių Justė Arlauskaitė - Jazzu ir Nacionalinės premijos laureatas pianistas Petras Geniušas – daug kam netikėtas derinys. Pirmą kartą bendrą koncertinę programą jie publikai pristatė prieš metus. Gruodžio 29-ąją dvi spalvingos asmenybės dar kartą susitiks ir 2013-uosius su muzika ateiti pakvies Kauno kultūrinėje erdvėje „Gargaras“.

Jazzu su P. Geniušu melomanus savo bendra programa džiugina jau metus.<br>R. Danisevičius
Jazzu su P. Geniušu melomanus savo bendra programa džiugina jau metus.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2012, 11:53 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:45 PM

Įvairių krypčių menui atviros industrinės buvusio kailių fabriko erdvės dviems skirtingų kartų kūrėjams jau pažįstamos. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, kovo 11-ąją, „Gargare“ vos tilpo bendrą projektą įvertinti panorėję melomanai. Buvo išparduoti visi renginio bilietai, ir visi, tą vakarą nepraleidę progos apsilankyti koncerte, iš jo išsinešė tik geriausius ir gražiausius įspūdžius.

Besibaigiantys 2012-ieji J. Arlauskaitei buvo išties sėkmingi. Beveik visus juos „ant lagaminų“ ar lėktuvuose praleidusi vokalistė jau baigė debiutinio solinio albumo įrašus. Švedų leidybinės kompanijos globojama Jazzu naujas dainas kūrė Stokholme, jos kompaktinis diskas bus platinamas visame pasaulyje.

Taip pat atlikėja dažnai po Lietuvos ir Europos koncertų sales keliauja su prodiuseriu Leonu Somovu ir gyvai grojančių muzikantų grupe. Gruodžio pradžioje Jazzu dalyvavo įspūdingame renginyje Londone, kur pasirodė drauge su „I’ll Be Gone“, „Who’s Shot The Silence?“ ir kitų elektronikos hitų bendraautoriais Mario ir Vidžiu.

Klasikinis pianistas – tik vienas iš daugelio įrašų maestro P. Geniušo biografijoje. Akompanavimas dramos ar baleto spektakliams, dalyvavimas bendruose projektuose su džiazo, avangardo, elektronikos muzikantais – kūrėją pirmyn nuolat veda naujų krypčių ieškojimas.

Be daugelio kitų svarbių apdovanojimų, praėjusiais metais Kultūros ministerija P. Geniušui įteikė garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ už aukštų moralinių, pilietinių ir estetinių vertybių puoselėjimą humanistinės visuomenės pažangai.

Dvi kartos, du talentai ir begalinė meilė visų epochų bei žanrų muzikai gruodžio 29-ąją susilies Kauno „Gargaro“ scenoje. Akustinis Naujiesiems metams pasitikti skirtas koncertas prasidės 20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.