Jubiliejinį albumą išleidęs L. Adomaitis rems tėvų globos netekusius kūdikius

Dainininko Lino Adomaičio naujasis albumas išties pagalbos ranką mažyliams, kuriems likimas skyrė nelengvą išbandymą. Penkiolikos metų scenoje jubiliejaus koncertas, išleistas garso plokštelėje ir DVD, padės surinkti lėšų dainininko įkurtam fondui, kuris rūpinsis parama tėvų globos netekusiems vaikams. „Lankėmės kūdikių namuose, ir mums atnešė gražų kūdikį. Pasakė, kad jis prieš mėnesį buvo išmestas į šiukšlyną, bet, laimei, laiku surastas“, - apie idėjos įkurti fondą atsiradimą antradienį spaudos konferencijoje pasakojo L. Adomaitis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 18, 2012, 5:57 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:32 PM

Šį rudenį savo nueitą penkiolikos metų kelią koncertu LRT televizijoje pažymėjęs Linas nesitikėjo jau šiais metais jo įrašą pamatyti parduotuvėse.

„Pavasarį išleidau solinį albumą „Floating To You“, į kurį įdėjau daug jėgų. Bet pagalvojau – esu gimęs Drakono metais. Šie metai – mano metai, tebūnie du albumai“, - pasakojo įspūdingai išleistą dvigubą diską pristatęs Linas.

Paskubinti albumo leidybą paskatino ir naujas Lino tikslas. Atlikėjas įkūrė labdaros ir paramos fondą, kuris rūpinsis kūdikiais iki trejų metų, netekusiais tėvų globos.

„Yra 900 kūdikių, kuriems pagalbos reikia jau šiandien. Lino fondas mokys mus savyje surasti orumą, mylėti vaiką, padėti kitiems. Tai – meilės, gėrio revoliucija. Po penkiolikos metų tie vaikai su mumis bendraus kavinėse, troleibusuose, kino teatruose. Prisiimti atsakomybę už tuos mažylius dabar – mūsų pareiga“, - sakė Liną šiam žingsniui paskatinusi smuikininkė Sonata Stankevičienė.

„Dalykas, kurio labiausiai reikia tiems vaikučiams – šiluma ir bendravimas. Raginsiu visus apsilankyti kūdikių namuose ir skirti tiems mažyliams laiko.

Jei kalbame apie materialinę pagalbą, visų kūdikių namų vadovai mums minėjo, kad labiausiai reikia sauskelnių. Jei paprastai kūdikiams jos keičiamos po aštuonis kartus per dieną, kūdikių namuose išgalima tai padaryti tik tris“, - pasakojo L. Adomaitis.

Ketvirtadienį vyksiančiam „Eurovizijos“ atrankos finalui pasirodymą su breiko šokėjais broliais Gataveckais parengęs Linas atskleidė jų gyvenimo istoriją.

„Jie augo vaikų namuose. Puikūs dailininkai, breiko čempionai, studijuoja doktorantūroje. Puikus pavyzdys visiems vaikams“, - sakė Linas.

„Pamenu, kai tėvai mane atvedė į vaikų namus. Mes buvome antroje klasėje. Pamenu, kad labiausiai slėgė nežinomybės jausmas.

Vienatvė, nepasitikėjimas, didžiulis psichologinis kankinimasis iš vidaus. Tai žiauru. Šiems kūdikiams labiausiai trūksta motinos meilės, bendravimo ir nuoširdumo. Mes galime ne tik rinkti pinigėlius, bet kartu nuvykti ir dalintis meile su jais.

Vaikų namuose viename kambaryje miegama po septynis aštuonis. Dirba viena auklėtoja, kuri negali skirti dėmesio visiems. Noriu paraginti nebūti abejingiems, prisiminti tuos, kuriems to labiausiai reikia. Tiesiog ateiti, aplankyti ir pažaisti. To užtenka. Tik nežadėkite, kad tai padarysite ir kitą kartą – jei to nepadarysite, vaikui bus skaudu“, - sakė Remigijus Gataveckas.

Linas tikisi, kad prie pagalbos kūdikių namams smarkiai prisidės jo jubiliejaus albumas, kuriame – įspūdingo koncerto garso ir vaizdo įrašai. Albume skamba ne tik Lino, bet ir Stasio Povilaičio, Donato Montvydo, Giedrės Kilčiauskienės, Monikos Linkytės, „Saulės kliošo“, Pusho ir kitų atlikėjų balsai.

„Su Linu tikriausiai esu įrašiusi daugiausia duetų. Jei dar kartą kviesi, vėl dainuosiu. Man patinka dirbti su profesionalais. Linkiu kitais metais tris albumus išleisti“, - Liną gyrė „Empti“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė.

„Kai augau ir žiūrėjau televizorių, Linas buvo žmogus, iš kurio mokiausi. Penkiolika metų – tai rodiklis. Linas man yra pavyzdys ir motyvacija“, - antrino Donatas Montvydas.

Per metus L. Adomaitis į fondą tikisi surinkti šimtą tūkstančių litų ir paremti šešerius kūdikių namus.

„Tikiuosi, du tūkstančius albumų pavyks parduoti. Vykdysime ir kitas akcijas, į mus jau kreipiasi spektaklių mažiesiems kūrėjai, kurie nori nuvykti ir pradžiuginti kūdikius“, - pasakojo Linas.

Paaukoti fondui galės visi norintys – fondo sąskaitų numeriai jau skelbiami jo skiltyje socialiniame tinkle „Facebook“, kuriama ir atskira fondo interneto svetainė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.