„Biplan“ kviečia pažvelgti į klipo „Plius/Minus“ filmavimo užkulisius (video)

Rugsėjį Lietuvos, Rusijos, Ukrainos televizijos ir interneto kanaluose pasirodęs „Biplan“ vaizdo klipas „Plius/Minus“ šiemet tapo vienas pagrindinių ir Lietuvos muzikos pasaulyje. Šis darbas buvo paminėtas tarp nominantų M.A.M.A. apdovanojimuose, tad grupė su džiaugsmu pristato filmą apie šio vaizdo klipo filmavimo užkulisius.

"Biplan" rašo riebų pliusą 2012-iesiems - šie metai grupei buvo itin turiningi.<br>T. Bauras
"Biplan" rašo riebų pliusą 2012-iesiems - šie metai grupei buvo itin turiningi.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-19 14:52, atnaujinta 2018-03-14 13:06

„Mums smagu kurti, o žmonėms smagu žiūrėti, todėl vaizdo klipų žanras išlieka gyvas ir mes investuojame į juos“, – sakė grupės vokalistas Maksas Melmanas. „Prie „Plius/Minus“ vaizdo klipo dirbo daugiau kaip trisdešimt žmonių, darbai vyko dviejose šalyse, perstumdėme beveik visus baldus vienoje didžiausių Lietuvos baldų parduotuvių, išleidome krūvą pinigų, bet negaila – smagu matyti rezultatą, kuris atperka įdėtas pastangas.“

Vasarą išleidę savo lietuvišką EP „Meilė“, rudeniop „bipanai“ nustebino ir pirmuoju per vienuolika metų albumu rusų kalba „Plius/Minus“, kurį pristatė koncertais Kijeve, Maskvoje ir Sankt Peterburge. Visus šiuos koncertus ir abiejų albumų pasirodymą lydėjo bendras „Biplan“ darbas su garsiu baltarusių režisieriumi Matvejumi Saburovu – vaizdo klipas dainai „Plius/Minus“ lietuvių ir rusų kalbomis.

„Tai – pagrindinis šių metų mūsų vaizdo klipas ir gera žinoti, kad jis rodomas net keliose šalyse“, – sakė M. Melmanas. „Dabar tinkamas momentas prisiminti, kaip jis buvo kuriamas“.

Muzikantų teigimu, šie metai grupei buvo puikūs, tad „Biplan“ rašo jiems riebų pliusą. Per 2012 metus lietuvių roko grupė ne tik išleido dvi naujas kompaktines plokšteles, nufilmavo keturis vaizdo klipus ir sugrojo koncertus Lietuvoje, Rusijoje bei Ukrainoje, tačiau metų pabaigoje tapo ir viena daugiausia nominuotų grupių M.A.M.A. apdovanojimuose, kuriuose „Biplan“ buvo paminėti metų roko atlikėjo, metų muzikos vaizdo klipo ir metų grupės kategorijose.

„Biplanai“ neketina sustoti ir kitais metais. Jau patvirtinta, kad vasario mėnesį grupė sugrįš koncertuoti į Maskvą, o pavasarį pirmą kartą per savo karjerą surengs pasirodymą Minsko publikai, taip pat dalyvaus muzikos festivaliuose Ukrainoje. Muzikantų planuose kitais metais - ir dar keli vaizdo klipai, vieno iš jų filmavimas numatomas už Lietuvos ribų.

Filmas apie vaizdo klipo „Plius/Minus“ kūrimą - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui: .

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.