Eksperimentus mėgstanti grupė „AVaspo“ penktąjį gimtadienį švęs gėjų klube

Kalėdos pagal grupę „AVaspo“ kvepia ne mandarinais, o „AVaspo no. 5”. Būtent taip pavadintas 5-ojo grupės gimtadienio koncertas, gruodžio 27 dieną įvyksiantis įvairios seksualinės orientacijos žmonėms atvirame klube „Soho“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2012, 1:05 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:27 PM

2008 metais susibūrusi, poeziją, muziką ir vizualizacijas apjungianti grupė „AVaspo“ savo koncertinę veiklą pradėjo šiuolaikiniuose meno ir literatūros festivaliuose, tačiau jiems patiems netikėtai sudominę muzikinę sceną, jau penktus metus sėkmingai eksperimentuoja Lietuvoje ir Europoje.

Visą laiką atsispirdami nuo dramaturgės ir poetės Gabrielės Labanauskaitės teksto, „AVaspo“ neprisiriša prie vieno muzikinio stiliaus, todėl išleisti jų albumai „Nėra okeano” (2008 m.) ir „Niagara” (2009 m.) laviravo tarp įvairiausių muzikinių stilių („electronic“, „experimental – acoustic“, triphopo, „psycountry“, kosmoso roko ir kitų). Trečią savo albumą kitais metais išleisianti „AVaspo“ vengia bet kokių muzikinių rėmų, nes gyvatės įkandimas - nenuspėjamas.

Penktojo gimtadienio koncertui grupė sąmoningai pasirinko neįprastą erdvę – gėjų klubą „Soho“. Tokiu pasirinkimu ne tik eksperimentuojama didžiajai publikos daliai nepažinta koncerto erdve, tačiau ir deklaruojama socialinė pozicija. Grupė „AVaspo“, vedina idėjinės lyderės G. Labanauskaitės, nuo pat savo susikūrimo rodė aktyvų palaikymą įvairioms diskriminuojamoms visuomenės grupėms, ypač homoseksualų ir „queer“ bendruomenėms.

Gimtadienio koncertui pasirinkę gėjų klubą, „AVaspo“ tikisi sujudinti visuomenėje nusistovėjusias stereotipų barikadas ir parodyti, kad geri ir kokybiški vakarėliai, sutraukiantys tradicinių ir skirtingų seksualinių orientacijų publiką, gali vykti visur - ir gėjų klubuose, ir įprastose koncertų salėse.

Gimtadienio šventėje grupė pristatys naujausią savo repertuarą. Naujoji „AVaspo“ stilistika varijuoja tarp neoficialiosios muzikos istorijos, urbanistinės muzikos ir post muzikos manierų, nevengia populiariosios muzikos elementų ir pasitaikius progai naudoja juos tiesiogiai cituodama. Koncerto metu scenoje taipogi pasirodys grupė “Flesh Flash” – tai mąslios elektroninės šokių muzikos ir hipnotizuojančios gitaros duetas. Scenoje naktį šokdins DJ Maida Bazaar.

„Prancūziškai plevena mano siela - ateikite arčiau, ateikit mylimieji, ir nesvarbu, tu moteris, ar vyras, visus jus myliu myliu myliu.“

Taip perfrazuotais poetės N. Abrutytės eilėraščio žodžiais į 5-ąjį „AVaspo“ gimtadienį kviečia naujausio grupės kūrinio žodžiai ir vaizdai:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.