„Eurovizijoje“ 2013 metais susirungs 39 šalių atstovai

„Nepaisant sudėtingos ekonominės situacijos Europoje, konkurso rengėjai padarys viską, kad dainų konkursas išsaugotų savo tradicijas ir tikrai įvyktų“, – portalui eurovision.tv kalbėjo „Eurovizijos“ atstovas Jonas Ola Sandas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 21, 2012, 2:36 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:48 AM

Geriausių Europos šalių šalies popmuzikos atlikėjų kovą didžiajame finale jau beveik dešimt metų stebi daug muzikos mylėtojų – finalas kasmet transliuojamas 36–43 šalyse.

2013 metais konkurse dalyvauti ketina 39 šalys ir tai yra tiek pat, kiek 2010 metais Osle vykusiame finale.

Dalyvių sąraše – Albanija, Austrija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Belgija, Bulgarija, Kroatija, Kipras, Danija, Estija, Suomija, Prancūzija, Gruzija, Vokietija, Graikija, Vengrija, Islandija, Airija, Izraelis, Italija, Latvija, Makedonija, Malta, Juodkalnija, Nyderlandai, Norvegija, Rumunija, Švedija, Šveicarija, Ukraina, Jungtinė Karalystė.

Po vienerių metų pertraukos prie likusių dalyvių prisijungė Armėnijos atstovas. Čia taip pat dalyvaus Lietuvai atstovausiantis Andrius Pojavis su daina „Something“.

Pavasarį vyksiančiame konkurse žiūrovai neišvys Bosnijos ir Hercegovinos, Portugalijos, Turkijos ir Slovakijos atstovų – jie šiemet nedalyvaus.

„Apgailestaujame dėl šių šalių atstovų, tačiau jie atsisakė dalyvauti dėl jau minėtos sunkios ekonominės padėties kiekvienoje šalyje“, – paaiškino J. O. Sandas. Jis taip pat pasakojo, kad Turkijos pasitraukimas iš 2013 metais vyksiančios „Eurovizijos“ susijęs su pernai metais pakeistomis konkurso sąlygomis.

Paruošiamieji darbai vyksta dar neprasidėjus konkursui. Kaip ir kiekvienais metais organizatoriai ketina nustebinti ir surengti įspūdingą šou. Tačiau jie pripažįsta, kad šiemet tenka pasukti galvas, kaip sumažinti išlaidas, todėl intensyviai ieško būdų, kaip sutaupyti.

58-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks gegužės 14, 16 ir 18 dienomis Švedijoje, Malmėje. Likus dar kone pusmečiui iki finalo, šalyje jau jaučiamas sujudimas: turistai skuba rezervuoti viešbučius, verslininkai kuria planus, kaip maksimaliai išnaudoti galimybes.

Švedija pasirinkta todėl, kad šios šalies atstovė Loreen su daina „Euphoria” tapo 2012 metais rengto konkurso nugalėtoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.