Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ A. Pojavis: „Mano pergale labiau tikėjo žmona“

Andrius Pojavis po pergalės „Eurovizijos“ konkurso atrankos finale ketvirtadienio vakarą atrodė priblokštas, bet laimingas. Italijoje gyvenantis 29-erių metų atlikėjas, apie kurį dar prieš pusmetį žinojo labai nedaug klausytojų, atrankos finale įveikė nemažai labiau patyrusių atlikėjų. „Dabar tai – ne tik mano, bet ir visos Lietuvos reikalas“, - sakė dainininkas, kitų metų gegužę „Eurovizijoje“ Malmėje atliksiantis dainą „Something“.

„Jei už valkatavimą duotų diplomą, aš jau būčiau magistras“, - žaismingai savo gyvenimą apibūdino A. Pojavis.<br>J. Stacevičius
„Jei už valkatavimą duotų diplomą, aš jau būčiau magistras“, - žaismingai savo gyvenimą apibūdino A. Pojavis.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Dec 22, 2012, 9:41 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:31 AM

Lažybų bendrovės Andriui pranašavo paskutinę vietą atrankos finale, bet buvęs roko grupės „Hetero“ dainininkas paneigė visas prognozes.

Vasarą pirmąjį albumą „Aštuoni“ išleidusio atlikėjo biografijoje – tik keletas nedidelių solinių koncertų, bet tai nesutrukdė jam pakilti ant aukščiausio atrankos laiptelio.

Dainininkas dar nežino, kada keliaus į Italiją, kuri prieš keletą metų tapo jo namais – nėra nusipirkęs lėktuvo bilieto. Atrodo, kad mokytojo diplomą turinčio artisto gyvenime – daug ekspromto. Toks buvo ir sprendimas dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje.

Atlikėjas neturi stilisto, vadybininko ir padėjėjų, bet vienišas kelyje į „Euroviziją“ neturėtų likti – pasistengti, kad Andrius gerai pasiruoštų „Eurovizijai“, žada atrankos prodiuseris Audrius Giržadas, pagalbos ranką ištiesti, jei tik A. Pojavis to norės, neatsisakys ir Andrius Mamontovas, kuriam atlikėjo pasirodymas paliko gerą įspūdį.

Po finalo paskambinęs žmonai ir priėmęs jos sveikinimus, A. Pojavis išvyko švęsti su artimaisiais – prieš tai atsakęs į žurnalistų klausimus.

- Ar ši pergalė – keisčiausias dalykas jūsų gyvenime?

- Manau, turbūt vienas geriausių. Dukters gimimas buvo šis tas įspūdingesnio. Bet kalbant apie muziką – tikrai vienas geriausių.

- Iš Italijos vykdamas į finalą, galvojote apie pirmąją vietą, ar jums tai vis dėlto yra visiška staigmena?

- Atvirai – niekada negalvojau apie pergalę. Sakau, pridėjęs ranką prie širdies. Mano noras buvo gerai pasirodyti ir pataikyti į natą, ko nepavyko padaryti pusfinalyje.

- Kodėl nutarėte sugrįžti prie pirminio įvaizdžio – pasirodėte su fraku?

- Internete paklausiau žmonių, jie pasakė, kad taip nori. Į žmonių nuomonę reikia įsiklausyti. Ir Zita Kelmickaitė labai prašė.

- Dėl „Eurovizijos“ jums teko keletą sykių skristi į Lietuvą. Kiek pinigų išleidote kelionėms?

- Praėjusį sykį išskristi buvo nebrangu, gal šimtas litų. Bet viską sudėjus išėjo apvali investicija.

- Andrius Mamontovas minėjo, kad „Eurovizijoje“ atsiranda atlikėjų, kurie po to dingsta. Kokie jūsų planai?

- Sunku apie tai kalbėti, Kalėdos artėja. Reikia susivokti, giliai įkvėpti, tada gal ir apie planus bus galima galvoti.

Tiesa, jau pradėjau kurti pirmus antrojo albumo štrichus. Tikslios idėjos dar nėra, bet jau turiu šiek tiek medžiagos, tai mane labai jaudina.

- Ar ketinate konkursui ruoštis Italijoje?

- Šiame reikale jaučiuosi naujokas. Tikriausiai klausiu patyrusių „eurovizininkų“ patarimų. Dabar tai – ne tik mano, bet ir Lietuvos reikalas.

- Ar esate pasiruošęs rengti koncertus? Gali atsirasti nemažai kvietimų.

- Dainuoti, manau, esu pasiruošęs gana gerai. Rašau dainas su gitara, nieko ypatingo. Akustinį koncertą sugroti galiu. Ir net turiu vadinamą „minusą“, fonogramą (juokiasi). Grupės kol kas neturiu.

- Pavasarį jūsų gyvenime nusimato dar vienas džiugus įvykis – antrojo vaiko gimimas. Ar tai žinodama žmona jums leido dalyvauti „Eurovizijoje“?

- Žmona mane palaiko. Vaikas gimti turėtų balandį. Man atrodo, žmona labiau nei aš tikėjo mano pergale. Aš vis sakiau – ai, ką aš čia... O ji vis mane pastūmėdavo, ragino galvoti pozityviai.

- „Eurovizinis“ kūrinys nėra labai panašus į jūsų pirmojo albumo muziką. Ar ketinate toliau kurti kažką panašaus į „Something“?

- Su ta daina buvo taip – grįžau vasarą pas tėvus į Jurbarką, įsijungiau kompiuterį, pamačiau, kad vyks atranka. Toptelėjo mintis – o kodėl negalėčiau aš parašyti dainos „Eurovizijai“? Užlipau į palėpę ir parašiau.

- Už kurią kitą dainą būtumėte balsavęs atrankos finale?

- Už abi, kurios buvo trejetuke – Girmantės Vaitkutės ir „Gerai Gerai & Miss Sheep”. Beje, atskleisiu, prieš penkerius šešerius metus grojau grupėje su Dovile (Filmanavičiūte, dueto „Gerai Gerai & Miss Sheep” vokaliste – Red.). Tarp mūsų įvyko mažytis konfliktas, likome groti vieni. Man ji patinka kaip atlikėja. Iš sentimentų tikriausiai balsuočiau už ją.

- Ar tikite, kad ši daina gali patekti į „Eurovizijos“ finalą?

- Prognozės - sudėtingas dalykas. Bet daina vadinasi „Something“ - „Kažkas“. Tuo kažkuo aš tikiu.

- Kodėl įvaizdžiui pasirinkote būtent fraką?

- Turiu senamadišką draugę iš Anglijos. Ji man patarė – pasakė, kad esu preciziškas žmogus, todėl man tiktų frakas. Tai jos idėja, ne mano.

- Ar Italijoje turite darbų, kurie jums trukdytų ruoštis „Eurovizijai“, atvykti ruoštis į Lietuvą?

- Jei už valkatavimą duotų diplomą, aš jau būčiau magistras. Tokių dalykų niekas neduoda. Kelionės ir muzika – tai kažkas labai susijusio, tad į Lietuvą atvyksiu.

Stengsiuosi pasiruošti gerai. Tai – ne tik didžiulė garbė, bet ir našta. Tiesiog stengsiuosi. Ir viskas bus gerai.

- Ką veikiate Italijoje?

- Nieko ypatingo. Auginu dukrą, daugiausia esu užsiėmęs buitimi ir muzika.

- Kuris Lietuvos pasirodymas „Eurovizijoje“ - jūsų mėgstamiausias?

- Žinoma, „LT United“ daina – labiausiai įstrigusi visiems lietuviams.

- Pasirodymas iki „Eurovizijos“ keisis?

- Sunku atsakyti, reikės pasikonsultuoti. Bet pati daina, manau, nekis. O į kokį popierėlį šį saldainį įvynioti, yra geriau išmanančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.