Liko mažiau nei šimtas bilietų į „Depeche Mode“ koncerto gerbėjų zoną

Tūkstančiai kitų metų liepos 27-ją Vilniuje viešėsiančios grupės „Depeche Mode“ gerbėjų nusprendė nelaukti paskutinės minutės. Iki renginio likus daugiau nei pusmečiui, kasose liko mažiau nei šimtas bilietų į Vingio parke vyksiančio koncerto gerbėjų zoną, kurioje britų muzikantų pasirodymą bus galima stebėti iš arčiau. Prognozuojama, kad šie bilietai bus parduoti dar iki šių metų pabaigos.

Vasarą įvyksiantis „Depeche Mode“ koncertas bus vienintelis Baltijos šalyse.
Vasarą įvyksiantis „Depeche Mode“ koncertas bus vienintelis Baltijos šalyse.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-28 13:13, atnaujinta 2018-03-14 09:22

Pavasarį pasirodysiančio naujojo albumo kūrinius ir geriausias iki šiol sukurtas dainas atliksianti grupė gerbėjų yra itin laukiama Lietuvoje – tai prekybos bilietais rezultatai ypač atspindėjo gruodį.

„Matyti, kad daugelis muzikos mėgėjų bilietą į „Depeche Mode“ koncertą pasirinko kaip Kalėdų dovaną – paskutinį metų mėnesį bilietų nupirkta į šį koncertą nupirkta itin daug. Bilietų į „premium“ gerbėjų zoną, iš kurios scena bus kone ranka pasiekiama, kasose nebėra jau seniai. Už jos bus įrengta gerbėjų zona - akivaizdu, kad netrukus nebegalėsime pasiūlyti bilietų ir į ją.

Pranešame tai, kad į gerbėjų zoną norintiems patekti, bet bilietų dar neturintiems grupės gerbėjams vėliau netektų nusivilti“, - sako koncertą rengiančios agentūros „BDG Music Group“ atstovas Deividas Afarjanc.

„Depeche Mode“ pasirodymas Vilniuje yra vienintelis grupės paskelbtas koncertas Baltijos šalyse. Jis jau sudomino daugybę klausytojų iš kaimyninių šalių – Estijoje ir Latvijoje parduotas keturženklis skaičius bilietų į pasirodymą Lietuvos sostinėje.

„Depeche Mode“ gerbėjams 2013-ieji bus kupini įvykių ir įspūdžių. Šį mėnesį grupė atskleidė, kad dėl naujojo albumo leidybos pasirašė sutartį su įrašų kompanija „Columbia Records“. Tryliktasis grupės albumas, kurio pavadinimas kol kas laikomas paslaptyje, parduotuvėse pasirodys 2013-ųjų kovą, tad gegužę prasidėsiančių gastrolių po Europą žiūrovai turės pakankamai laiko naujas dainas išmokti atmintinai.

Albume skambės kūriniai, parašyti pagrindinio grupės dainų autoriaus Martino Gore'o ir vokalisto Dave'o Gahano. „Albumas – labai organiškas ir tiesus. Tai nėra bliuzo albumas, kaip kai kas bando suprasti mūsų anksčiau pasakytus žodžius, bet jis tikrai jausmingas. Stengėmės, kad jame atsispindėtų mūsų koncertų emocijos“, - teigia D. Gahanas. M. Gore'as tvirtina, kad naujųjų dainų skambesys jam primena vienus geriausių „Depeche Mode“ albumų „Violator“ ir „Songs Of Faith And Devotion“.

Vieną būsimojo albumo kūrinių „Depeche Mode“ pristatė spalį, skelbdami apie būsimas gastroles. Britų žurnalui „Q“ muzikantai atskleidė dar vienos albume skambėsiančios dainos pavadinimą - „Heaven“.

Anot jį išgirdusios žurnalo apžvalgininkės, tai – itin intriguojantis „Depeche Mode“ kūrinys, atspindintis praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio roko muzikos įtaką. „Lyg Rodo Stewarto daina, atlikta „depešų“ stiliumi“, - įspūdį nupasakoja žurnalas.

Naujasis grupės albumas buvo įrašytas M. Gore'o studijoje Santa Barbaroje ir „Jungle City“ studijoje Niujorke. „Niujorke buvo ypač linksma. Kai kurie gerbėjai apsigyveno kambariuose kitoje gatvės pusėje, pro kurių langus matosi studija“, - įspūdžiais dalinasi „Depeche Mode“ nariai.

Albumo įrašams panaudota nemažai senų sintezatorių garsų – jų pirkimas interneto aukcione „eBay“ tapo M. Gore'o manija. „Bandau save įtikinti, kad tai nėra liga, bet negaliu sau meluoti“, - šypsodamasis apie savo aistrą pasakoja „Depeche Mode“ įkūrėjas.

Didelį „Depeche Mode“ gerbėjų džiaugsmą sukėlė socialiniuose tinkluose grupės išplatinta nuotrauka iš filmavimo aikštelės – joje užrašyta gruodžio 1-osios data ir garsaus olandų režisieriaus bei fotografo Antono Corbijno pavardė.

Tai reiškia, kad prie grupės išskirtinio vizualinio stiliaus daug prisidėjęs kūrėjas sugrįžo į „Depeche Mode“ komandą. Kad jis padės grupei paruošti 2013-aisiais ir į Lietuvą atkeliausiantį šou, muzikantai užsiminė dar spalį. Jei pasitvirtins gandai, kad A. Corbijnas kuria naująjį „Depeche Mode“ vaizdo klipą, tai bus pirmasis tokio pobūdžio jo darbas su „depešais“ nuo 2006-ųjų – iš viso Antonas yra sukūręs per 20 grupės klipų.

Po septynerių metų pertraukos į Lietuvą sugrįžtančios grupės „Depeche Mode“ įrašai parduoti daugiau nei 100 milijonų egzempliorių tiražu. 2009-aisiais išleistas grupės albumas „Sounds Of The Universe“ pasiekė pirmąją populiarumo dešimtukų vietą keturiolikoje valstybių. Jį lydėjusių gastrolių koncertus 31 šalyje pamatė beveik trys milijonai žiūrovų. 1981-aisiais susibūrusi grupė laikoma vienu įtakingiausių visų laikų elektroninės muzikos kolektyvų.

Gegužę Tel Avive koncertų turą po Europos stadionus pradėsianti grupė vieną paskutinių pasirodymų mūsų žemyne surengs Vilniuje – Vingio parke, kuriame koncertavo ir pirmą sykį viešėdama Lietuvoje 2001-aisiais.

Bilietai į vienintelį „Depeche Mode“ koncertą Baltijos šalyse parduodami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu. Paskutiniai bilietai į gerbėjų zoną kainuoja 224 litus, paprasti bilietai – 174 litus. Taip pat galima įsigyti ankstyvą įėjimą į koncertą garantuojančius bilietus ir bilietus į VIP tribūną, kainuojančius 404 – 1004 litus.

Ankstesniame “Depeche Mode“ koncertų ture „Tour Of The Universe“ atliktas grupės hitas „Personal Jesus“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.